LE - Šokantna eliminacija Lacija, Arsenal se kockao, Atletiko prošao, Grizman se brukao...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.04.2018.
23:01
Izvor: Sportske.net

Koša golova i mnogo uzbuđenja večeras u Ligi Evrope.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Polufinalisti Lige Evrope su ekipe Arsenala, Atletiko Madrida, Salcburga i Marseja. To je epilog večerašnjih revanš mečeva četvrtfinala.

Zahvaljujući našem najboljem arbitru Miloradu Mažiću i njegovim pomoćnicima, utakmica u Lisabonu između Sportinga i Atletika izazvala je našu posebnu pažnju.

Ovaj duel je započeo u prilično teškim uslovima, jer je tokom prvog poluvremena padala veoma jaka kiša. Domaći tim se u tom periodu bolje snašao, mogao je do vođstva već u 11. minutu, kada je Koates odlično šutirao posle kornera, ali je golman Atletika Jan Oblak još bolje intervenisao.

Ipak, nije se dugo čekalo na vodeći gol Sportinga, igrao se 28. minut meča, kada je Bruno Fernandes centrirao sa desne strane, a Fredi Montero je sačekao loptu na drugoj stativi i iz neposredne blizine je poslao u Oblakovu mrežu - 1:0.

U međuvremenu, domaći su izvršili i jednu izmenu, povređenog Matjea zamenio je srpski internacionalac Radosav Petrović, a sudija Mažić imao je i kraći razgovor sa Dijegom Simeoneom koji je reagovao na pojedine odluke njegovih pomoćnika.

Sporting je i dalje pokušavao da napadne, ali su Madriđani uspešno i umešno održavali taj gol prednosti u ukupnom skoru, s obzirom da su prvi meč dobili sa 2:0.

Antoan Grizman je u 81. minutu imao stopostotnu šansu za izjednačenje, kada je izbio sam ispred Rui Patrisija, ali je golman Sportinga izašao kao pobednik. Samo dva minuta kasnije, još jedna idealna prilika za Grizmana, opet je izašao sam pred Rui Patrisija i OPET se obrukao. Nonšalantno je šutirao, a lopta je ovoga puta završđila pored desne stative!

Za to vreme u Moskvi, za plasman u polufinale borili su se CSKA i Arsenal, a posle londonskih 4:1 za ''Tobdžije'' delovalo je da večeras neće biti neizvesnosti.

Ali, ''Armejci'' su se potrudili da do neizvesnosti dođe. Poveli su u 39. minutu golom Čalova, a posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, Nababkin je povisio na 2:0 i dao nadu Moskvljanima da mogu da naprave čudo.

Ta nada potrajala je narednih 25 minuta, a onda je Dani Velbek zatresao mrežu domaćih i uveo Arsenal u mirnu završnicu. Konačnih 2:2 postavio je Remzi u nadoknadi vremena.

Najspektakularniji početak večeras je viđen u Marseju, gde je u prvih devet minuta postignuto tri gola. Bruma je u drugom minutu doveo Lajpcig u vođstvo, a ekspresni preokret Marseju doneli su Ilsanker autogolom u šestom i Sar u devetom minutu meča - 2:1.

Do kraja poluvremena, Tovan je postigao i treći gol za domaće, a u drugom najpre Augustun u 55. minutu smanjuje na 3:2, što je rezultat koji je Lajpcig vodio u polufinale, da bi pet minuta kasnije Paje postavio 4:2 za Marsej.

Da francuski predstavnik ide dalje potvrdio je Sakai u nadoknadi vremena - 5:2.

I konačno, iznenađenje večeri!

Dogodilo se u Austriji, gde je domaći Salcburg na svom terenu slavio protiv Lacija sa 4:1 i plasirao se među četiri najbolje ekipe ove sezone u Ligi Evrope!

Rimljani su dobili prvi meč na svom terenu sa 4:2, ali su večeras doživeli pravi brodolom. Prvo poluvreme proteklo je bez golova, a kada je Imobile u 55. minutu doveo Lacio u vođstvo, mnogi su pomislili da je sve gotovo.

Ali, onda sledi čudesni preokret domaćih! Dabur je izjednačio samo minut kasnije, a u periodu od 72. do 76. minuta, Lacio prima još tri gola, a strelci za Salcburg bili su Hajdara, Hvang i Lajner za impresivnih 4:1. Ova kanonada ekipe Salcburga dogodila se neposredno pošto je Sergej Milinković-Savić izašao iz igre. Zamenio ga je Felipe Anderson, ali posle ove izmene sve je krenulo nizbrdo za Rimljane koji do kraja nisu uspeli da uzvrate. Nešto ranije izašao je i Dušan Basta, koga je zamenio Lukaku...

Rezultati:

CSKA - Arsenal 2:2 (prvi meč 1:4)
Marsej - Lajpcig 5:2 (prvi meč 0:1)
Salcburg - Lacio 4:1 (prvi meč 2:4)
Sporting - Atletiko Madrid 1:0 (prvi meč 0:2)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Jovancevic
Friday, 13.04.2018
07:57

Смешни жабари,смешна рома им једино одбранила част у европи али ће и оно испсти ускоро.

avatar
Thursday, 12.04.2018
23:49

Јесте вала две чисте промашио Гризман ! Надам се да му се то неће дешавати у каснијим утакмицама ЛЕ !

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 12.04.2018
23:32

Lazio bas gotivna ekipa ali nikako ne znaju da se brane.. sta ce tek biti kad De Vrij ode

avatar
jack wilshere
Friday, 13.04.2018
00:26

Pa taj De Vrij je ekstremno precijenjen..nista bolji od onih nesretnika Bastosa, Valasa i Ramosa...ko je odgovoran za.njihovo dovođenje, treba ozbiljno odgovarati..ono je bruka i sramota, tim koji igra najefikasnije, da ne mogu nadavati golova koliko ovi baksuzi mogu primiti

avatar
Ali baba
Friday, 13.04.2018
08:19

De vrij je glavni krivac za primljene golove. Kao veliki navijač lacija dugi niz godina i kao čovek koji je odgledao svaku utakmicu lacija, pa i pripremnu, mogu ti reći da de vrij i nije neki igrac, mnogo je precenjen. Lacio definitivno ima očajni odbranu, napad je naravno odličan, trenutno najefikasniji u italiji...

avatar
Thursday, 12.04.2018
23:30

koja utakmica marsej vs lajpcig pršti u evropa ligi

avatar
Dragojevic Andrija
Thursday, 12.04.2018
23:21

baci me atl mad 2-4 gola ukupno.. bem ti lebac krvavi :..

avatar
BAGIIRA
Thursday, 12.04.2018
23:15

Stvarno ne razumem zasto Grizmana toliko velicaju ... Nema petlju , u velikim mecevima se ne vidi ...

avatar
StefanK
Thursday, 12.04.2018
23:13

Venger ne bi bio Venger kad nam ne bi priredio napetu utakmicu iako smo trebali ovo lagano da prodjemo...CSKA nas razbio, ne bi bilo nezasluzeno cak i da su prosli likovi iskreno, jer je mi je mucno da gledam Vengera kako cuva rezultat, a covek ne zna da ga cuva i jos nema igrace za tako nesto...Cak mislim da je bio i penal za CSKA, msm da je Remzija lopta pogodila u ruku u nadoknadi prvog poluvremena...Vilsir decko nekoliko utakmica pogubljen po terenu, a Elneni batica kao zverka...Lik u 90min sprinta kao da je pocetak utakmice, bas me je prijatno iznenadio...I ne znam dokle vise da se Lakazet vadi kako bi jedan Ivobi igrao, znaci lik nema sanse ovako da povrati samopouzdanje, plus sto mislim da bi zabio onaj go sto je Ivobi promasio ceo..I nadam se da ce ove godine biti velikih ulaganja u odbranu jer se vidi da bilo koji tim koji nas pritisne moze svakog momenta da nam da go, jer nam je odbrana blago receno ocajna...

avatar
Alister Krouli
Thursday, 12.04.2018
23:10

Haha, milimetri su delili da Venger izvrši samoubistvo. Arsenal koji je u zadnje tri godine ulozio 255 miliona evra se tresao od kluba koji je u zadnjih tri godine ulozio samo milion i po evra. Više je koštao Suma Partizana nego pojacanja CSKA u zadnje tri godine. Dao bi godinu dana života samo da je usla ona lopta Ignasevica u 60 I nekom minutu za 3:0. Venger bi bio na aparatima. Steta sto su na kraju popustili, stari stoperi i loša krila. Bistrovica su kupili za 250 HILJADA evra a odigrao je utakmicu sa svojih 19 godina kao mator. Velika šteta za CSKA. I svaka čast Salcburgu - zasluzili su sta im se dešavalo zadnjih godina u Evropi.

avatar
Непобедиви
Thursday, 12.04.2018
23:28

O cemu pricas ti druže? Dva gola iz dva odbitka i ta polu-sansa Ignasevica. Ostatak utakmice Arsenal odradio bas kako treba, samo sto je gol trebao ranije da padne, a bilo je i te kako sansi da padne. Btw, Golovin je odlican!

avatar
Непобедиви
Friday, 13.04.2018
12:21

Naravno da sam gledao, ne propustam.

avatar
Alister Krouli
Friday, 13.04.2018
08:18

Kad je trebao ranije da padne? Nije mogao jer nisu sutnuli na gol. Jel si gledao utakmicu ili samo highlights? Prvo poluvreme su odigrali kao babe. Kazes da CSKA nije imao šanse da prodaje dalje? Do gola Arsenala CSKA je igrao odlično. Dva igrača Arsenala vrede više nego cela postava CSKA. A oni se skupili na svojoj polovini. Venger, da je dobio Arsenal dobio treći gol, ili bi se ubio na terenu ili pre spavanja. Treba biti realan, nije Arsenal nista pokazao.

avatar
Непобедиви
Thursday, 12.04.2018
23:10

Vilsir opet najgori. Pokazao da ne ume da drzi sredinu. Doduse, to i nije njegov posao, vec mu je nametnuto na ovom mecu. Napred je super, ali je pozadi neodgovoran. Koscelni kapitenski, Mustafi solidan. Jedina greska mi je bila kada nije ispratio odbitak koji je doveo do gola. COYG!

avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 12.04.2018
23:32

Kapitenski? Solidan? Njih dvojica su rupe nad rupama, o cemu ti pricas covece.

avatar
Yaya Sanogo
Sunday, 15.04.2018
00:03

Igrale su se samo 4 tekme covece, normalno da su morali ugurati nekog iz pobednickog tima. Covek igra lose cele sezone, kao i Mustafi, a Chambersa i Holdinga ne zelim ni da spominjem. Arsenal je na stoperskim pozicijama NULA

avatar
Непобедиви
Saturday, 14.04.2018
00:46

Koscelni toliko los da je u timu nedelje....

avatar
Непобедиви
Friday, 13.04.2018
08:55

Laurent Koscielny vs CSKA (A)nn72 touchesn42/48 passes completed (88%)n6/6 aerials wonn1/2 tackles wonn5 interceptionsn11 clearances

avatar
Непобедиви
Friday, 13.04.2018
01:04

Koscelni danas bio odlican, ne znam o cemu ti pricas? Mustafi solidan.

avatar
Žan-Žak Ruso
Friday, 13.04.2018
00:31

Nikakvi su, posebno Mustafi. Čovek iste stvari radi iz utakmice u utakmicu - ne prati protivničke igrače, a onda kad primimo gol, digne ruke, traži ofsajd ili krivi nekog pored sebe za primljeni gol. Ja bi njemu zabranio prilaz stadionu, a ne da igra, jer nema utakmice na kojoj on direktno nije kriv za neki gol.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 12.04.2018
23:06

Ramzi je bas morao da ubije nekoga u nadoknadi...

avatar
Fiqlini
Thursday, 12.04.2018
23:04

hahahha nas sergej hahahha odbili 70 milki hahaha ja mislim da nece da dobije sledeci put od 30 milki ako ga neko hoce hahaha decko doso na setnju celu utakmicu seta smesan igrac

avatar
jack wilshere
Thursday, 12.04.2018
23:04

Ne moze bez drame nikako.. Nijedan mec ove godine da gledam opusteno i dzaba...

avatar
No rules
Thursday, 12.04.2018
23:03

Lacio je ipak provincijski klub. Inzagi i Anderson izgubili mec, bas sam pomislio kako ce u nedelju da gori Rim jer imaju 2 tima u 1/2 finalu LŠ i LE, ali ne ide to bas lako.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 12.04.2018
23:02

Ma Lacio je smejurija

avatar
Ali baba
Thursday, 12.04.2018
23:04

Vi ste bili smejurija još u osmini

avatar
Fiqlini
Thursday, 12.04.2018
23:05

teska ovi nasi jos vise sto igraju u njemu

avatar
La bestia negra
Thursday, 12.04.2018
23:02

Grizman jos jednom pokazao da je prosecan fudbaler,najveci luzer ikada

avatar
Fiqlini
Thursday, 12.04.2018
23:05

tako je veoma prosecan igrac

avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 12.04.2018
23:17

Zbog dve promasene prilike prosecan igrac? Koja glupost.