Lampardove suze, Van Galova istina, najbolje i najgore od navijača...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.09.2014.
09:51
Izvor: Sportske.net

Kolo koje će se pamtiti, Englezi su nadmašili sebe kada su u pitanju velike fudbalske priče. Neki su plakali pomešanih osećanja, druge je bolela glava, treći pokazali klasu na tribinama. Baloteli je upoznao one četvrte, rasiste...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Ličnost dana je nesumnjivo Frank Lampard. Ušao je u igru, postigao gol protiv svog Čelsija, bio na ivici suza. Nesumnjivo da su ga emocije sputale, ali sigurno da ne žali zbog pogotka.

"On mnogo voli da daje golove, sad što je Čelsi na suprotnoj strani, problem je za klub, ne za njega", kaže kolumnists Džejmi Rednap.

Derbi na "Etihadu" je bio sjajan u nastavku, upravo zbog Lampsa i svega što se dešavalo. Čini se da je sudija isključenjem zakuvao stvari i otvorio Pandorinu kutiju, Zabaleta je dobio drugi žuti, ali je Košta inicirao sukob.

Brazilac se nije puno video na terenu, Kompani i Mangala su zaslužili komplimente za način na koji su zaustavili "Zver", čoveka koji je u uvodna četiri kola dao sedam golova.

Ipak, najveći pobednici su navijači Čelsija, njihov aplauz nekadašnjem idolu pokazuje koliko se igra voli i kakvi su kodeksi ponašanja na ostrvu. Mislimo dakako na navijače, ne na huligane.

Murinjo i Pelegrini su razmenili vatru, pa Čileanac postaje polako prvi na listi Žozeovih kolega sa kojima neće večerati. Ili Murinjo oseća da je Siti jedini koji može da ga spreči da uzme titulu u Engleskoj?

Ako su navijači Čelsija pokazali klasu, Junajtedovi nisu. Makar oni što se oglašavaju na netu. Salva rasističkih uvreda na račun Marija Balotelija nakon njegovog tvita kojim je prokomentarisao stradanje Junajteda u Lesteru pokazuje da stvari u Engleskoj nisu idealne i da je bandera u njihovom oku koju ne primećuju itekako vidljiva za ostatak.

Kad već pričamo o Junajtedu, treba reći da su pet primljenih golova u Lesteru kraj bajke za Van Gala. Kupovine nisu dovoljne, niti su garancija za bilo šta.

"Svako može da kupi Di Mariju i Falkaoa, ali sada Van Galov trenerski kvalitet mora da dođe do izražaja"
, smatra javnost upirući prstom u odbranu "Đavola".

Iste probleme ima i najveći Junajtedov rival Liverpul. Isprašio ih je "Big Sem" Alardajs u subotu u kasno popodne na "Apton Parku", novi poraz, treći u pet mečeva za Redse je pokazao da Rodžersova odbrana ne funkcioniše.

Na to se nadovezala i priča o sukobu sa Agerom, klupskom legendom. Danac je napustio Melvud, kako igraju Škrtel, Lovren i Sako, bio bi od pomoći.

Još jedna klupska legenda, Džejmi Karager, smatra da su priče o borbi za titulu bajke, da Liverpul nema kvalitet i da bi sjajan uspeh bio mesto u top 4.

"Moraju da nauče da se brane, bez Suareza neće moći da postignu 100 golova ove sezone", kaže nekadašnji engleski reprezentaticac.

Okreni-obrni, veliki dobitnik vikenda je Arsenal. Preslišali su Vilu za desetak minuta, Ozil je za sat vremena od promašene investicije ponovo postao čarobnjak, a bilo je logike u savetima Vengeru da ga vrati na centralnu poziciju. Stvarno se nije mogao prepoznati u odnosu na poslednjih dvadesetak mečeva u dresu Arsenala.

Sledi beznačajni Liga kup, a narednog vikenda nas čekaju dva velika lokalna derbija, "Mersisajd" između Liverpula i Evertona, u kome oba tima moraju da se vade za neubedljiv start, i onaj severnog Londona, posrnuli Totenhem stiže na "Emirate".

Prilika je to za nove velike priče...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke