LE - Roma se provukla, silni "farmaceuti" u Portugalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 27.02.2020.
20:50
Izvor: Sportske.net

Poznato još sedam učesnika osmine finala Lige Evrope.

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Leverkuzen je uspeo da savlada Porto i u gostima i da tako stigne do osmine finala Lige Evrope.

Jedan od najvećih derbija šesnaestine finala bio je praktično gotov već početkom drugog poluvremena. Alario je doneo prednost Leverkuzenu u 10. minutu, da bi Demirbaj u 50. sve nade domaćina sveo na minimum. Kada je Haverc doneo i treći gol Leverkuzenu bilo je jasno da će gosti otići u osminu finala.

Sve što su domaći uspeli jeste da preko Marege smanje rezultat na ovom meču.

Bazel je bez problema prošao u osminu finala pošto je i danas savladao APOEL sa 1:0, u prvom meču bilo je 3:0. Fabijan Fraj je iz penala doneo pobedu domaćem timu.

Vujadin Savić i Uroš Matić su igrali čitav meč, Andrija Pavlović je ušao u 71. minutu meča.

Basakšehir i Sporting iz Lisabona su odigrali meč za infarkt, prvi meč su Portugalci dobili sa 3:1, a u ovom domaći iz Turske su vodili sa 2:0. Martin Šrktel je doneo prednost Basakšehiru, da bi u 45. minutu Danijel Aleksić pogodio projektil za 2:0.

Ipak, Lusijano Vieto uspeva da postigne zlata vredan gol za Sporting u 68. minutu kojim je umalo odveo goste u naredni krug takmičenja. Domaći su jurili jedan gol za produžetke, što se i desilo u nadoknadi vremena. Edin Višća je uspeo da pogodi za opštu radost na tribinama i produžetke.

Espanjol nije uspeo da nadoknadi 0:4 iz prvog meča protiv Vulverhemptona. Kaleri je doveo domaće u prednost, Traore je pogodio izuzetno bitan gol za Vukove, da bi Kaleri novu prednost domaćinu iz penala u 57. minutu utakmice. Za 2:2 pogađa Doerti u 79. minutu, a konačnih 3:2 postavlja sjajni Kaleri svojim trećim golom danas.

Sjajni Raguz je poslao LASK iz Linca u osminu finala, ovaj tim je danas savladao AZ Alkmar sa 2:0, a oba gola je postigao pomenuti napadač. Prvi meč je završen bez pobednika, 1:1.

Nismo očekivali ovako lak posao Volfsburga, oni su danas bez problema savladali Malme u Švedskoj. Brekalo je doveo goste u prednost u 42. minutu, Gerhart je povisio u 65. da bi Žoao Viktor postavio konačnih 0:3.

Za kraj, u osminu finala plasirala se i Roma. Oni su danas kao gosti uspeli da održe prednost iz prve utakmice (0:1) i da rezultatom 1:1 odu među 16 najboljih.

David je doveo Gent u prednost u 25. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio Klajvert što je bilo dovoljno Romi koja je došla da postigne pogodak. Inače, Kolarov je odigrao danas utakmicu, pogodio je i stativu već na samom startu meča.


Basakšehir - Sporting 3:1, prvi meč 1:3, produžeci u toku
Bazel - APOEL 1:0, prvi meč 3:0
Espanjol - Vulverhempton 3:2, prvi meč 0:4
Gent - Roma 1:1, prvi meč 0:1
LASK - AZ Alkmar 2:0, prvi meč 1:1
Malme - Volfsburg 0:3, prvi meč 1:2
Porto - Leverkuzen 1.3, prvi meč 1:2


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Robert Lewandowski
Thursday, 27.02.2020
23:14

Slaba ova Bundesliga, nema sta... 😂😂😂 Lever može sa svima da igra u LE, da se nije Foland povredio svrstao bih ih u top 3 favorita, mada ni sada ne stoje loše. Volfsburh i Frankfurt su sasvim korektni, videćemo sutra kako ce proći na žrebu. 👊