LaLiga: Veliko iznenađenje na Kanarima

Autor: Nikola Miloradović
subota 20.01.2018.
22:46
Izvor: Sportske.net

U okviru 20. kola španskog šampionata, Las Palmas je ugostio trećeplasiranu Valensiju.

EPA-EFE/Angel Medina G.
EPA-EFE/Angel Medina G.

Povezane vesti

Nakon 90 minuta igre na stadionu u Las Palmasu, domaćin je slavio sa 2:1 (1:1) protiv favorizovanog rivala sa "Mestalje".

"Slepi miševi" su poveli već u petom minutu, činilo se da se "Kanarincima" sprema još jedan poraz, Santi Mina je ostao zaboravljen na prvoj stativi nakon kornera Nača, te je napadač Valensije rutinski glavom sproveo loptu u mrežu domaće ekipe.

Ipak, 15 minuta kasnije, lepa akcija Las Palmasa, bivši napadač Boke i Vest Hema Džonatan Kaljeri grudima odlično spušta loptu do Džonatana Viere, a omaleni vezista lako sa svega par metara matira Neta za izjednačenje.

To je bilo sve od prvog dela igre, da bi u nastavku, nakon samo sedam minuta igre, veliku glupost napravio Gabrijel Paulista.

Bivši fudbaler Viljareala i Arsenala je najpre skrivio jedanaesterac, igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, zaradio žuti karton, a onda je zbog prigovora zaradio i drugi žuti, te je morao napolje.

Kaljeri je preuzeo odgovornost i sa kreča doneo preokret jednom od najslabijih timova u ligi ove sezone.

U 87. minutu je sve postalo jasno, Portugalac Ruben Vezo je zaradio drugi žuti karton zbog udaranja laktom Kaljerija, te je Valensija ostala sa devet igrača u polju.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Las Palmas je prekinuo seriju od sedam mečeva bez pobede, slavili su po četvrti put ove sezone i dno ostavili Malagi. Sada su pretposlednji sa 14 osvojenih bodova.

Valensija ostaje treća, imaju 40 bodova, tri manje od Atletika i 11 manje od prvoplasirane Barselone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
esadandrovic
Sunday, 21.01.2018
01:10

dajte malo crvenih kartona igracima Valensije, da Real moze pobijediti sledece Kolo. Hajde Perez vidi te sudije, bruka je da svijet vidi pravo lice Reala.

avatar
Logika i argumenti
Sunday, 21.01.2018
00:00

Barsa da pobedi Betis i moze lagano da se fokusira na ligu sampiona i kup kralja...