LE - Arsenal "vengerovski", Grizman kaznio sve promašaje, Marsej na korak od finala!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 26.04.2018.
22:56
Izvor: Sportske.net

Atletiko se branio sa desetoricom i bez trenera, Arsenal je poveo, a onda je Grizman iskoristio jedinu priliku Madriđana!

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala remizirali su na svom stadionu sa ekipom Atletiko Madrida rezultatom 1:1 (0:0), dok je Olimpik Marsej takođe kao domaćin bio bolji od Salzburga - 2:0 (1:0), u prvim polufinalnim mečevima Lige Evrope.

Arsenal je bio u svim segmentima daleko bolji rival, od 10. minuta imao i igrača više, stvorio preko 15 prilika, ali je postigao isti broj golova kao i Atletiko iz svoje jedine.

Počelo je veoma žustro i uzbudljivo, a Atletiko je posle desetak minuta ostao bez Šimea Vrsaljka i trenera Dijega Simeonea.

Hrvatski fudbaler je već u drugom minutu dobio prvi žuti karton zbog neopreznog starta nad Vilširom, a potom je u 10. zakasnio i nagazio Lakazeta za drugu javnu opomenu, pogledajte OVDE.

Samo dva minuta kasnije na tribine je morao i Dijego Simeone zbog žestokih protesta pošto sudija nije pokazao karton Ektoru Beljerinu zbog starta sa leđa.

Argentinac je divljao pored aut linije, psovao sudiju i dobio isključenje a tu situaciju pogledajte OVDE.

Simeone

Arsenal je i pre isključenja imao dve dobre šanse, Lakazet je pogodio stativu, a onda su posle crvenog kartona počele da se ređaju kao na traci.

Pokušavali su svi, Lakazet, Koščelni posle kornera, potom Velbek, ali je Jan Oblak bio fantastičan.

Simeoneov pomoćnik Mono Burgos nije napravio izmenu, mesto desnog beka zauzeo je Tomas, a u vezni red se spustio Grizman što je uticalo na totalnu Atletikovu nemoć u napadu i gotovo nijednu ozbiljniju priliku.

Jedini opasan šut, ali sa distance imao je upravo Grizman, ali je Ospina bio na mestu.

Arsenal je u drugom delu igre nastavio da pritiska i napada, a to se isplatilo u 61. minutu. Grizman je izgubio loptu na desno boku, usledila je brza razmena pasova, centaršut Vilšira koji Lakazet pretvara u gol - 1:0, pogledajte gol OVDE.

Lakazet

Nakon toga, Atletiko je pokušao izmenama, ali defanzivnim da sačuva rezultat i pokuša eventualno preko kontri. Burgos je uveo Gabija i Savića, povukao se i dočekao svoju jedinu šansu za gol.

U 82. minutu, upravo je Gabi poslao dugu loptu koji je jedini bio na polovini rivala, pored trojice igrača Arsenala i uspeo je da postigne pogodak!

Grizman je izdržao duel sa Koščelnim, izašao sam na Ospinu, koji skida prvi pokušaj, ali ne i odbijenu loptu, Francuz spoljnom gađa pod prečku za 1:1, tu majstoriju pogledajte OVDE.

Arsenal je opet krenuo na sve ili ništa, u 87. minutu, Lakazet je pronašao Koščelnog, ovaj tukao glavom, ali je Oblak maestralo odbranio, pa je do kraja ostalo 1:1.

U drugom meču, Olimpik je bez problema pobedio Salzburg, rezultatom 2:0. Heroj francuskog tima bio je dvostruki asistent Paje, koji je najpre u 15. minutu iz prekida u trepavicu pogodio Tuvana za 1:0, a potom u 63. i N'Jiea za velikih 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

70 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Friday, 27.04.2018
15:30

Ogromno vam hvala za ta tri i po reda posvecena drugom polufinalnom paru.

avatar
Miloš Buščinski
Friday, 27.04.2018
08:42

Zasluzio je crveni karton Vrsaljko,ali ubedjen sam da je tim nesmotrenim potezom pomogao vise Atletiku,nego Arsenalu.Naravno iznosim misljenje nakon utakmice,jer Arsenal nije lose ni otvorio utakmicu,Atletiko se otvorio ,zeleo gol na strani i bilo je prostora mnogo vise pre kartona.Atletiko se zakljucao sto je i normalno,a malo koja ekipa ima energiju da se brani,kao ekipa komandanta Simeonea.Arsenal jeste postigao gol,ali imao sam osecaj da bez obzira na sanse,ne bi postigao nikada vise od tog jednog...Kazna je usledila i to je to za prvu utakmicu.Da li mislim da je sve gotovo?Ne,jer vrhunski fudbal daje mnoga iznenadjenja i nije Arsenal seoska ekipa kako sada javnost zeli da je predstavi,ali svakako da je dalje od finala od fantasticnog Atletika.

avatar
Phenomenal
Friday, 27.04.2018
07:27

Steta zbog Vengera da igraci nisu jace zapnuli da uzme covek jos jedan trofej... Onaj gol Grizmana oslikava Arsenal, kriminalna odbrana...

avatar
scofield
Friday, 27.04.2018
04:15

Neverovatno! Ovaj Atletiko iz polisanse sanse daje gol pod obavezno, jedna prilika jedna ali to je gol. Kako neinteligentno Arsenal jao majko moja...

avatar
Arturo Vidal
Friday, 27.04.2018
01:41

Znaci cekao sam ih za isplatu od 67 000din iz x-1 i 2-3 gola i ne mogu da verujem...Znaci da nisu dali gas i spakovali jedno 3 komada i gotovo.Pa to im jedina prilika za ligu sampiona i da nisu dali maksimum stvarno im sve zelim najgore i da i sledece godine nista ne igraju..,

avatar
RIP-chechk
Friday, 27.04.2018
01:06

Nazalost Arsenalovi igraci pre svega namaju sampionski pobednicki mentalitet. Utakmica koji bukvalno ne mozes da ne pobedis, osim ako nisi gubitnik u dusi.

avatar
Žan-Žak Ruso
Friday, 27.04.2018
00:49

Arsenal dobija utakmicu u Madridu. Volim Ćola i Atletiko, ali ovo dobijamo, ne zato što smo jaki, već zato što je trenutno Atletiko očajan.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 27.04.2018
12:44

hahaha al prvo da vas opere mancester kao u londonu i poslednjih 20 godina :))))

avatar
Marcos Alonso
Friday, 27.04.2018
00:22

Ovo se moralo pobjediti barem 4-1 ako bi i bilo tih 1 za Atletiko. Nesto slicno kao celsi ove sezone ocajna realizacija i kad ima sansi na pretek i kazna stize

avatar
Shang Tsung
Thursday, 26.04.2018
23:44

Tu je razlika u klasi,daj Atletiku igraca vise 80 minuta i primio bi petardu,jos nije igrao Kosta i igrac manje,sta treba Arsenalu jos? Iznece ih Atletiko sa terena u revansu,previse su kvalitetniji tim.

avatar
The Prince
Thursday, 26.04.2018
23:29

Čolo dodji u PL malo da vadiš mast velikim trenerima! Prolazi Atletiko,revanš samo rutina.

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 26.04.2018
23:24

Lepo je rekao Sampaoli o posedu i zeni.Svasta bih sad rekao o laznim Svajcarcima,al mi nece objaviti komentar.Ovaj gol odbrane opisuje par zadnjih sezona Arsena(la).

avatar
adidas forever
Thursday, 26.04.2018
23:12

E neka sam dočekao da napišem kako je Atletiko zaslužio nerešen rezultat. Naravno da to nisu zaslužili igrom (ekipa koja se brani 90 minuta za mene nikada nije zaslužila bilo šta osim poraza), već zbog toga što su igrali 80 minuta sa igračem manje, a to nije baš bilo neophodno. Neću reči da startovi Vrsajka pojedinačno nisu bili za žuti karton, ali nije trebao biti isključen (barem ne tako rano), što zbog činjenice da je za prvi start odmah dobio žuti, što se igrao tek deseti minut, što je ovo polufinale u kome se sastaju 2 favorita za osvajanje LE i što tako rano isključenje bitno menja tok utakmice u korist Arsenala.

avatar
World is.... REAL
Thursday, 26.04.2018
23:12

Pozdrav za čoveka koji se zove sances arsenal i koji ima veliki kompleks od Real Madrida.

avatar
gunner11
Thursday, 26.04.2018
23:08

Ovo je najgori moguci rezultat po Arsenal ,bolje da je ostalo 0:0 nego sto su primili gol .Odlicna utakmica za neutralce ali za nas navijace Arsenala utakmica je bila za srcani udar .Zadovoljan sam igrom ,bukvalno smo igrali viktoriju .Igraci su bili odlicni ,pogotvo Lakazet koji je na zadnjih 7 utakmica dao 7 golova i veceras se borio kao lav ,izgleda da ga je dolazak Aubamejanga motivisao da igra bolje ,ali dzabe kada nas kapiten koji odigra celu utakmicu savrseno pa onda pravi onakav banalni kiks .Sto se Atletika tice uz duzno postovanje prema klubu i Simeoneu vi igrate najgori fudbal koji sam ja u svome zivotu video .Pa i da Vrsaljko nije dobio crveni isto bi se onako branili i cekali kontre ,ali opet treba im cestitati ,odigrali su pametno .Ova utakmica identicna onoj od juce gde je Real sa 2 sanse postigao 2 gola ,dok Bajern iz 10 postigao 1 gol.Atletiko ima kvalitet i treba ih se paziti . U Madridu ce igrati kao i Londonu veceras ,njima ovaj rezultat omogucava prolaz ,tako da Arsenal treba da napadne svim silama i da rizikuje .Verujem da ovaj tim moze da osvoji LE ,Arsenal i Venger to zasluzuju .

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 27.04.2018
12:46

Aj sad da vas opere Mancester kao u Londonu pa da lepo idete u Madrid da vidite kako igraju muskarci.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 27.04.2018
13:11

greska druze , oni obicno igraju jak presing prvih 15 pa onda zadnjih 15 minuta i za to vreme obicno dotuku protivnika .

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 26.04.2018
23:07

ovaj Grizman opasan igrac . neverovatno je snalazljiv

avatar
vojin denic
Friday, 27.04.2018
11:43

Nije on snalazljiv koliko je koselni ocajan.

avatar
II Plava Horda II
Friday, 27.04.2018
14:54

Nasli smo vojo, posle idemo do tebe da zajedno dizemo kasike. Hocu da budem razvailjotka kao ti :DDD

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 27.04.2018
12:57

jeste i to ali Grizman uvek uspe da nadje nacin da postigne gol

avatar
John Cena
Thursday, 26.04.2018
23:05

Imaju igrača više celu utakmicu, 76% posed, 28 šuteva, i opet ne znaju da pobede. Zaslužili su da ih Grizman kazni

avatar
foreverblue
Thursday, 26.04.2018
23:04

Koliko su samo nesposobni ovi iz arsenala... Ceo meč imaju igrača više, što je po meni bilo prestrogo, a završe meč rezultatom kojim ispadaju. Siguran sam da je finale atletiko-marsej, očekujem pobedu atletika.

avatar
Rise up
Thursday, 26.04.2018
23:04

Bolji je bio Arsenal. Ne mogu sa igracem vise celu utakmicu da pobede plus ovim nema Simeonea,to je hendikep kao da imaju jos jednog igraca manje.U revansu 1:0 za Atletiko verovatno.

avatar
lonchy2909
Friday, 27.04.2018
15:25

Pa Simeone je ono uradio ne mogu reci namerno, ali napao je sudiju kako bi podigao moral ekipi i, natjerao ih da se bore do zadnjeg atoma snage. Iako sam fan Atletika, Vrsaljko je ispao glup do bola. Prvi zuti popio bezveze na startu I onda klizeci na 65 metara od svog gola na nogu protivniku. Svaka cast sudiji bio je maksimalno korektan. Iskreno se nadam prolazu Atletika u finale I osvajanju jednog trofeja nakon duze vremena.

avatar
HakunaMatata
Thursday, 26.04.2018
23:03

Ovo je slicno bilo kao kad su igrali protiv Mancester Junajteda gde je Arsenal napadao celu utakmicu i uspeo da izgubi...Onaj Mustafi nesrecnik u kljucnom momentu uspe da se oklizne...Koscelnom je vreme da se vrati u domovinu ili da se penzionise, katastrofalan dvojac ove sezone...Ostali manje vise dobri...Venger zaboravio ponovo da ima 3 izmene na raspolaganju...Atletiko odvratna ekipa, koliko su se samo bacali po terenu na svaki dodir da bi iznudili neki zuti za igrace Arsenala...Bunker celu utakmicu i posle neko hoce Simeonea za trenera, svaka njemu cast na rezultatima ali ovo sto oni igraju je katastrofa za gledanje...Bice tezak revans, sada vece sanse ima Atletiko ali videcemo...

avatar
Ogist Kont
Thursday, 26.04.2018
23:03

Klasična bunker fora, koja je vazda prolazila protiv Arsenala. Voleo bih da Arsenal prođe, ali šanse su minimalne. Moraće da imaju mnogo sreće u Madridu.

avatar
II Plava Horda II
Thursday, 26.04.2018
23:03

Taman sam se ponadao da ce Arsenal uspeti da ostvari visevekovni san o osvajanju evropskog trofeja ali izgleda nista od toga.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 27.04.2018
11:10

To se nece desiti. Da nije bilo celzija lonfon ne bi video evropsku titulu. Arsenal polako odlazi u zaborav.

avatar
Delgado
Thursday, 26.04.2018
23:02

Atletiko tipično,Arsenal je morao iskoristiti svoje prilike Lakazet igračina a svrstavaju ga kao najgoreg u ovoj sezoni što sigurno nije.Mnogo sreće Atletika kod gola Koscelni napuca sebe u glavu,Ospini kroz noge,a Mustafi se oklizne komedija

avatar
Jason
Thursday, 26.04.2018
23:01

Atletiko simenovski(simeonski) :D Mislim da Venger nazalost ostaje bez trofeja...

avatar
bagra
Friday, 27.04.2018
08:46

To se znalo i pre ovog meca

avatar
Jason
Friday, 27.04.2018
11:10

Ipak sam se zbog crvenog nadao da mogu da naprave veliku prednost...

avatar
2fast4you
Thursday, 26.04.2018
23:00

koliko je smesan ovaj Arsenal pa to je neverovatno... i dalje zelim da oni osvoje i igraju LS... covece pa dobijes sve pogodnosti i prednosti bukvalno na tacni od skoro pa pocetka utakmice,naravno crveni je bio skroz opravdan, i ne znas... ne znas da pobedis...jednostavno ne znas... nije pitanje ni srece ni bilo cega drugog jednostavno NE UMES DA POBEDIS!!

avatar
LuckyStrike
Thursday, 26.04.2018
23:00

Nije venger ovde nista kriv arsenal ih ubio imali 800 i preko 800 tacnih dodavanja ovi jedva 200 ali dzaba kad je atletiko iskusna ekipa... po meni krivi igraci sto im je zavrsnica jako losa.. u madridu ce ih dobiti 100%.. ajmo komsije samo napred...

avatar
Gorčilo
Thursday, 26.04.2018
23:00

Arsenal je u prvom poluvremenu propustio šansu da pobedi ubedljivo. Sad su im mršave šanse za prolaz jer Atletiko mnogo bolje igra kod kuće a znamo kako Arsenal igra očajno u gostima.

avatar
jack wilshere
Thursday, 26.04.2018
23:04

Arsenal igra dobro u gostima LE. Ja i dalje vjerujem, iako ce.biti jako tesko. Ovo sto sam dosad pratio Atletiko ove godine, kako impotentna ekipa, ne vidim kako mogu zabiti 2-3 gola i u Madridu, ako se Arsenal totalno ne raspadne.nEto pojescu ove rijeci sljedeći cetvrtak, ako se to desi.

avatar
lonchy2909
Friday, 27.04.2018
15:30

Jeste, ali si zaboravio da Atletiko 70 posto utakmica dobija sa 1:0. Plus mislim da ce Kosta biti spreman za revansa. Steta je samo sto ovo nije finale, jer su ovo objektivno dvije najbolje ekipe u ovom takmicenju. Problem Atletiku su bekovi I filipe luiz I juanfran povredjeni. Hernandez je dobra zamjena, a sad za revans nemaju koga staviti desno, sem Thomasa koji je prinudno rijesenje, covjek je veznjak. Kad Gabi igra, Atletiko je mnogo sporija ekipa. Nisu smjeli pustiti Karaska ni po cijenu zivota. On je igrac koji jednim potezom moze sve rijesiti.

avatar
StefanK
Thursday, 26.04.2018
22:59

Ko nama nosi kapitensku traku...Umesto da ga otrese onde i da zagradi loptu on lik napucava sam sebe u glavu i daje Grizmanu 1-1 sansu...Tuga..Umesto da slavis sa 2-3 gola razlika sa igracem vise, ti nosis negativan rezultat i ruku na srce mislim da nemamo sta da trazimo tamo, kad ovde sa igracem vise smo jedva uspeli jedan go da damo, kod njih cemo tesko uraditi nesto...Videlo se koliko Mikhitarijan i njegova inteligencija fali ovde za zavrsne pasove...A i Venger umesto da ubaci nekog da osvezi malo, on covek jednu izmenu nije izvrsio( mada ruku na srce kad covek pogleda klupu, vidi da nema krstenog igraca u napadu koga bi mogao da ubaci)..Stvarno smo smesni...

avatar
bagra
Friday, 27.04.2018
08:46

Kakav kapiten takva i ekipa

avatar
Thursday, 26.04.2018
22:59

Kazem ja Arsenal je lokalni Engleski klub,da nije Celzija London ne bi znao sta su UEFA-Kup trofeji....

avatar
gunner11
Thursday, 26.04.2018
23:12

A ja i skoro svi sa ovog portala ti kazemo da pocns da postujes druge klubove.Razumem to sto si se rodio kad je Roman dosao u Chelsea ,ali fudbal se ne prati od 2004 .

avatar
Friday, 27.04.2018
11:59

Da ali taj Celzi od 2004 uzeo LS i LE trefeje koje Arsenal nema,da bi bio velicina moras da imas neki UEFA-KUP trofej vi to nemate....Ne znam sta je sporno ako bi sad gledali koji je klub veci u Evropskim KUP okvirima, vi ne mozete da se upredite sa Celzijem zato sto nemate trofeje u tim takmicenjima,ostace zauvek upamceno klub koji je stavio LONDON na mapu osvajaca LS je Celzi i to se nikad nece promeniti....to su sve argumenti bez namere za vredanjem....

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 26.04.2018
23:15
avatar
Azrael
Thursday, 26.04.2018
22:59

Kad vise od 80 minuta imas igraca vise, a ne uspes to da iskoristis, onda i ne zasluzujes da prodjes.nMlaka igra Arsenala, mnogo nedostaje Obamejang.

avatar
BojanMC
Thursday, 26.04.2018
22:59

Pokusavaju na silu da daju englezima 5 predstavnika u ls, da pomognu malom arsenalu da osvoji le. Svaka čast Atletiku!

avatar
AFC
Friday, 27.04.2018
00:25

Bravo za teoriju, nego reci mi da nije Kroenke platio Vrsaljku da onako udara po nogama?

avatar
lonchy2909
Friday, 27.04.2018
15:33

Mozda mu je Venger obecao transfer u Arsenal prije povlacenja. Salu na stranu Vrsaljko je bas glup ispao. Oba starta bezveze. Ajde prvi I ok na svojoj polovini start. Drugi bez potrebe start I to na nogu. Sudija odradio dobar posao.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 27.04.2018
09:51

Arsenal je za vas Milan.

avatar
jack wilshere
Thursday, 26.04.2018
22:58

Tuzno i jadno. Opet jedan sut i go. Ali sta bi, nema veze. Nije Arsenal tamo bez sansi, jedan go otvara sve.

avatar
Матија Станковић
Thursday, 26.04.2018
23:31
avatar
Adnan
Thursday, 26.04.2018
22:57

Znao sam da je Atletiko jaca ekipa,ali sam se nadao da ce naboj Arsenalovih igraca zbog Wengera biti dovoljan,tuzno je sve ovo...

avatar
jack wilshere
Thursday, 26.04.2018
23:10

A realno, osim tog kiksa nema se sta.ni igracima prigovoriti. Pokidali su se svi vcrs, Lakazet, Belerin, Dzaka odlicni, ali dzaba. Kad nece nece, Oblak poludio i to je to.

avatar
Adnan
Saturday, 28.04.2018
17:16

Ali ste igrali protiv 10 ljudi 80 minuta...Da je protiv 11 ljudi onda OK.

avatar
_mladen_
Thursday, 26.04.2018
22:57

E moj Vengeru...

avatar
gunner11
Thursday, 26.04.2018
23:15

A sta je on kriv ? Izveo je najaci sastav koji smo imali .Jel on kriv sto su igraci nesposobni da daju gol i sto su promasivali ? Jel on kriv sto je Kosjelni napravio onakav idiotski kiks ? Ovoga puta on nije nista kriv

avatar
gunner11
Friday, 27.04.2018
20:53

Arsenal je dobro igrao juce ,a to sto je nas kapiten napravio gresku koja je posle bila kaznjena nije Vengerova krivica .Venger jeste kriv za barem 40 % izgubljenih utakmica ali za utakmicu od juce nije kriv a zbog cega vec sam ti rekao dole

avatar
_mladen_
Friday, 27.04.2018
13:26

Care, igru pravi trener, Arsenal ne ume da probije bunker i redovno im na isit nacin uvale neki gol.

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 26.04.2018
22:56

no comment. Atletico za klasu bolji tim.

avatar
gunner11
Thursday, 26.04.2018
23:20

Znas sta je smesno ? Sto je PSG potrosio 400 miliona na 2 igraca i nisu uspeli da prodju osminu finala Lige sampiona .Smesno je to sto se rugas Arsenalu kako nemaju LS ,a izvini gde je PSG U taj trofej ? Svima je odavno jasno da ti nisi navijac PSG ( a ko uopste navija za PSG na Balkanu ) vec obican hejter koji mrzi Arsenal ,na svakoj vesti Arsenala se pojavis .Razumem da si se rodio 2013 i da jos uvek ne znas neke stvari ali pokazi malo postovanja prema drugim klubovima .

avatar
II Plava Horda II
Friday, 27.04.2018
12:00

Kom gradu? Oni nisu broj 1 ni na severu Londona.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 27.04.2018
11:11

Ok opusti se sta si zapenio, nisam ti ja kriv sto navijas za gubutnicki klub i klub koji nije broj jedan ni u svom gradu.