LE - Veče u znaku Srba, Nikolićev Vidi "junački poginuo" u Londonu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.10.2018.
22:57
Izvor: Sportske.net

"Svesrpski okršaj" u Fraknfurtu pripao je Ajntrahtu. Aleksandar Prijović pogodio u Borisovu, Marković protiv Marselja, a Nikolićev MOL Vidi je propisno namučio Čelsi.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Grupa G

Rendžers - Rapid Beč 3:1 (1:1)
Spartak Moskva - Viljareal 3:3 (1:1)


Grupa H

Ajntraht Frankfurt - Lacio 4:1 (2:1)
Apolon - Olimpik Marselj 2:2 (0:0)


Najzanimljivija utakmica drugog kola grupne faze Lige Evrope, barem iz perspektive ljubitelja fudbala u Srbiji, bio je duel Ajntrahta i Lacija u Frankfurtu.

Petorica srpskih internacionalaca našla su se na terenu od prvog minuta, a svi su, izuzev Sergeja Milinković-Savića, uradili nešto što je vredno pomena.

Domaći su poveli golom Da Koste nakon kornera u 4. minutu. Loša reakcija odbrane gostujućeg tima omogućila je Da Kosti da nesmetano "napadne" loptu u petercu i smesti je u mrežu.

U osamnaestom minutu viđena je teža povreda Rize Durmisija koji je doživeo prelom ruke. Pet minuta kasnije Lacio uspeva da materijalizuje terensku inicijativu preko Marka Parola.

Egal je bio na snazi samo pet minuta jer je već u 28. srpski tandem Gaćinović - Kostić doveo Ajntraht u novo vođstvo. Mijat Gaćinović je asistirao, a Kragujevčanin šutirao snažno pod prečku. Na taj način Kostić je prekinuo šestomesečni post i upisao prvenac u dresu nemačkog kluba.

Do odlaska na odmor Lacio je ušao u nove probleme. Dušan Basta u razmaku od sedam minuta dobija dve javne opomene i biva isključen.

Već na startu drugog dela domaćin koristi kontru i preko Luke Joviča stiže do trećeg gola. Srpski reprezentativac maestralno je "bocnuo" loptu kada je izbio pred protivničkog golmana i tako zapravo stavio tačku na trijumf Ajntrahta.

Samo sedam minuta posle trećeg gola domaćeg tima Lacio ostaje na terenu sa devetoricom pošto je Hoakin Korea zaradio direktan crveni karton zbog pogibeljnog starta.

U nadoknadi vremena Da Kosta postiže drugi gol na meču i trijumf Ajntrahta čini još ubedljivijim.

Druga utakmica u Grupi H odigrana je u Nikoziji. Prošlosezonski finalista Olimpik iz Marselja prokockao je dva gola prednosti, a jedan od junaka Apolonovog podviga bio je i naš Saša Marković.

Bivši fudbaler Partizana ušao je u igru u 11. minutu, posle povrede Justea, a u 74. minutu postigao je fenomenalan gol i zadržao nadu Apolonu. U prvom minutu nadoknade domaćin stiže do drugog gola i samim tim do prvog boda u Ligi Evrope.

Grupa I

Sarpsborg - Genk 3:1 (1:0)
Malme - Bešiktaš 2:0 (0:0)


Grupa J

Standard Lijež - Ahisar 2:1 (2:1)
Krasnodar - Sevilja 2:1 (0:1)


Ruski Krasnodar stigao je do druge pobede u Grupi J, pošto je večeras na svom terenu napravio preokret sa "vladarom Lige Evrope".

Sevilja je povela golom Nolita u završnici prvog dela, a domaćin je u poslednjih dvadeset minuta preko Pereire i Okriašvilija uspeo da preokrene i zabeleži drugu pobedu.

Standard iz Liježa savladao je turski Ahisar istim rezultatom kao Krasnodar Sevilju. Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu a srpski internacionalci Miloš Kosanović i Milan Lukač utakmicu su gledali sa klupe za rezerve.

Grupa K

Astana - Ren 2:0 (0:0)
Jablonec - Dinamo Kijev 2:2 (1:2)


Grupa L

Čelsi - MOL Vidi 1:0 (0:0)
BATE - PAOK 1:4 (0:3)


Sjajni mečevi viđeni su u Londonu i Borisovu. Čelsi je imao vraški težak posao u sudaru sa MOL Vidijem. Ekipa Marka Nikolića bila je ravnopravan takmac engleskom velikanu i treba reći da ne bi bilo nezasluženo da je mađarski šampion odneo bod sa "Stamford Bridža".

Čovek odluke bio je Alvaro Morata u 70. minutu, a Čelsiju je pobedu sačuvao Kepa sjajnom intervencijom u 83. minutu susreta. Marko Šćepović proveo je svih 90 minuta na terenu.

PAOK je za samo sedamnaest minuta igre rešio pitanje pobednika na "Borisov Areni". Aleksandar Prijović je načeo domaće u 6. minutu, a potom je Žaba sa dva gola dotukao BATE.

Beloruski šampion smanjio je prednost PAOK-a u 61. minutu ali je desetak minuta kasnije grčki tim postigao i četvrti gol za konačnih 4:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 04.10.2018
23:24

Било је лудих мечева и лепих голова. Наравно, и српски играчи су доминирали !

avatar
CHOsen One
Thursday, 04.10.2018
23:10

Ovaj Piatek iz Djenove bi nam u napadu pao kao Lebronu prsten :D

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 04.10.2018
23:09

Jedan je Nikolic Marko.

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 04.10.2018
23:06

Autsajderi su uvek nezgodni,igraju bez pritiska ali svakako svaka cast na borbenosti,Nikolic je klasa od trenera i to je pokazao po koji put.
Celsi mnogo sansi ali tim u Januaru treba da se pojaca ako hoce nesto da urade u ovoj sezoni,pod hitno napadac i centralni bek,Morata je tmuran i nema samopouzadanja,kolike su sanse da proradi sto se mene tice jako male.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 04.10.2018
23:44

Danas jedino Morata i Kepa ok, ostali uzas. Mada Videoton je stvarno igrao super. Steta sto nismo videli klince mada evo i zasto niko nije lagan zalogaj. Odmorili kompletnu odbranu. Aspi, Alonso, Ridiger, Luiz plus Kante, Zorzinjo, Ziru kompletno i delimicno Azara, Barklija, Vilijana, Pedra jedino Kovacic odigrao 90min.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 04.10.2018
23:06

Wilijan svetska klasa, top igrac, doktor, otac, majstor, master, legenda, izveo vise od 10 kornera i cak nijedan nije izveo kako treba, LORD. Igrac Videotona lezi na zemlji a Cupo sa dva metra od njega mu doda u noge, neverovatno nesto. Samo Kepu bi mogao da pohvalim.

avatar
Thursday, 04.10.2018
23:28

Najveca krsina uz Dzon Obi Mikela koja je igrala u Celziju ikad.

avatar
NIKE
Friday, 05.10.2018
17:12

Njih dvojica su super kakvi su bili Jusi Benajun, Alexej Smertin i Ben Haim, a posebno Bulahruz:D:D:D Komedija kakvih smo balvana dovodili, Mikel je makar defanzivno bio prosjek ovi su raspad sistema...

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Friday, 05.10.2018
10:38

Ne znam ko me vise zivcirao, Wilijan, Mikel, Ramires, Maluda, Kalu ili Wright Phillips. Kad ih stavis sve na gomilu ne mozes dobiti mozak jednog Lamparda.

avatar
Thursday, 04.10.2018
23:40

Ja ne znam zasto mu je dodao loptu ? Dal mu bilo krivo sto ovaj lezi na travi i ne ustaje ?

avatar
Thursday, 04.10.2018
23:03

Kakav je Kovacic igrac,sacuvaj boze !! Videoton se borio i imao sanse da postigne gol.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 04.10.2018
23:02

Morata pokazao da je bolji od Scepovica

avatar
Thursday, 04.10.2018
23:38

Koliko mu Sari daje sanse a on uopste to da iskoristi. Treba da leti iz kluba i vratiti Abrahama i Batshuayi.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Friday, 05.10.2018
10:41

A kad je Morata fulao zicer kaze komentator da je golman izasao i zbunio Moratu, eto misterija resena. Imamo napadaca od 60 miliona koji se zbuni kad vidi golmana :DDD