LE, kval. - Veliki uspeh Budućnosti, menja se lista Zvezdinih mogućih rivala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2020.
18:08
Izvor: Sportske.net

Ima iznenađenja ovog popodneva.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Ekipa podgoričke Budućnosti uspela je večeras da priredi iznenađenje na gostovanju u u Nir-Sultanu, u Kazahstanu, gde je savladala favorizovanu Astanu sa 1:0 i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Gol koji je odlučio pobednika postigao je Vasilije Terzić u 25. minutu, na asistenciju Petra Grbića sa leve strane, pa će se Budućnost za sedam dana boriti sa Sarajevom na Koševu za plasman u plej-of kvalifikacija.

Astanu su mnogi sinoć videli kao jednog od mogućih Zvezdinih rivala u plej-ofu, sada se to promenilo, pa bi umesto tima iz Kazahstana, crveno-beli mogli da se sastanu sa boljim iz duela Sarajevo-Budućnost.

Iznenađenje i u duelu Ararat - Fola Eš. Bio je to ''lud meč'', favorizovani Luksemburžani su vodili sa 3:1 do 90. minuta, a onda u nadoknadi vremena dva penala i dva gola za Ararat koji je tako izborio produžetke.

U dodatnih dva puta po 15 minuta još jedan gol za predstavnika Jermenije postigao je Vakulenko u 113. minutu za konačnih 4:3, pa umesto Fole Eš, Zvezda može da se sastane sa Araratom ili Celjem, koji će se narednog četvrtka sastati u trećem kolu.

Plasman u treće kolo do sada su izborili i kiparski APOEL, koji je kao gost savladao kazahstanski Kaizar sa 4:1, zatim splitski Hajduk koji je eliminisao makedonsku Renovu (1:0 u Makedoniji) i Rozenborg, koji je takođe kao gost deklasirao Ventspils sa 5:1.

Takođe, i španska Granada je opravdala ulogu favorita, slavila je sa 4:0 protiv Teute u Albaniji, golovima Soldada, Kenedija, i dva puta Erere.
-
Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC*19
Friday, 18.09.2020
12:48

Zvezdinih? Cek zar Zvezda nije nesto 6:0 najbolja u evropi i to?

avatar
svojnasvome
Thursday, 17.09.2020
20:00

Koje to protivnike ima zvezda, ovo je strašno, pa neki drugoligaša bi prošao ovo sta o i dobijaju