LE - Bane rođendandžija oduvao Seltik, Imobile uništio Rumune

Autor: Boban Filipović
četvrtak 22.02.2018.
20:56
Izvor: Sportske.net

Zenit je na krilima kapitena reprezentacije Srbije uspeo da anulira minus iz Glazgova, a apsolutni junak večeri je golgeter Lacijala.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Seltik nije uspeo da odbrani 'minimalac' iz provog duela u revanšu u Sankt Peterburgu.

Zenit je spakovao šampionu Škotske tri komada, Branislav Ivanović je bio u ulozi strelca i asistenta.

Bane, koji danas proslavlja 34 rođendan, već u osmom minutu meča je anulirao prednost Kelta iz prvog meča pošto je bio najviši u skoku posle kornera i glavom zatresa protivničku mrežu, a posle sata igre je asistirao Kokorinu za 3:0.

Između ta dva gola, strelac je bio i Kuzjajev u 27. minutu utakmice.

Slično kao Seltik, i Steaua nije uspela da odbrani minimalnu pobedu iz Bukurešta protiv Lacija.

Rimski 'orlovi' su razbili Rumune sa 5:1, Ćiro Imobile je upisao het-trik.

Golgeter Lacija je načeo goste u sedmom minutu, deset minuta pre kraja prvog poluvremena rezervista Bastos je duplirao prednost, a pred odlazak na odmor Imobile postiže drugi gol na utakmici za ubedljivih 3:0. Posle pet-šest minuta igre u nastavku asistent kod trećeg gola Felipe Anderson postiže četvrti, a dvadesetak minuta kasnije pukla je petarda, a Imobile dolazi do het-trika. Počasni gol za Steauu postigao je strelac jedinog gola sa prvog duela Goher u 82. minutu.

Dušan Basta je odigrao ceo meč kao desni spoljni, Sergej Milinković-Savić je presedeo na klupi za rezerve.

Iako su kolale priče da Napoli eskivira Ligu Evrope zbog trke za Skudeto sa Juventusom, 'Partenopei' su večeras u Lajpcigu to demantovali.

Sarijevi puleni su pobedili sa 2:0 golovima Zjelinskog i Insinjea, ali skorojević iz Saksonije ipak ide dalje zbog gola više u gostima. Podsetimo, pod Vezuvom je RB trijumfovao pre sedam dana sa 3:1.

Atletiko Madrid je poseo protiv Kopengahena završio još prošlog četvrtka u Danskoj, kada je slavio sa 4:1, a danas je na svom 'Metropolitanu' čekirao duplu pobedu slavivši 'minimalcem'. Jedini gol na utakmici dao je Kevin Gameiro u sedmom minutu.

Duplu pobedu ostvario je i Olimpik Lion protiv Viljareala, posle 3:1 sa prvog meča, 'lavovi' su danas slavili na 'El Madrigalu' sa 1:0 golom Traorea u finišu.

Antonio Rukavina je poraz "žute podmornice" odgledao sa klupe.

Dalje idu i "lavovi" iz Lisabona, koji su u revanšu pred svojom publikom odbranili pobedu u Kazahstanu. U Astani je bilo 1:3, a u revanšu 3:3.

Bas Dost je već u trećem minutu doveo Sportng u vođstvo na asistenciju Brajana Ruiza, do odlaska na odmor Tomasov je poravnao na 1:1 i vratio nadu gostima, međutim, Bruno Fernandeš sa dva gola u nastavku otklanja sve dileme. Astani ostaje za utehu što se od Evrope oprašta neporažena, Tvumasi i Šomko su u finišu sprečili da zeleno-beli upišu duplu pobedu.

Za Astanu su nastupila trojica srpskih fudbalera, Erić je bio na golu, Đorđe Despotović je počeo kao najistureniji i igrao do sredine drugog poluvremena, a poslednjih pola sta igre na terenu je proveo Marko Stanojević.

Na gol u gostima u 1/8 finala se plasirao i Dinamo Kijev. Posle 1:1 sa AEK-om u Atini, u revašu u Ukrajini nije bilo golova.

Kao što već verovatno znate, Partizan je u Plzenu završio svoje na evrosceni ove sezone.

Rezultati:

Lacio - Steaua 5:1 (prvi meč 0:1)
Zenit - Seltik 3:0 (0:1)
Viljareal - Olimpik Lion 0:1 (1:3)
RB Lajpcig - Napoli 0:2 (3:1)
Sporting Lisabon - Astana 3:3 (3:1)
Atletiko Madrid - Kopehangen 1:0 (4:1)
Dinamo Kijev - AEK 0:0 (1:1)
Viktorija Plzen - Partizan 2:0 (1:1)
Lokomotiva Moskva - Nica 1:0 (3:2)
CSKA Moskva - Crvena zvezda 1:0 (0:0)



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 23.02.2018
09:50

Ciro razara iz utakmice u utakmicu, najbolji napadac Azura bez premca. Kako je Napoli demantovao te optuzbe kad je kod kuce primio tri gola? Nije demantovao, prekasno su se setili da igraju i da ozbiljno shvate LE.

avatar
rosen.manutd
Friday, 23.02.2018
00:35

Kakva je igracina ovaj Imobile.