LE - Poznata još četiri potencijalna rivala Partizana (i Zvezde)

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2017.
22:39
Izvor: Sportske.net

Iako su večeras na programu bili mečevi poslednjeg kola Lige šampiona, i naši učesnici u Ligi Evrope su bili veoma zainteresovani za konačan epilog.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Kao što znate, trećeplasirani iz svih osam grupa Lige šampiona će svoje ovosezonsko učešće na evropskoj sceni nastaviti na proleće u Ligi Evrope.

Od njih osam, najbolja četiri će biti nosioci na žrebu za šesnaestinu finala LE, a preostala četiri naći će se u drugom šeširu sa nepovlašćenima.

Naravno, nosioci će biti i svi pobednici grupa u Ligi Evrope, njih 12, a preostalih 12 koji se u narednu fazu takmičenja plasiraju kao drugoplasirani u prvoj fazi LE, idu u drugi šešir.

Ono što smo večeras saznali, to je da su spisak učesnika šesnaestine finala Lige Evrope dopunili: CSKA, kao trećeplasirani u Grupi A Lige šampiona, zatim Seltik iz Grupe B, pa Atletiko Madrid iz Grupe C i Sporting Lisabon iz Grupe D.

Jasno je, za sada, da će CSKA ići u prvi šešir, Seltik u drugi, a sutra uveče ćemo saznati gde će biti raspoređeni Atletiko i Sporting.

Kao što znate, od naših predstavnika Partizan se već plasirao u šesnaestini finala, u četvrtak će se videti da li kao prvoplasirani (nosilac) ili drugoplasirani, a priliku da se crno-belima pridruži ima i Crvena zvezda.

Ako se crveno-beli plasiraju, biće raspoređeni u drugi šešir na žrebu, s obzirom da je Arsenal osigurao prvo mestop u Grupi H.

Podsetimo, žreb je na programu 11. decembra, a utakmice šesnaestine finala igraće se 15, odnosno 22. februara 2018. Ograničenja prilikom izvlačenja parova biće da ne mogu da se sastanu ekipe iz istih država, kao i ekipe koje su igrale u istoj grupi prve faze takmičenja u Ligi Evrope.

U prilogu je trenutna situacija kada su u pitanju ''šeširi'' za žreb Lige Evrope. Navedene su ekipe koje su do sada osigurale plasman u 1/16 finala.

LE

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Išizaki
Wednesday, 06.12.2017
11:20

Sad kad se ponovi 2004/05 sezona kada smo u nokaut fazi igrali protiv CSKA.

avatar
noname
Tuesday, 05.12.2017
23:42

najbolje bi bilo da pobedimo Dinamo i iz drugog sesira izvucemo Keln i osvetimo komsinicu :D

avatar
chaki
Tuesday, 05.12.2017
23:56

Vi da osvetite?!😂

avatar
36 Dado
Wednesday, 06.12.2017
05:37

Za vas smo Real Madrid....1/16 final Europe League znam da vam je krivo......😂😂😂