LE - Arsenal rutinski, Milan nakon preokreta, Dinamo već vidi proleće

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.10.2018.
20:59
Izvor: Sportske.net

Velikani iz Milana i Londona ostvarili su nove pobede u Ligi Evrope, a Dinamo iz Zareba na najbolji mogući način potvrdio je pobedu nad Fenerom i napravio veliki korak ka plasmanu u eliminacionu fazu.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Grupa A

Bajer Leverkuzen - AEK Larnaka 4:2 (1:1)
Cirih - Ludogorec 1:0 (0:0)


Na utakmici odigranoj na "Baj Areni" viđeno je najviše golova. Ivan Tričkovski je šokirao domaće u 25. minutu, ali je potom usledio preokret. Bajer je okrenuo na 3:1, zatim primio drugi gol, a potom je Julian Brandt stavio tačku na trijumf nemačkog tima.

U istoj grupi Cirih je golom Viktora Palsona u 84. minutu stigao do druge pobede i tako napravio ozbiljan problem šampionu Bugarske koji je uz Bajer bio viđen u eliminacionoj fazi.

Grupa B

Salcburg - Seltik 3:1 (0:1)
Rozenborg - RB Lajpcig 1:3 (0:1)


Kompanija "Red Bul" imaće mnogo razloga za slavlje nakon večerašnjih mečeva u Ligi Evrope, pošto su oba kluba koja se nalaze u njenom vlasništvu ostvarila pobede u drugom kolu.

RB Lajpcig je nakon poraza od Salcburga (3:2) otišao u goste norveškom Rozenborgu i bez ikakvih problema stigao do sva tri boda. Nemački sastav poveo je u 12. minutu preko Žan-Kevina Ogastina, a pitanje pobednika rešeno je u uvodnih petnaest minuta drugog poluvremena. Ibrahima Konate duplirao je prednost gostiju, da bi u 61. minutu Mateus Kunja povidio na 3:0.

Utešni gol za domaće postigao je Tunišanin Isam Žebali deset minuta pre kraja meča.

Austrijski šampion i prošlosezonski polufinalista Lige Evrope stigao je do sva tri boda u duelu sa Seltikom posle preokreta. Gosti su na poluvremenu vodili golom Odsona Eduarda, ali je Salcburg u nastavku dodao gas i postigao tri gola.

Munas Dabur je bio dvostruki strelac, a upisao se i Japanac Takumi Minamino u 61. minutu susreta.

Grupa C

Bordo - Kopenhagen 1:2 (0:1)
Zenit - Slavija Prag 1:0 (0:0)


Mnogo uzbuđenja viđeno je u Grupi C u kojoj su odluke o pobednicima pale u finišu utakmica koje su igrane u Bordou i Sankt Peterburgu.

Zenit je golom Aleksandra Kokorina stigao do pobede nad Slavijom deset minuta pre kraja utakmice, a naš Bane Ivanović proveo je svih 90 minuta na terenu, do duše, ne sa kapitenskom trakom.

Bordo je uradio sve što je mogao da pokloni bodove Kopenhagenu. Danci su poveli u 42. minutu, a domaćin nije uspeo da realizuje penal duboko u nadoknadi prvog dela.

Šest minuta pre kraja Bordo stiže do izjednačenja, ali gostima u drugom minutu nadoknade Robert Skov donosi čitav plen.

Grupa D

Anderleht - Dinamo Zagreb 0:2 (0:1)
Fenerbahče - Spartak Trnava 2:0 (0:0)


Zagrebački Dinamo napravio je sjajan posao u prvom kolu, a pobedu nad Fenerbahčeom potvrdio je u Briselu. Razbijena vojska Anderlehta nije uspela da "zbije redove" što je šampion Hrvatske iskoristio na najbolji mogući način.

Vođstvo Dinamu doneo je Izet Hajrović u 19. minutu iz penala, a pobedu je potvrdio Amer Gojak u 68. minutu. Anderleht je od 46. minuta imao igrača manje, pošto je bivši štoper Crvene zvezde Ognjen Vranješ zaradio drugi žuti karton.

Fenerbahče se iskupio za poraz u Zagrebu i pobedom nad Spartakom iz Trnave vratio u trku za plasman u dalji tok takmičenja. Oba gola za Fener posigao je Islam Slimani, a za poraženi tim nastupio je fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka koji se nalazi na pozajmici u Spartaku.

Grupa E

Karabag - Arsenal 0:3 (0:1)
Vorskla - Sporting 1:2 (1:0)


Duel prošlosezonskog učesnika Lige šampiona i Arsenala završen je očekivanim trijumfom engleskog kluba. Kombinovani sastav Unaija Emerija nije imao većih problema u Bakuu. Golove za "Tobdžije" postigli su Sokratis Papastatopulos, Emils Smit Rou i Mateo Gvenduzi.

U drugom meču Vorskla je doživela katastrofu. Sporting 90 minuta nije mogao ništa, domaćin je vodio do poslednjeg minuta, ali je onda portugalski sastav sa dva gola u 90. i 93. minutu došao do preokreta i sva tri boda.

Grupa F

Betis - Didelanž 3:0 (0:0)
Milan - Olimpijakos 3:1 (0:1)


Evropski velikan mučio se sa Olimpijakosom dosta dugo, ali je na kraju stigao do željenog trijumfa. Milan bi verovatno imao dosta lakši posao da je Kastiljeho brže razmišljao u 6. minutu. Umesto da pusti loptu da uđe u mrežu Španac je želeo da gol bude upisan njemu, ali je bio u ofsajdu.

Nedugo zatim stiže kazna. Migel Gerero koristi prvu priliku koja se ukazala gostima i dovodi Olimpijakos u vođstvo. Do odlaska na odmor Milan se mučio, ništa bolje nije bilo ni u nastavku, ali su se stvari pokrenule sa "mrtve tačke" dvadeset minuta pre kraja.

Rezervista Patrik Kutrone poravnava na 1:1 i nagoveštava mogućnost preokreta. Do kraja utakmice Čalhanoglu beleži dve asistencije, Gonzalo Iguain i Patrik Kutrone po gol i Milan stiže do drugog trijumfa u Grupi F.

Betis je imao sličnih problema kao Milan u duelu sa Didelanžom. Šampion Luksemburga "držao je nulu" do 57. minuta ali je u poslednjih pola sata španski tim postigao tri gola i upisao očekivana tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 04.10.2018
23:46

Guendouzi je sjajan igrac.

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 04.10.2018
21:45

Higuain-Cutrone, kakav spoj iskustva i suve klase sa jedne i mladosti i vanserijskog talenta sa druge strane. Sjajno

avatar
Vlado rosonero
Thursday, 04.10.2018
21:44

Tek smo poceli da igramo od ulaska Calhanoglua i Cutronea, do tada losa igra... Mislim da nam bolje lezi formacija 4-4-2 sa Cutroneom I Iguainom u spicu.Forza Milan!

avatar
Oldboy
Thursday, 04.10.2018
21:30

Gatuzo objasnio sa izmenama, svaka čast

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 05.10.2018
08:23

A sta je drugo mogao da uradi? :-D

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 06.10.2018
09:37

To ti pricam, hocu da kazem da nije imao izbora nego da ubaci njih dvojicu i ostavi Gonzala.

avatar
Oldboy
Friday, 05.10.2018
18:38

nista, da napadne sto je i uradio

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 04.10.2018
21:26

Dobro se pokazala druga postava, mali Smit-Rouv veliki talenat samo da ne propadne ko vecina tih engleskih klinaca...

avatar
RedDevil612989
Thursday, 04.10.2018
21:19

Mali Kutrone vrhunski dzoker. Decko udje i pravi cuda. Ne pratim italijanski fudbal previse ali su mi jako gotivni Milan i Parma. Parma zato sto se napokon vratila gde joj je mesto, u Seriu A a Milan zbog Gatuza. Covek mozda nije najbolji trener, nije bio ni najbolji igrac ali je neko ko je 100% Rosonero. Navijac kluba koji vodi svoj klub. San svakog navijaca.

avatar
MottiYazata
Thursday, 04.10.2018
21:10

Samo veliki Didelanz nam nije dao gol. Kucu stavljam da bi Musakio ili Kaldara bolje odreagovali nego Lord Zapata. Sto se tice igre, bolji smo bili mnogo, glupo smo primili gol i bilo je pitanje vremena kad cemo da ih otvorimo. Iguain tata, kao i Kutrone, Calhanoglu odradio odlican posao, Bilja povezao tri dobre utakmice, vidite sta mu je, nije svoj covek. Takodje, zahtevam da se podnese peticija UEFI da Fabiu Velikom bude dozvoljeno da postigne gol, makar Didelanzu, zasluzio je. Forza Borini!!!

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 04.10.2018
21:06

Bice mi podeljeno srce u sledecem kolu:-D

avatar
Thursday, 04.10.2018
21:03

Браво за експресни преокрет Росонери, две важне победе у неколико дана верујем да ће бити подстрек да се настави са добрим резултатима !!!

avatar
rossonero_t
Thursday, 04.10.2018
21:03

Crveno bela braca, juce sest komada, danas tri uz preokret, ne moze sladje :)