LE (Grupe A i B) - Salcburg pokazao klasu, Cirih i Leverkuzen "prosuli" bodove

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 29.11.2018.
20:53
Izvor: Sportske.net

Neočekivani rezultati u petom kolu Lige Evrope.

Epa/Andreas Schaad
Epa/Andreas Schaad

Povezane vesti

Grupa A

Cirih i Leverkuzen neočekivano "prosuli bodove". Cirih je izgubio od AEK-a sa 1:2 (0:1), dok je Leverkuzen uspeo da izbegne poraz od Ludogoreca i meč je završen rezultatom 1:1 (0:0). Ipak, Leverkuzen je uspeo da izbori plasman u narednu fazu.


Cirih nije uspeo da iskoristi kiks Leverkuzena, a AEK je neočekivano odneo pobedu u švajcarskoj. Domaćin je bio bolji, ali Đianu je iznenadio sve na stadionu u 38. minutu i doneo prednost gostima. Domaćin se oporavio od ovog šoka i krenuo je ka golu protivnika. Kelfi je izjednačio rezultat u 74. minutu, ali kada su svi mislili da će Zirih preokrenuti rezultat, usledio je novi šok, AEK je iz kontre ponovo postigao gol i gosti su odneli pobedu. Trickovski je bio strelac u 85. minutu.

Leverkuzen je želeo sva tri boda iz ovog meč. Želeo je nemački tim da pobedom obezbedi prvi mesto u grupi, ali na kraju i nerešen ishod im donosi prednost, jer je njihov rival (Cirih) izgubio. Nemački tim je napadao, ali su se gosti na fantastičan način branili, a onda je u 69. minutu nakon jedne sjajne akcije, Marselinjo doneo neočekivanu prednost bugarskom timu. Leverkuzen je uspeo da izjednači u 85. minutu, ali nemački tim nije imao dovoljno vremena da stigne do sva 3 boda.
       
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         
Grupa B

Seltik slavio protiv Rozenburga u gostima sa 0:1 (0:1), dok su Salcburg i Lajpcig odigrali nerešeno, a meč je završen bez pogodaka.


Seltik je uspeo da ostvari vrlo bitnu pobedu na gostovanju, a ovo je verovatno bila i poslednja šansa za Rozenburg da osvoji neki bod jer u poslednjem kolu gostuju Lajpcigu kome će pobeda biti neophodna kako bi uopšte imali šanse da izbore plasman u nokaut fazu. Seltik je od samog starta krenuo na gol domaćina i bilo je pitanje vremena kada će postići gol. Rozenburg je baš bio nezainteresovan na ovom meču, a za čitavih 90 minuta uputili su samo 1 šut ka golu protivnika. Skot Sinkler je postigao odlučujući gol u 42. minutu, a ostaje pitanje ako Seltik nije zatresao mrežu još neki put na ovom meču. Ipak, 3 boda su najvažnija, a Seltik je to večeras osvojio.

"Sestrinski klubovi" su odigrali novi meč, a baš kao i prošlom, Salcburg je slavio. Ovoga puta je bilo manje golova, a domaćin je slavio i na taj način značajno otežao Lajpcigu da prođe u nokaut fazu. Salcburg je pokazao zašto mnogi smatraju da je ovo tim za Ligu šampiona, a iako su mnogi mislili da će domaćin odigrati slabiji meč jer su obezbedili prolazak u narednu fazu, oni su želeli da pokažu svima koliko su jaki. Oni će gostovati Seltiku u poslednjem kolu, a da li će tada pomoći svom "sestrinskom" klubu i naneti poraz timu koji je direktni rival Lajpcigu za prolaz dalje. Salcburg je od samog starta uspostavio dominaciju, a Gulbrandsen je doneo pobedu domaćinu golom u 74. minutu. Ulmer je bio asistent.        
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke