LE, kval. - Astana ubedljiva, Dugalić pogađao na obe strane, Budućnost sa devetoricom završila kvalifikacije

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.08.2019.
20:08
Izvor: Sportske.net

Još šest timova izborilo je plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

fckairat.com
fckairat.com

Povezane vesti

Fudbaleri Astana ubedljivo su slavili kod kuće protiv ekipe Santa Koloma iz Andore, bilo je 4:1 (1:1) za ekipu iz Kazahstana, Tomasov je zabeležo het-trik.

Prvi meč u Andori je okončan bez golova, pa sa ukupnih 4:1 Astana ide dalje.

Uzbudljivo je bilo na drugoj lokaciji u Kazahstanu, u Šimkentu je Ordabasi dočekao Mladu Boleslavu, Česi su slavili sa 2:3 (1:2), te sa ukupnih 4:3 idu u treće kolo.

I u kazahstanskom gradu Almati smo gledali meč drugog kola kvalifikacija za LE, Kairat je dočekao Hapoel Bir Ševu, meč je okončan remijem 1:1 (1:0), a obeležili su ga srpski fudbaler Rade Dugalić i crveni kartoni.

Dugalić je doneo prednost kazahstanskom sastavu u 40. minutu, da bi nakon 10 minuta igre u nastavku Ahmetov zaradio drugi žuti karton, Kairat je ostao sa igračem manje.

Samo osam minuta kasnije, ponovo Dugalić u centru pažnje, ovoga puta je postigao autogol.

U 88. minutu Plotnikov dobija crveni van terena, da bi u šestom minutu nadoknade drugi žuti zaradio Sujumbajev, te je Kairat utakmicu završio sa devetoricom.

Izraelski sastav je prošao dalje sa ukupnih 3:1.

Rumunski Vitorul je odbranio čast, slavili su kod kuće protiv Genta sa 2:1 (0:1), ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi plasman belgijskog sastava u nastavak kvalifikacija, kako je prvi meč okončan pobedom Genta od čak 6:3. Belgijanci idu dalje sa ukupnih 7:5.

U duelu finskog kluba KuPS i varšavske Legije nije bilo golova, te su Poljaci zahvaljujući pobedi od 1:0 u prvom meču na svom terenu, otišli dalje.

Podgorička Budućnost je na svom terenu doživela poraz od ukrajinske Zorje rezultatom 3:1, večeras su na gostovanju poraženi sa 1:0 (1:0), te Ukrajinci idu dalje sa ukupnih 4:1.

Meč su obeležila i dva crvena kartona za igrače crnogorskog sastava, Đurić je zaradio drugi žuti u 33. minutu, samo minut kasnije isključen je i Božović zbog prigovora.

Astana - Santa Koloma 4:1 (uk. 4:1)
Ordabasi - Mlada Boleslava 2:3 (uk. 3:4)
Kairat Almati - H. Bir Ševa 1:1 (uk. 1:3)
Vitorul Konstanta - Gent 2:1 (uk. 5:7)
KuPS - Legija 0:0 (uk. 0:1)
Zorja - Budućnost 1:0 (uk. 4:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke