LE (GRUPE J, K, L): Mijat "ubio pauka", Zvezdo ovu grupu moraš da prođeš! Šamar Murinju!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 29.10.2020.
20:49
Izvor: Sportske.net

Odigrani su mečevi drugog kola Lige Evrope u grupama J, K i L, Totenhem je izgubio u Belgiji, Hofenhajm razbio Gent, dakle, Zvezda bi morala sa Nemcima da se bori za prvo mesto u svojoj grupi.

EPA-EFE/Stephanie Lecocq
EPA-EFE/Stephanie Lecocq

Povezane vesti

Bilo je uzbudljivo večeras, pljuštali su golovi na sve strane, a najvažnije je da je u Zvezdinoj grupi Hofenhajm pobedio Gent u gostima rezultatom 4:1, a pogodak je postigao i Mijat Gaćinović. Dejan Joveljić je takođe pogodio u pobedi Volfsbergera nad Fejenordom (1:4), dok je Murinjov Totenhem doživeo neočekivani poraz na gostovanju Antverpenu.

Grupa L

Crvena zvezda - Liberec 5:1
Gent - Hofenhajm 1:4


Ako Crvena zvezda planira da napadne prvo mesto, onda je prava šteta što je Gent danas propustio da izvuče makar bod protiv Hofenhajma. Belgijanci su propustili veliku priliku da povedu u 14. minutu kada je Jaremčuk promašio penal.

Nemci su svoju najstrožu kaznu iskoristili posle 20 minuta, pošto je Belfodil bio precizan sa 11 metara za 0:1. Kada je Grilič u 52. pogodio za 0:2, bilo je jasno da Gent neće moći ni do boda.

Najlepši trenutak dogodio se u 73. minutu kada je Mijat Gaćinović, posle samo pet minuta na terenu, postigao evrogol. On je naleteo na jednu odbijenu i poslao je pravo u rašlje za ogromnih 0:3.

U finišu pala su još dva gola, za Nemce se upisao još i Dabur za 1:4, prethodno je za domaće počasni pogodak postigao Klajndist.

Hofenhajm je ovim trijufom osvojio maksimalnih šest bodova, dok Crvena zvezda i Liberec imaju po tri.


baner 1

Grupa J

Antverpen - Totenhem 1:0
LASK - Ludogorec 4:3


Žoze Murinjo je očekivano odlučio da izvede drugu postavu, na klupi su ostali Kejn, Son, Lukas, pa su napad predvodile novajlije Bejl, Karlos Vinisijus i Dele Ali. Tragičar u prvom delu ponovo je bio od danas dodatno precrtani Ben Dejvis, koji je u 29. minutu izgubio loptu kao poslednji čovek u odbrani, Mbokani je spojio Refaelova sa golom za 1:0.

Na poluvremenu, Murinjo je odlučio da napravi četvorostruku izmenu, ušli su Hejbjerg, Lamela, Lukas Mura i Son, a već u 58. minutu ušao je i Kejn, pa je Totenhem krenuo na sve ili ništa.

I pored toga, i dominacije na terenu, ipak su domaći bili ti koji su bili bliži drugom golu. Svoje šanse su čekali iz kontri, a najbolju je propustio Mbokani.

U drugom meču ove grupe, LASK je razbio Ludogorec rezultatom 4:2. Balić i Gruber su doneli dva gola prednosti već na samom početku, u 15. minutu smanjio je Manu, ali to je bilo sve od Bugara. Raguz i opet Balić su u drugom poluvremenu pogodili za nedostižnih 4:1.  Ludogorec je ipak uspeo da "zakuva" kada su domaći ostali sa igračem manje, Manu je postigao još dva gola, ali je to bilo sve.

 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

baner 2

Grupa K

CSKA Moskva - Dinamo Zagreb 0:0
Fejenord - Volfsberg
er 1:4

Fejenord je neprijatno iznenadio na svom stadionu, pošto je Volfsberger brojao čak do četiri.

Heroj Volfsbergera bio je trostruki strelac Mihael Lajndl koji je prva dva gola u 4. i 13. minutu postigao iz penala, da bi na isteku sata kompletirao het-trik. Nakon što je postigao tri gola, u 66. minutu je dao našem Dejanu Joveljiću da izvede penal, a bivši as Crvene zvezde postigao je gol za 1:4. Odmah potom je napustio igru, a zamenio ga je bivši defanzivac Partizana Nemanja Rnić.

U drugom meču ove grupe, CSKA i Dinamo iz Zagreba odigrali su bez golova u Moskvi.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke