LE (GRUPE H, I, J, K) - Tek bod Milanu bez Ibre, Matić ne može sam, pogodili Plavšić i Pešić!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 26.11.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

Slavio i Dinamo Zagreb.

EPA-EFE/Denis Charlet
EPA-EFE/Denis Charlet

Povezane vesti

Grupa H

Lil - Milan 1:1
Sparta Prag - Seltik 4:1


Lil je bolje otvorio meč. "Doge" su bile dosta bolje u prvom delu igre, pretio je ponovo Jaziči, ali Donaruma je bio bolji ovog puta od Turčina. Đanluiđi je imao odličnu intervenciju i pred sam kraj poluvremena, Arauho je bio blizu da donese prednost domaćinu.

Lil nije iskoristio svoje šanse, već u prvom minutu nastavka dolazi kazna. Kastiljeho donosi prednost Milanu, Rebiću se piše asistencija u 46. minutu.

Imao je ubrzo i Čalhanoglu dobar pokušaj, ali šut veznjaka ide pored gola.

Dvadeset minuta je potrajalo vođstvo "rosonera", Bamba izjednačuje na 1:1 u 65. minutu.

Lil remijem uspeva da zadrži prvo mesto, Milan ostaje drugi.

U drugom meču grupe H, videli smo slavlje domaće Sparte.

Nije tako delovalo u petnaestom minutu, Eduard donosi prednost Škotima, ali Česi stižu do preokreta već u prvom delu igre.

Hančko pogađa u 27. minutu, da bi Julis u 38. minutu doneo vođstvo Sparti. Drugim poluvremenom u potpunosti dominiraju gosti iz Škotske, izdavaja se Odsone Eduard koji je imao dve odlične prilike za izjednačenje, ali Nita je bio spreman.

Julis donosi važna tri boda, Česi  dolaze do 3:1 zahvaljujući golu u 80. minutu. Plavšić overava sigurnu pobedu, Sparta slavi sa 4:1 protiv škotskog velikana.


Grupa I

Makabi Tel Aviv - Viljareal 1:1
Karabag - Sivaspor 2:3


"Žuta podmornica" je prva zapretila preko Bake, ali Kolumbijcu je odbranjen šut. Ipak Španci daju gol u 45-om minutu, Baena preciznim šutem završava akciju gostiju.

Makabi se vraća ekspresno u meč, naš Aleksandar Pešić koristi odbitak i donosi 1:1 Izraelcima u 48. minutu.

Srpski internacionalac je imao odličnu šansu na isteku sata igre, ovog puta bez gola. Na drugoj strani zapretio je Moreno, ali bez promene rezultata.

Karabag je ostvario i četvrti poraz u četiri utakmica. Poveli su u osmom minutu, Zubir koristi asistenciju Matića, ali Kone anulira penalom u 40. minutu.

Ubrzo po povratku sa pauze Matić se upisuje i u listu strelaca, Uroš je doneo vođstvo domaćem timu u 51. minutu. Ipak vođstvo je bilo kratkog daha, Kajode izjednačuje na 2:2 u 58. minutu. Sivaspor ipak uspeva da slavi na večerašnjem meču, Kone postiže još jedan gol - ovog puta u 79. minutu za 3:2.

Grupa J

LASK - Antverp 0:2
Totenhem - Ludogorec 21h

Antverp je slavio u gostima i lansirao se na prvo mesto grupe J.

Belgijanci su slavili rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Refaelova u 53. minutu i Gerkensau 83.minutu. Boljoj igri gostiju je kumovao i Trauner koje je dobio direktan crveni karton u 50. minutu igre.

Grupa K

CSKA Moskva - Fejenord 0:0
Volfsberger - Dinamo Zagreb 0:3

Armejci nisu uspeli da savladaju Holanđane večeras iako su igrači CSKA imali igrača više od 48. minuta kada Jorgensen dobija drugi žuti karton.

Tek bodom na večerašnjoj utakmici Moskovljani ostaju na poslednjem mestu grupe K.

U drugom susret ove grupe Dinamo je slavio sa 3:0 u gostima protiv Volfsbergera. "Modri" su savladali Austrijance golovima u drugom poluvremenu. Majer je pogodio u 60-om, a Petković 15 minuta kasnije overava trijumf hrvatskog tima.

Konačnih 3:0 postavlja Luka Ivanušec u nadoknadi vremena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke