LE - Vidi još jednom ravnopravan sa Čelsijem, nije stigla pomoć iz Soluna!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.12.2018.
20:52
Izvor: Sportske.net

Grci nisu uspeli da pomognu Mol Vidiju. BATE Borisov ide dalje. Kraj za Standard iz Liježa i Astanu.

Beta/Tibor Illyes/MTI via AP
Beta/Tibor Illyes/MTI via AP

Povezane vesti

Grupa J:
Sevilja - Krasnodar 3:0 (2:0)
Akhisarspor - Standard 0:0 (0:0)
Dalje idu Sevilja i Krasnodar

Standard je u Turskoj imao imperativ pobede pošto se moglo naslutiti da će Sevilja uspeti da savlada Krasnodar.

Belgijski predstavnik na kraju nije uspeo da dođe do gola, mreža Milana Lukača ostala je mirna, pa je Krasnodar i pored ubedljivog poraza u Andaluziji zauzeo drugo mesto na tabeli.

Ben Jeder je sa dva gola u prvih deset minuta duela sa Krasnodarom nagovestio u kom pravcu će ići meč, a kada je na startu drugog dela Kristijan Ramirez dobio crveni karton i ostavio goste sa desetoricom, postalo je jasno da će Sevilja sa prvog mesta u dalji tok takmičenja.

Ever Banega je sa bele tačke potvrdio trijumf Sevilje, a Standardu ostaje da žali što nije uspeo da iskoristi težak poraz Krasnodara u Španiji.

Grupa K:
Dinamo Kijev - Jablonec 0:1 (0:1)
Ren - Astana 2:0 (0:0)
Dalje idu Dinamo i Ren

Dinamo Kijev je igrao utakmicu bez opterećenja, to objašnjava konačan rezultat i trijumf Jabloneca. Prvu pobedu češkom predstavniku u Ligi Evrope doneo je Martin Doležal ali je Jablonec svakako završio takmičenje kao četvrti na tabeli.

Ren i Astana su u direktnom okršaju odlučivali ko će sa drugog mesta u dalji tok takmičenja, a francuski predstavnik je golovima Ismaile Sara u drugom poluvremenu presudio ekipi Antonija Rukavine.

Grupa L:
Mol Vidi - Čelsi 2:2 (1:1)
PAOK - BATE 1:3 (0:3)
Dalje idu Čelsi i BATE

Šampion Mađarske ostao je bez plasmana u eliminacionu fazu Lige Evrope iako je u oba meča sa Čelsijem pokazao da poseduje kvalitet za igranje u završnici takmičenja.

Vidi je večeras remizirao sa Čelsijem u Budimpešti 2:2 (1:1) ali mu to nije bilo dovoljno da bi prošao dalje jer je BATE bio ubedljiv u Solunu.

Posle polučasovne uspavanke na "Grupama Areni" Čelsi je poveo preko Vilijana, ali je domaćin nakon samo dva minuta izveo korner koji mu je doneo izjednačenje. U gužvi koja se stvorila u kaznenom prostoru Čelsija mladi Itan Ampadu je poslao loptu u pogrešnom smeru i savladao Vilija Kabaljera.

Sari je u završnici prvog poluvremena morao da napravi prinudnu promenu. Alvaro Morata je izgleda zadobio težu povredu, pa je Žiru mimo plana ušao u igru u nadoknadi prvog dela igre.

Znajući rezultat u Solunu domaćin je krenuo na sve ili ništa. Nakon deset minuta igre u nastavku meča Loik Nego pogađa mrežu Čelsija i vraća nadu Vidiju.

Upravo je u tim momentima na utakmici u Solunu Aleksandar Prijović smanjio vođstvo BATE Borisova, a šampion Belorusije ostao sa igračem manje na terenu.

Pokazalo se ipak da se PAOK zaustavio na jednom golu, BATE je slavio sa 3:1 (3:0), a pritom je Vidi primio i drugi gol pa je bilo jasno da će dalje beloruski predstavnik.

Drugi gol za Čelsi u Budimpešti postigao je Olivije Žiru iz slobodnog udarca. Pogodak francuskog internacionalca pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Friday, 14.12.2018
10:04
avatar
xman
Thursday, 13.12.2018
23:14

Celsi odlican protiv uvijek neugodnog Vidija :))

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 13.12.2018
22:04

Igrali su toliko hladno kao da nije utakmica. Ja ne znam kako ovi „ne prvotimci“ se ne trude da budu bolji i zaigraju u prvi 11. jedini koji je veceras zasluzio startnu je Emerson. Momak je masina i treba pod hitno u prvi 11!

avatar
Cfckg
Friday, 14.12.2018
01:09

Trudio se CHO ali je mnogo sebican bio,Ampadu nije los jeste autgol dao ali pored toga nije los

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 14.12.2018
21:58

Ne bjezim ali nije jos za startni 11 u tekmi protiv jaci klubova.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 13.12.2018
21:57

Al ga je zavukao Ziru, dobro i zanimljivo drugo poluvreme ali opet Celsi igra uspavano pocetak meca i to traje vec duzi period kao da im treba vreme da se razbude.