LE (GRUPE A, B, C) - Provukli se Arsenal i Roma, goleada u Leverkuzenu, Kluž slavio u balkanskom derbiju!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 22.10.2020.
20:49
Izvor: Sportske.net

Kiša golova širom Evrope.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

U terminu od 18.55 večeras su odigrane utakmice prvog kola Lige Evrope u grupama A, B i C, a videli smo nekoliko interesantnih rezultata.

GRUPA A

Roma je u Švajcarskoj savladala Jang Bojs sa 2:1 posle još jednog preokreta koji smo videli večeras.

Nsame je sa penala već u 14. minutu pogodio sa penala za prednost domaće ekipe, međutim za samo pet minuta Italijani su uspeli da okrenu - prvo je pogodio Bruno Peres u 69, da bi Kambula u 74. minutu svojim prvim golom u dresu "vučice" doneo timu čitav plen.

Kluž je u gostima bio bolji od CSKA u Sofiji rezultatom 2:0.

Posle ne naročito interesantnog prvog poluvremena, gosti su stigli do vođstva u 53. minutu golom Rondona, da bi Deak u 74. postavio konačan rezultat.

GRUPA B

Rapid iz Beča bio je na pragu velikog iznenađenja protiv Arsenala, ali su "tobdžije" ipak uspele da trijumfuju nakon preokreta 2:1.


U prvom delu susreta nije bilo previše uzbuđenja, međutim hladan tuš za favorita usledio je u 51. minutu kada je Funtas doveo Austrijance u vođstvo.

Arteta je na teren ubrzo poslao Obamejanga i Beljerina koji su doneli preokret, prvo je David Luiz pogodio u 70, a četiri minuta kasnije Obamejang okrenuo stanje na terenu.

Preokret smo videli i u Irskoj gde je Molde bio bolji od Dandalka istim rezultatom - 2:1.

Poveo je domaćin u 35. minutu preko Mareja, ali su Norvežani golovima Husaina u 62. i Omoihuanfa sa penala u 72. minutu stigli do prve pobede u Evropi.

GRUPA C

Bajer Leverkuzen je dosta lako izašao na kraju sa Nicom protiv koje je u Nemačkoj slavio sa ubedljivih 6:2.

"Farmaceuti" su poveli već u 11. minutu golom Amirija, da bi pet minuta kasnije prednost udvostručio Alario. Žiri je pružio tračak nade gostima svojim golom u 31. minutu, ali je Dijabi u 61. povisio na 3:1. Nisu stali Nemci ni tada, pogađao je Belarabi još dva puta, u 79. i 83. minutu, te Virc četiri minuta kasnije, da bi još jedan utešni pogodak Nica postigla u 90. minutu preko Klod Morisa.

Hapoel Ber Ševa ostvarila je pobedu na domaćem terenu protiv Slavije iz Praga i slavila sa 3:1.

Poveo je domaćin golom Agudela u finišu prvog poluvremena, da bi Provod u 75. poravnao rezultat. Međutim, golovima veoma raspoloženog Akolatsea u 86. i 88. minutu Izraelci su ipak uspeli da vrate vođstvo i poraze Čehe na startu takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke