LE - Rapid poslao Džerarda kući, Kvarežma ugasio nade Bešiktaša, "balkanski" Ajntraht perfektan!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.12.2018.
20:52
Izvor: Sportske.net

Odigrani su svi mečevi grupne faze u okviru grupa G, H, I, J, K i L, a evo ko će se naći na sutrašnjem žrebu.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Grupa G

Rapid Beč - Glazgov Rendžersi 1:0
Viljareal - Spartak Moskva 2:0


U ovoj grupi je verovatno bilo najneizvesnije pred poslednje kolo, sve četiri ekipe su imale šanse za prolazak u narednu fazu.

Viljareal je overio prvo mesto pobedom na svom terenu protiv moskovskog Spartaka, poveli su preko Čukvuezea u 11. minutu, da bi Karl Toko Ekambi povisio prednost na samom startu drugog poluvremena. Domaćin je u finišu ostao sa desetoricom, direktan crveni je dobio Haume Kosta, ali je bilo kasno za Spartak da to pokuša da iskoristi.

--

Što se tiče utakmice u Beču, prilično izjednačen susret, na kraju pobeda Rapida, golom austrijskog internacionalca Dejana Ljubičića u finišu susreta. Tako je Stiven Džerard ostao bez nokaut faze LE u svojoj debi sezoni na klupi Rendžersa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Grupa H


Lacio - Ajntraht Frankfurt 1:2
Olimpik Marsej - Apolon 1:3


U grupi H nije bilo nikakvih dilema, Frankfurt je još u minulom kolu overio prolazak u narednu fazu, dok je Lacio obezbedio drugo mesto u grupi.

U utakmici za ponos i manju finansijsku injekciju, slavili su Nemci, koji su jedini tim sa maksimalnim učinkom u LE ove sezone.

Poveo je Lacio nakon 10ak minuta igre u drugom poluvremenu preko Hoakina Koree, da bi rezultat već u 65. minutu fantastičnim pogotkom poravnao Mijat Gaćinović.

Samo šest minuta kasnije, preokret, prednost Ajntrahtu donosi Sebastija Aler, ispostavilo se da je Holanđanin doneo i šesti trijumf nemačkoj ekipi u grupnoj fazi Lige Evrope.

--

Olimpik Marsej je još jednom razočarao, iako duel sa Apolonom nije imao takmičarski značaj, nisu Francuzi sebi smeli da dozvole tako lak poraz od kiparskog tima.

Već u sedmom minutu veliki peh za Olimpik, Kamara je zaradio direktan crveni karton, jer je skrivio penal kao poslednji igrač odbrane, a najstrožu kaznu je Hrvat Maglica pretvorio u gol.

Uspeo je Marsej da poravnao preko Tovana već u 11. minutu, ali to je bilo sve od ekipe Rudije Garsije.

U 30. minutu drugi gol Maglice za 1:2, konačan rezultat je u 56. minutu postavio Stilijanu. Poslednjih pola sata je u dresu poražene ekipe na terenu proveo i bivši fudbaler Zvezde Nemanja Radonjić, a u nadoknadi vremena je Olimpik ostao sa devetoricom, kako je Lukas Okampos zaradio drugi žuti karton.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Grupa I

Bešiktaš - Malme 0:1
Genk - Sarpsborg 4:0


Bešiktaš je definitivno, uz Marsej, jedno od najvećih razočarenja grupne faze, nakon poraza na svom stadionu od švedskog Malme ostali su bez nokaut faze LE.

Gosti su poveli u 51. minutu preko Antonsona, da bi samo 10 minuta kasnije turski tim ostao sa igračem manje, direktan crveni karton zaradio je Rikardo Kvarežma. Adem Ljajić proveo svih 90 minuta na terenu.

--

Genk je overio prvo mesto u grupi ispred Malmea ubedljivom pobedom kod kuće protiv norveškog Sarpsborga.

Posle pet minuta igre su imali dva gola viška, strelci su u drugom i petom minutu bili Gano i Pejntsil.

U nastavku, za tri minuta stavljaju tačku na ovaj susret, u 64. minutu je na 3:0 povisio Berž, konačan rezultat postavio je Aidu tri minuta kasnije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


O raspletu u grupama J, K i L više možete pronaći OVDE


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Thursday, 13.12.2018
22:45

Nikad jaci Besiktas projektovan za samu zavrsnicu Lige Sampiona rekose ,'kompetentni,'!

avatar
Capitano
Friday, 14.12.2018
01:26

I to bili u najslabijoj grupi...