Legenda Junajteda se ponudila Premijerligašima

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 23.10.2017.
22:40
Izvor: Sportske.net

Dva tima u Premijer ligi trenutno su bez trenera.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Lester je nedavno otpustio Krega Šekspira nakon serije loših rezultata, trenutno funkciju prvog trenera obavlja njegov asistent Majkl Eplton, ali je jasno da on neće dugo ostati na tom mestu, iako su "Lisice" slavile protiv Svonsija pod njegovim vođstvom.

Danas je bez posla ostao i Ronald Kuman, koji je dobio "šut kartu" u Evertonu, nakon ubedljivog poraza od Arsenala (2:5), ali epilog susreta sa "Tobdžijama" bila je samo kap u moru loših rezultata Evertona.

Tako su dva tima u PL trenutno bez šefa struke, a i jednim i drugima svoje usluge ponudio je bivši as Mančester Junajteda i legenda Premijer lige Rajan Gigs.

On je imao trenerskog iskustva u Mančester Junajtedu, radio je kratko kao v.d. trener "Crvenih Đavola", a potom je stasavao kao asistent Luja van Gala, takođe na "Old Trafordu".

Rajan Gigs

Od tada nije imao trenerski angažman, bilo je priče da bi mogao u Svonsi, ali na kraju nije dobio posao u domovini.

"Kada pogledate te dve ekipe, Lester je pre dve godine bio šampion, Everton je fantastičan klub, sa fantastičnom istorijom i to su klubovi za koje bih bio zainteresovan.

Odavno sam rekao da sam otvoren za saradnju sa klubovima koji imaju iste ambicije kao i ja. Želim da pomognem klubovima da napreduju i da poboljšam njihove igrače, da uživam u radu sa njima, ali i da igrači uživaju u tom izazovu.

Postoje timovi u Premijer ligi koji bi boli dobri za mene, ali i u Čempionšipu i Ligi Jedan. Meni je bitnija filozofija nego ugled kluba
", izjavio je Gigs.

Videćemo da li će mu "Lisice" ili "Karamele" ponuditi mesto šefa struke, za sada je mala verovatnoća za tako nešto. Lester bi Gusa Hidinka ili Šona Dajča, trener Barnlija je i na listi želja Evertona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ser Keba
Tuesday, 24.10.2017
10:53

Savršen za Everton, da vidimo šta zna, pa posle, ako se dokaže, u Junajted na velika vrata. Mislim to je moja želja, kad se već Skols ne bavi trenerskim poslom, a Bekam se bavi biznisom i fudbal ga ne zanima na taj način.