LE - Strašni Napoli, ''Viola'' izbegla poraz, preokret Sevilje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.04.2015.
23:01
Izvor: Sportske.net

Odigrane su prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope, a utisak večeri je iznenađujuće ubedljiva pobeda Napolija na gostovanju u Volfsburgu. U ostalim mečevima mnogo neizvesnije.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija napravili su ogroman korak ka plasmanu u polufinale Lige Evrope, posle večerašnje sjajne partije na gostovanju ekipi Volfsburga.

Napolitanci su slavili rezultatom 4-1 i bilo bi pravo čudo ako bi u revanšu pred svojim navijačima dozvolili nemačkom predstavniku da im tu prednost ugrozi.

Međutim, prvi gol Iguaina u 15. minutu je podigao dosta prašine u javnosti, jer je Argentinac prethodno igrao rukom, bio je i u ofsajdu, a sudija sve to nije video.

Gol je priznat, Napoli je tada poveo i od tog trenutka je počeo pravi potop ''Vukova''.

Samo osam minuta kasnije, Iguain je asistirao Mareku Hamšiku, koji duplira prednost Napolija, za velikih 2-0.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a u nastavku još veći šok za domaće navijače. Prvo je Hamšik u 64. minutu postigao svoj drugi gol na ovom meču, a ekipu Volfsburga je dotukao Gabijadini u 74. minutu, na asistenciju Insinjea - 0:4!

Do kraja, domaći su uspeli da postignu samo počasni gol. Isplatio se ulazak Niklasa Bendtnera u drugom poluvremenu, koji je odlično ispratio akciju Perišića i sa nekih sedam-osam metara poslao loptu u mrežu - 1:4.

Sve golove iz Volfsburga možete da vidite OVDE.

Za to vreme u Sevilji, Zenit je dugo vodio, ali na kraju preokret Španaca, za konačnih 2-1. Gosti iz Sankt Petersburga su poveli u 29. minutu  golom Rjazanceva, koji je iskosa sa leve strane, iz dva pokušaja zatresao mrežu domaćih, a na izjednačenje Sevilje se čekalo sve do 73. minuta, kada je Karlos Baka savladao Lodigina.

To je bila najava trijumfa domaćih, a pobedonosni, i to kakav gol za Sevilju postigao je Denis Suarez, prelepim volej-udarcem u 88. minutu, za konačnih 2-1.

Golovi iz Sevilje OVDE.

Fiorentina je u poslednjim trenucima izbegla poraz u Kijevu od domaćeg Dinama - 1:1!

Vođstvo Kijevljanima doneo je Lens u 36. minutu, prelepim golm sa dvadesetak metara. Minimalnu prednost su domaći održavali sve do nadoknade vremena, kada je Babakar postavio konačnih 1-1. Srpski reprezentativac Nenad Tomović je odigrao svih 90 minuta u ekipi Fiorentine.

Najmanje atraktivan duel, meč između belgijskog Briža i ukrajinskog Dnipra, jedini je okončan bez golova - 0:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke