LE - Bravo, dečače! Feliks zasenio i Jovića, Čelsi gleda ka polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.04.2019.
22:53
Izvor: Sportske.net

Pobede Benfike i Čelsija u prvim mečevima četvrtfinala Lige Evrope.

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Benfika - Ajntraht Frankfurt 4:2

Benfika je danas napravila veliki korak ka polufinalu Lige Evrope pošto je savladala Ajntraht iz Frankfurta sa 4:2 u prvom meču.

Ajntraht je izgledao odlično u prvih 20 minuta, ali je od pomenutog minuta morao da meč nastavi sa igračem manje je je prekršaj napravio N'dika za kazneni udarac koji je iskoristio Žoao Feliks.

Ajntraht je uglavnom napadao preko Filipa Kostića koji je u sjajnoj formi, Ante Rebić i Luka Jović su pokušavali da ugroze gol protivnika i u tome su uspeli u 40. minutu.

Nakon veoma loše reakcije Ljubomira Fejse koji je izgubio loptu na sredini terena, Rebić je dodao do Jovića koji nije imao težak zadatak za 1:1.

Samo tri minuta kasnije Žoao Feliks upućuje sjajan udarac ka golu protivnika i postiže svoj drugi gol na ovom meču, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:1 za domaćina.

Fantastičan start domaćih u drugom poluvremenu je možda i ključan za pobednika ovog dvomeča. Dias je u 50. minutu povisio na 3:1, da bi četiri minuta kasnije Žoao Feliks postigao svoj het-trik. Dodajmo i to da je mladi igrač zabeležio i asistenciju kod trećeg gola Benfike.

Plašili su se u Frankfurtu da poraz može biti i ubedljiviji, pa su zamenjeni napadači Jović i Rebić, što je urodilo plodom. Igrao se 72. minut kada je na semaforu pisalo 4:2, Paciencia je postigao gol i već tada je bila druga priča za Ajntraht.

Kostić je do kraja meča imao jednu šansu, ali nije uspeo da je iskoristi.

Slavija  Prag - Čelsi 0:1

Čelsi je u meču protiv Slavije iz Praga izašao u nešto izmenjenom sastavu, što je bilo dovoljno za slavlje. Na klupi su ostali Azar, Iguain, Kante, Luiz, a oni koji su uskočili na njihova mesta nisu baš pružili sjajne partije, ali su bili dovoljno dobri da pobede ekipu iz Češke.

Vilijan je imao par šansi u prvom poluvremenu, Rudiger je imao jednu koju nije iskoristio, a na prvu šansu domaćina čekali smo do 69. minuta kada je Traore šutirao, a Kepa odbranio.

Na kraju, jedini gol smo videli u 86. minutu nakon fantastičnog centaršuta Vilijana koji pronalazi Alonsa za konačnih 0:1.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Friday, 12.04.2019
01:08

Kad i ovde mora Azar da ulazi.. Nadam se istoj postavi kao protiv Vest Hema za vikend

avatar
Friday, 12.04.2019
00:41

Strasno odigrao decko!

avatar
Dragojevic Andrija
Thursday, 11.04.2019
23:30

sramno da padam na viljareal -valensiju 2 do 3 gola na mecu.. e potonule zute podmornice u segendu kad u nadoknadu primaju 2 gola.. a celsi tragicno izgleda da su se cuvali za liverpool koji ima 2 dana vise odmora jos mi dan prije njih igrali protiv WH ali dzabe nam sve ako ne bude isti taj tim kao protiv WH i da su bas nabrijani da dobiju liverpool. sportski pozdrav :)

avatar
neme
Thursday, 11.04.2019
23:23

Ali ih Felix razvali klinja je neverovatan kao da ima magnete a mozak radi 150 na sat dva poteza unapred, izgleda kao da ima zabranu da radi fizicko benfika ce uzeti 150milki min.

avatar
Thursday, 11.04.2019
23:21

Celzi ne gleda ka polufinalu Celzi je u finalu.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 11.04.2019
22:56

Kako je Celsi igrao ovo je fantastican rezultat. Nije Slavija zasluzila da izgubi mislim da su cak i osteceni za penal ali nisam siguran samo su jednom ponovili tu situaciju. Wilijan je najmalerozniji igrac na svetu zadnje dve sezone, on izgleda ne dobija platu ako ne pogodi okvir gola.