LE - Arsenal pred ispadanjem, Zenit takođe, miroljubivi Ajntraht i Inter

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.03.2019.
20:48
Izvor: Sportske.net

Zanimljivi rezultati u prvim mečevima Lige Evrope.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Sevilja  - Slavija 2:2

Posrnula Sevilja ove sezone u Primeri igra sasvim solidno u Ligi Evrope po nekom svom običaju, ali nisu danas uspeli da savladaju Slaviju iz Praga.

Bili su bolji tim, imali više loptu u svom posedu, ali to nije bilo dovoljno pa Česi sa velikim nadama čekaju revanš utakmicu.

Već na samom startu Visam Ben Jeder koristi veliku grešku odbrane Slavije i uspeva da dovede domaćina u prednost u 24. sekundi.

U 25. minutu prilično traljava akcija Slavije završila se šutem Štoha koji je pogodio za 1:1, ali je ubrzo domaćin ponovo poveo. Igrao se 28. minut, nakon kornera niko nije čuvao Munira El Hadadija koji volej udarcem pogađa mrežu.

U 39. minutu sreća za Slaviju, nakon kornera Aleks Kral nije očekivao da lopta njega pogodi u glavu, na kraju je završila iza leđa golmana Sevilje za 2:2.

Ajntraht - Inter 0:0

Veoma interesantna utakmica u Frankfurtu, Ajntraht je sa svom trojicom srpskih fudbalera od starta dočekao Inter i na kraju pobednika nije bilo - 0:0.

U 22. minutu jedan od bitnijih detalja sa ovog dvomeča, Lautaro Martinez biva oboren u kaznenom prostoru, Marcelo Brozović preuzima odgovornost, ali je Kevin Trap odbranio njegov udarac.

Imali su fudbaleri Frankfurta nekoliko šansi, uglavnom preko Jovića i Halera, ali i Hinteregera koji je pretio dva puta, ali nisu imali sreće da načnu Handanovića koji je i danas bio odličan.

Odluka pada u revanšu.

Ren - Arsenal 3:1


Ren je uspeo da savlada Arsenal nakon što su imali igrača više čitavo drugo poluvreme.

Arsenal je poveo golom Ivobija u 4. minutu, ali je Sokratis uspeo da dobije dva žuta kartona u roku od samo sedam minuta, prvi u 34. a drugi u 41. minutu.

Burižo je nakon toga izveo slobodan udarac, prvo je lopta pogodila živi zid, a potom je šutirao jako i pogodio mrežu.

Pobedu domaćinima na bizaran način donosi Monreal autogolom, lopta ga je pogodila prilikom centaršuta u 65. minutu sa desne strane napada Rena.

Nije to bilo sve, do kraja je Ren postigao još jedan gol i to preko Sara.

Zenit - Viljareal 1:3

Još jedna ekipa kojoj ne ide u Primeri, ali joj ide u Ligi Evrope. Viljareal je uspeo da savlada Zenit sa ubedljivih 1:3 na gostovanju, bili su bolji rival od domaćina i na kraju zasluženo pobedili.

Ibora je u 33. minutu doneo prednost Viljarealu, ali je samo dva minuta kasnije Azmun uspeo da izjednači rezultat.

U drugom poluvremenu bljesak od sedam minuta Viljareala, prvo je Moreno savladao golmana domaćih, da bi Morlanes u 71. minutu završio posao u ovom meču.

Ekipu iz Sankt Peterburga predstavljao je Branislav Ivanović svih 90 minuta.

Dinamo - Benfika 1:0

Dinamo iz Zagreba je zabeležio jednu od najvećih pobeda u svojoj novijoj istoriji.

Oni su danas savladali Benfiku, jednog od favorita za osvajanje Lige Evrope i to na svom "Maksimiru", bilo je na kraju 1:0, a jedini gol delo je Petkovića iz penala u 38. minutu.

Domaćin je odlično odigrao u odbrambenim zadacima, sjajno su sačuvali svoj gol od napada gostiju iz Lisabona.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vojin denic
Friday, 08.03.2019
12:15

mora arsenal sada da se usesredi na junajted u nedelju to je dosta bitan mec. Sto se tice ove utakmice nema sta da se kaze mnogo,u revansu bi trebali da pobede ali videcemo.

avatar
Mak-Juventino
Friday, 08.03.2019
01:43
avatar
No rules
Friday, 08.03.2019
01:31

Ni jedan mladi igrac nije dobio sansu kod Spaletija a godinama imamo najbolji podmladak u Italiji. B.Valero je najveci promasaj Intera jos od Forlana. Vecino, Danbrosio, Asamoa, Cedrik nisu igraci ni za jedan top klub. Roma ima zdraviji tim od nas i bilo bi veliko iznenadjenje da zavrsimo kao cetvrti.

avatar
No rules
Thursday, 07.03.2019
23:50

Inter bolji u prvom, Ajntaht znatno bolji u drugom. Penal nije bio ni u jednoj situaciji. Lautarov pad za medalju, remi realan. Bice zanimljivo u Milanu. Forza Inter!

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 07.03.2019
22:46

I tako hrvati obezbedise 2 mesta u kvalifikacijama za LS

avatar
Rajko Mitic
Friday, 08.03.2019
00:57
avatar
Непобедиви
Thursday, 07.03.2019
22:11

Da krenemo prvo od sudija. Prva bitna greska: pri rezultatu 0:1, u situaciji kada Obamejang ima 1na1 sa golmanom sviraju nepostojeci ofsajd. Druga: Sokratis za dva uzastopna faula dobija 2 zuta kartona, pri cemu se kod prvog okliznuo, a kod drugog faul nije ni postojao. Dalje, sto se Emerija tice uzasno vodjena utakmica. Imas igraca manje i na klupi igrace koji ti idealno odgovaraju za 5-3-1. Zakljucas 1:1 do kraja utakmice i kraj. Taman mozes da udvajas krila i Ben Arfu koji su najjace oruzje Rena. On ipak resi da igra 4-3-2 sa Mikitarijanom kao desnim bekom.

avatar
AFC
Thursday, 07.03.2019
22:05

Za dva minimalna kontakta Sokratis dobija dva vrlo diskutabilna žuta kartona. Renu sleduje kazna za bakljadu, ali slaba je to uteha za Arsenal. I dalje postoji šansa za prolaz, mada po prikazanoj igri teško će to ići.

avatar
lol (NewProfile)
Thursday, 07.03.2019
21:56

Ajntraht zeleo pobedu, dok se Inter branio, dobra utakmica. Cak je Ajntraht ostecen za penal, realno ako je ono penal bio na Martinezu, ne vidim zasto ovo nije bio. Arsenal podbacio, svaka cast Dinamu.

avatar
The_Matrix
Thursday, 07.03.2019
23:08

A jesu je zeleli tek iz gresaka desnog beka Intera stvarali sanse. Inace ako pogledas usporeni snimak videces da Heler udara igraca Intera koji se spetljao i pao, a ovaj preko njega. Ni priblizne situacije plus sto je pre penala za Inter bilo elemenata za penal jer je igrac Frankfurta igrao rukom i skinuo loptu sa glave Perisicu

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 07.03.2019
23:21

..Inter je bio bolji u prvom a Ajntrakt u drugom! Na koji pdnal za njemce misliš, ono kad je fudbaler Ajntrakta sapleo Dambrozia hahaha jel moguce?

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 07.03.2019
21:56

Cemer i jad,Emeri i izmene nebo i zemlja.Dzaka opet prodaje saigrace,drugi Papin karton preostro dobijen.Al cela ekipa katastrofa odigrala,svaka cast Renu.Ima ovde jos da se igra al ne raduje forma Obamejanga.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 07.03.2019
21:56

0:0 a utakmica izuzetno zanimljiva za gledanje.Drugo poluvreme su razvalili Inter posebno prvih 25 minuta,neverovatan tempo,i osteceni su za penal ako se vodimo kriterijumom Interovog penala,inace po meni nije bio ni jedan od ta dva.Opasna ekipa Ajntraht,nema sta,svi su dobri,nema loseg,neverovatan je i onaj Hasebe covek 35 godina sve je skupio nazad,odigrao doktorski.Kostic sjajan,Gacinovic isto tako,Jovic prosek,mada nije ni imao nesto puno lopti ali i ono sto je imao nije se snasao.I mislim da je procenat dodavanja Ajntrahta 95 posto,pa oni su pogresili svega pet lopti.

avatar
StefanK
Thursday, 07.03.2019
21:55

Zanima me da li ima neko defanzivce sa manjim iq-uom od nasih? Ovaj Mustafi je za klupu i sa molis Boga da ne mora da udje u igru...Mada kod 1-0 sudise onaj jedan ofsajd kad je Auba izasao 1v1 koji nije bio, ali sem toga nismo zasluzili da pobedimo...Emeri kukavicki postavio igru i usao u tekmu da se branimo, a svako normalam zna da mi protiv brzih ekipa ne znamo da se branimo...Pa jos Monreala stavio na Sara, pa onaj ga pretrcavao kao malo dete...Dali smo srecan go i umesto da napadas mi se branimo kao zene, onda zasluzujes da izgubis i gore...I onda imas igraca manje, ulazis u drugo poluvreme i umesto odmah da odlucis da li ces da branis ili da napadas, ti ne menjas nista primas drugi go i kraj...Auba ocajan, izgleda da ce onaj crveni Lake da nas kosta nastavka takmicenja..Mada cemo u Engleskoj bar igrati fudbal ako nista drugo, sto je najgore Ren mi deluje lose kad se brani, a mi skoro uopste nismo napali celu tekmu...Zakljucak, ako bude opet eksperimentisao sa Mustafijem na beku u nedelju, pa So ima da zabelezi nekolilo asistencija...

avatar
jack wilshere
Thursday, 07.03.2019
21:55

E moj Arsenal.. Umjesto da u 15min vodis tri razlike, ti ovo uradis.. Nek je Bog na pomoci u nedelju i revanšu..

avatar
Adnan
Thursday, 07.03.2019
21:55

Monreal navija za Ren od malih nogu.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 07.03.2019
21:53

Eeee nesretni Arsenal, na grbu imaju simbol nekada najmocnije kolonijalne sile na svetu a sad ih delje sirom sveta ko stigne. Aj sto su dobijali u LS petarde svake godine ali ni da u LE ne mogu nista bolje da prodju, zaista neshvatljivo kakvu psiholosku barijeru imaju kad igraju u Evropi.

avatar
The Bear of Highbury
Thursday, 07.03.2019
22:59

Jel zivis za poraze Arsenala buki?

avatar
Kico14
Thursday, 07.03.2019
21:53

Mislim da cemo proci u revansu. Treba nam 2-0 samo.
Sve u svemu, sramotan mec, moglo je biti 5-1 da Ceh nije vadio. Ozil,Mustafi,Dzaka,Kolasinac,Monreal,Ivobi svima se zahvaliti i raskinuti ugovore.

avatar
BojanMC
Thursday, 07.03.2019
21:53

Nadam se da se Arsenal neće ponovo povući, mada kako sude englezima, ne bi me čudilo da ih opet poguraju. Steta za Inter, prosto neverovatno koliko nemaju srece italijanski klubovi jos i dobro se drze koliko manje novca imaju od engleskih.