LE (GRUPE G, H, I) - Milan nastavio strašan niz, magični Alkaser rešio Turke, "poker" Lila u Pragu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 22.10.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Alkaser i Jaziči se posebno istakli.

EPA-EFE/Mark Runnacles
EPA-EFE/Mark Runnacles

Povezane vesti

U prvom kolu Lige Evrope videli smo mnogo pogodaka širom Evrope, a zanimljivo je bilo i u grupama G, H i I.

GRUPA G

Lester je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita i dosta lako savladao Zorju sa 3:0.

Do poluvremena su "lisice" već imale dva gola prednosti zahvaljujući golovima Medisona u 29. i Barnsa u 45. minutu, da bi svaku dilemu oko pitanja pobednika otklonio Ihenačo u 67. minutu.

Braga je u Portugalu bila bolja od AEK-a istim rezultatom - 3:0.

Poveo je domaćin u 44. minutu preko Galena, a Paulinjo je zatresao mrežu grčkom tima u 78. minutu. Konačan rezultat postavio je Horta deset minuta kasnije.

GRUPA H

Milan je stigao do pobede u Glazgovu gde je savladao Seltik sa 3:1.

"Rosoneri" su poveli u 14. minutu golom Krunića, a prednost gostiju uvećao je Dijaz u 42. minutu. Domaćina je u meč vratio Eljunusi golom u 76. minutu, da bi novajlija Jens Hauge u drugom minutu nadoknade vremena osigurao pobedu Milana na početku sezone u kojoj zna samo za pobede.

Lil je bio ubedljiv u Pragu gde je savladao Spartu sa 4:1.

Domaćin je od 23. minuta igrao bez isključenog Krejčija što je umnogome uticalo na dalja dešavanja na terenu. Jaziči je doveo goste u vođstvo u prvom minutu nadoknade prvog dela meča, da bi Dočkal već na startu drugog poluvremena poravnao rezultat. Usledio je novi pogodak Jazičija u 60, potom i Ikonea šest minuta kasnije, da bi sjajni reprezentativac Turske zaokružio partiju het-trikom u 75. minutu meča.

GRUPA I

Fantastičan meč videli smo u Španiji gde je Viljareal pobedio Sivaspor posle velike borbe sa 5:3.

Domaćin je na pravi način otvorio susret, vodio sa dva gola prednost posle samo 20 minuta zahvaljujući Kubu i Baki, ali je Kajode u 33. smanjio zaostatak turskog tima.

Mogao je Baka da dodatno uveća prednost "žute podmornice", međutim Kolumbijac je promašio penal u 37. minutu, pa je "kazna" usledila u 43. kada je Jatabare poravnao rezultat.

Ponovo je Viljareal poveo u 57. minutu golom Fojta, ali Gradel je sjajnim golom iz slobodnog udarca ponovo izjednačio. U igru je u 70. minutu ušao Pako Alkaser što je, kasnije će se ispostaviti, i prelomilo meč.

Doskorašnji fudbaler Dortmunda je u 74. i 78. minutu tresao mrežu Sivaspora i tako napravio razliku i doneo pobedu svom timu.

Makabi je u Tel Avivu minimalnim rezultatom savladao Karabag, čovek odluke bio je Koen u desetom minutu.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke