Legenda "Mijat": "Prestanite, nije bio ofsajd, Interisti mi i dalje čestitaju"

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 03.04.2018.
10:35
Izvor: Sportske.net

Prisetio se najdraže utakmice karijere, pričao o Iguainu koga je doveo u Real, o tome zbog čega Real dobija finala, a Juve mečeve od 180 minuta...

EPA PHOTO/ANP/Marcel Antoinisse
EPA PHOTO/ANP/Marcel Antoinisse

Povezane vesti

Uvek kada se sastaju Real i Juve, a to je u ovom veku baš često, pominje se fibale u Amsterdamu, gol kojim je Peđa Mijatović prekinuo prokletstvo Madriđana i doneo im prvog "Klempavka" posle 1966. i pobede protiv Partizana.

To je bilo i veliko iznenađenje, ma šta se sada pričalo, Juve je bio favorit u tom meču.

Oni i dan danas tvrde, i snimak im daje za pravo da je Crnogorac dao gol iz ofsajda.

"Ma nisam, prestanite, ne vidi se na snimku Pesoto koji je bio u liniji, da je postojao VAR gol bi bio priznat"
, smeje se Mijatović.

On otkriva da im je Juventus pozajmio šampanjac za slavlje.

"Jeste, to je istina, bili su gospoda, mi nismo ni imali šampanjac, pa su nam dali, njima nije bio potreban"
, dodaje jedan od najboljih fudbalera Srbije i Crne Gore svih vremena.

"I dan-danas kada sretnem Juventine, šalimo se na račun toga, mada ranije su mi dovikivali uvrede, sada je vreme to izlečilo. Doduše, kada se sretnem sa navijačima Intera ne zaborave da mi čestitaju na tom golu"
, otkrio je Mijatović.

Danas će Realu najveća opasnost pretiti od Iguaina koga je Mijatović kao sportski direktor doveo u Real.

"Gledao sam ga u derbiju protiv Boke, videlo se da je u tom ratu, a ne utakmici uvek bio spreman da ide prvi, tražio je loptu, borio se kao lav. Baldini nije bio baš ubeđen, ja jesam, uspeo sam da nagovorim Kapela da ga dovedemo. Nije čuo zvižduke na Bernabeu, došao je na pozajmicu i golovima nam doneo titulu. Posle ga je Perez prodao, želeo je Benzemu koga je sam doveo. Razumem to, ali Iguain nije gori igrač od Benzeme, on se dokazao svuda, u Italiji je dao tolike golove, kada daš 25 u Seriji A, to ti je kao da si 40 ubacio u Španiji", dodaje Mijatović.

"Oni mu prigovaraju da je debeo, ali on daje golove. Prigovaraju mu da promašuje u velikim utakmicama? Pa i Mesi je promašio šansu u finalu Mundijala, da li bi se neki trener ludak zbog toga odrekao Lea", objašnjava Mijatović.

Kako vidi dvomeč?

"Real pobeđuje u jednoj utakmici, statistika je jasna, ali Juventus je najgori mogući protivnik u 180 minuta. Oni to planiraju, uvek umeju da iskoriste priliku. Znaju šta su im slabosti, ali nanjuše i mane protivnika. Umeju to na dva meča, dok recimo kad je jedna utakmica, teže je, nervozniji su. Mi smo recimo 1997. uspeli da pobedimo strah kada smo se suočili sa Zidanom i Del Pjerom. Juventus prošle godine u Kardifu nije, to je odlučilo, bili su nervozni, a Real miran. To što je Juve imao loptu u posedu i više napadao ne znači da je igrao bolje. To finale nije odlučio Realov kvalitet, već mirna glava"
, završio je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boykevp
Wednesday, 04.04.2018
07:31

'98.je dao gol protiv juvea, a' 97.je juve igrao finale protiv dortmunda. A '96.osvojio protiv ajaksa.. 3 finala za redom

avatar
Juventino SS
Tuesday, 03.04.2018
15:54

Mirna glava, najbitnija stvar.

avatar
DEL PIEROO
Tuesday, 03.04.2018
12:38

Za ovo poslednje je 100% u pravu