LE - Arsenal i Atletiko koračaju ka polufinalu, Srbi zaslužni za veliku pobedu Lacija!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.04.2018.
22:58
Izvor: Sportske.net

Strašna utakmica u Rimu, Arsenal i Atletiko imaju sjajan rezultat, baš kao i Lajpcig.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Atletiko Madrid je danas bio bolja ekipa od Sportinga, defanzivno su odigrali odličnu utakmicu, Godin i Savić su skoro kao i uvek bili na visini zadatka.

Gol je postignut na samom startu, igrala se 22. sekunda kada je Atletiko poveo sa 1:0, fudbaleri Sportinga su izgubili loptu na svojoj polovini, Koke je to iskoristio i postigao gol.

Najbolju šansu za Sporting propustio je Bas Dost tokom prvog poluvremena, a u 40. minutu velika šansa i gol za Antoana Grizmana. Ponovo je loše reagovala odbrana gostiju, igrač kalibra Antoana Grizmana ovo ne propušta da reši, kaznio ih je za 2:0.

U nastavku nešto mirnije, Dijego Košta je propustio veliku šansu na startu, a beležimo još da će Koentrao propustiti sledeću utakmicu zbog parnih kartona.

Arsenal je danas bio fantastičan protiv ekipe CSKA. Bio je to susret dveju ekipa koje su igrale protiv Crvene zvezde po dva puta ove sezone, sigurno su im te utakmice služile za upoznavanje današnjeg protivnika.

Vengerov tim je danas bio ubedljiv, slavio je sa 4:1, a moglo je da bude i ubedljivije. Poveli su domaći golom Remzija u 9. minutu, ali je Golovin fantastičnim golom iz slobodnog udarca uspeo da smanji rezultat. Lopta je ušla u same rašlje, Čeh nije ni pokušao.

Ipak, u 23. minutu Arsenal je vratio prednost, Lakazet je iskoristio penal nakon što je oboren u kaznenom prostoru Mesut Ozil, a pet minuta kasnije prava majstorija Arona Remzija. Akcija je bila sjajna, Ozil je na kraju uposlio Velšanina koji petom lobuje golmana CSKA Igora Akinfejeva.

Za kraj prvog poluvremena, Mesut Ozil ponovo uspeva da asistira, ovoga puta Lakazetu za 4:1.

Mnogo toga je rešeno u ovoj utakmici, Arsenal bi mogao i da kalkuliše u drugoj utakmici.

Aleksandre Lakazet
EPA-EFE/ANDY RAIN

Lajpcig je uspeo da savlada Marsej, bilo je veoma uzbudljivo, a na kraju je bilo 1:0. Gosti su imali svoje šanse, počelo je jednom šansom Mitroglua, Bouna Sar je pogodio i prečku u 42. minutu, a onda šok.

Iz prve prave šanse za Lajcpig domaći stižu do gola, Timo Verner je uspeo da istrči kontru, da prevari čuvara i golmana Pelea koji je mogao i bolje da reaguje.

U nastavku po par šansi na obe strane, Ogustin je mogao da poveća prednost, na drugoj strani Okampos propušta veliku šansu, ali golova više nije bilo, ostalo je 1:0. Možda i nezasluženo.

Veoma interesantno je bilo u meču Lacija i Salcburga. Lacio je tri puta vodio, dva puta gubio vođstvo, na kraju 4:2.

Samo osam minuta bilo je potrebno fudbalerima Lacija da postignu prvi gol na ovoj utakmici, Dušan Basta se probio po desnoj strani, uposlio je Senada Lulića u sredini koji ne greši, 1:0.

Nakon pola sata igre, Dušan Basta ponovo u glavnoj ulozi, ali sada kao negativac, udario je rukom napadača Salcburga, a nakon 10-ak sekundi sudija je dosudio penal i žuti karton Dušanu Basti. Siguran izvođač je bio Beriša.

Odmah početkom drugog poluvremena Lacio vodi sa 2:1, Alberto je uspeo da uputi odličan centaršut po zemlji, slično kao Dušan Basta kod prvog gola, a ovoga puta je šmekerski Parolo uspeo da savlada golmana Salcburga, petom je prosledio loptu u mrežu.

Ipak, gosti stižu ponovo do izjednačenja, Minarino koji je proveo samo 20-ak sekundi na terenu je u 71. minutu postigao novi gol za goste za 2:2.

U tim sedamdesetim minutima gledali smo dosta uzbuđenja, Lacio je odmah vratio prednost golom Felipea Andersona, Sergej Milinković-Savić mu je dodao loptu, on je uspeo da se oslobodi dva protivnika koji nisu uspeli ni da ga fauliraju, 3:2.

Samo dva minuta kasnije, Lukas Leiva uspeva da stigne do kaznenog prostora sa loptom, da uposli Imobilea kome nije bilo teško da se po prvi put na ovoj utakmici upiše u strelce i da donese veoma važnu pobedu svom timu pred revanš meč u Austriji.

Lacio - Salcburg 4:2
Arsenal - CSKA 4:1
Lajpcig - Marsej 1:0
Atletiko Madrid - Sporting 2:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Topovi nad Londonom
Friday, 06.04.2018
11:47

Bice na zrebu za polufinale bas zanimljivo,nema vise losih,Ozil najbolji bio.

avatar
No rules
Friday, 06.04.2018
10:58

Lacio vs Lajpcig/Marsej, Arsenal vs Atletiko. Neka se bar jedan od timova iz prvog para nadje u finalu. Atletiko je inace prejak za sve rivale.

avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 05.04.2018
23:45

Fantasticna igra, moglo je i vise, ali golman CSKA je odlicno branio u 2. poluvremenu. Tacno se umrtvila igra izlaskom Lacazettea i Mkhtariana, ali to nije ni toliko bitno. Wenger mora nekako uklopiti i Lacu i Aubu u startnoj postavi u prvenstvu, jer su obojica fenomenalni, i grehota je da neko sedi na klupi.

avatar
Fan Celsija
Thursday, 05.04.2018
23:15

Lijepa, tecna igra Arsenala, CSKA dobar do zavrsnice, tu ispadaju amateri, mada se i Arsenal ispromasivao u drugom poluvremenu. Ozilu se igra Liga Sampiona, odlican veceras. Atletiko i Arsenal skoro pa sigurno u 1/2 finalu, Lacio blizu. Bice zanimljivo u revansu Marsej-Lajpzig.

avatar
Ali baba
Thursday, 05.04.2018
23:12

Bravo Laciooooo, bravo balkanci

avatar
Lazar Mandic
Thursday, 05.04.2018
23:11

Napokon ARSENAL igra ubedljivo u momentima kada je to potrebno i deluje pozadi sasvim solidno... Ne mislim samo na veceras vec na nekoliko poslednjih meceva... Sa ovim dizanjem forme optimistican sam za LIGU EVROPE! Sportski pozz

avatar
Alister Krouli
Thursday, 05.04.2018
23:09

Opasno prvo poluvreme u Londonu. Steta sto je Arsenal dobio nepostojeći penal, bilo bi jos zanimljivije. CSKA je odigrao muški, nisu se obrukali iako su dobili 4 komada. Golovin će biti opasan igrač za koju godinu, tek mu je 21 godina ali mali igra pa razbija. Spanci osvajaju LE koliko god se drugi trudili, oni su klasa za LS.

avatar
jack wilshere
Thursday, 05.04.2018
23:15

Iz kojeg ugla je ono nepostojeće? Uklizao, pokupio ga, nije dodirnuo loptu..najklasicniji moguci penal..

avatar
Alister Krouli
Thursday, 05.04.2018
23:57

Pre kontakta je bio u padu.

avatar
Thursday, 05.04.2018
23:07

ovo pravilo da 3 iz LŠ ulazi u evropsku ligu treba ukinut i dođu sad ovi iz LŠ i smanje šanse ovima koji igraju evropsku ligu od početka i otežaju im osvajanje i plasiranje u LŠ

avatar
AFC
Thursday, 05.04.2018
23:06

Lep i zanimljiv meč za neutralce, kao i za navijače. Nije smeo Venger da izmeni Lakazeta i ubaci Bambija na štulama no dobro. Po meni igrač meča Ramzi, pitam se samo kome će da presednu njegovi golovi ;)

avatar
Непобедиви
Thursday, 05.04.2018
23:06

Moglo je da bude 7-1.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 05.04.2018
23:03

Sve pobjede domacina,rekao bih da su Lacio,Atletko i Arsenal vec u polufinalu! Jako mi je gotivan Lacio volio bih da naprave nesto ali Atletiko i Arsenal su ipak kvalitetniji timovi ali svakako odlicna ekipa i postizu golove kao na traci

avatar
jack wilshere
Thursday, 05.04.2018
23:03

Konacno prava utakmica.. Ozila kad ide, onda ide cijeloj ekipi.. Svaka cast za Lakszeta i Remzija, odlicno se slazu, cekamo sta ce biti dalje..

avatar
Wizard08
Friday, 06.04.2018
09:16

Zasto remzija nema u utakmicama PL nikako da ga uhvatim na fantaziju ?hoce li igrati poslednji 6 kola ?

avatar
jack wilshere
Friday, 06.04.2018
13:55

Cuva ga, znas da je sklon povredama, a LE je dalekoo bitnije.. Niti igra PL, niti je npr sad isao sa reprezentacijom na ove prijateljske.. Ramsey je ekstremno bitan za Arsenal, tako da sumnjam da.ce uopste vise igrati u PL ove.sezone.. Mada ko zna..

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 05.04.2018
23:02

LazioArsenal-LeipzigAtletico LAND. Cist penal za Lajpcig pre gola koji su ipak nekako dali pre kraja prvog, onaj sudija bolje da ode u sumu, sram ga bilo da ne svira onako nesto...

avatar
Ogist Kont
Thursday, 05.04.2018
23:01

Pouka iz utakmice Arsenala- napad odličan, ali hitno nabaviti zadnjeg veznog, štopera i golmana. To bi bio novi tim. Ovako su previše ranjivi.

avatar
BancheS_Arsenal
Thursday, 05.04.2018
23:01

👏👏👏👏

avatar
Stretford END 1878
Thursday, 05.04.2018
23:01

Bravo Arsenal! Samo da im ne padne Atletiko u polufinalu.