LaLiga - Favoriti kiksali, Barsa hladi šampanjac (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.01.2018.
23:54
Izvor: Sportske.net

Iza nas je 20. kolo Lige Primere, Katalonci imaju još veću razliku.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

U 20. kolu Lige Primere, Barselona je najviše profitirala zahvaljujući svojoj pobedi nad Betisom i remijem Atletiko Madrida sa Đironom, odnosno porazu Valensije od Las Palmasa. Real Madrid je prekinuo niz od tri meča bez pobede i razmontirao Deportivo - 7:1.

Barselona je opravdala ulogu favorita, na gostovanju je pobedila Betis sa 5:0, Mesi i Suarez su postigli po dva, a Rakitić jedan pogodak, a važna vest je da se Samjuel Umtiti vratio na teren posle skoro dva meseca, doduše, usled lakše povrede Tomasa Vermalena koji će se vratiti za dve nedelje.

Atletiko Madrid je propustio priliku da na svom terenu pobedi Đironu. Madriđani su poveli golom Grizmana posle asistencije Dijega Košte u 34. minutu, ali je Portu u 73. otkinuo bodove Atletiku.

Grizman Pere Pons Atletiko Djirona

I trećeplasirana Valensija je razočarala, iako je već u petom minutu povela preko Santija Mine na gostovanju na Kanarskim ostrvima. Vijera je u 20. izjednačio, da bi Kaleri u 53. iz penala doneo pobedu ekipi Paka Hemeza, i to nakon što je i Gabrijel Paulista zaradio zasluženi crveni karton.

Real Madrid je iskalio bes na Deportivu, pobedom od 7:1, iako su gosti poveli golom Adrijana. Ipak, do kraja su Naćo, Bejl i Ronaldo postigli po dva, a Modrić jedan pogodak za ubedljivih 7:1.

Sevilja je uspela da prekine niz od tri meča bz pobede, pošto je u gostima pobedila Espanjol rezultatom 3:0, a važnu pobedu u nastavku borbe za Ligu šampiona zabeležio je i Viljareal koji na Madrigalu bio bolji od Levantea - 2:1.

Selta je nastavila da ređa odlične rezultate, Unzue je nadigrao Euzebija i slavio sa 2:1 i ostao u trci za Evropu.

Kolo su večeras zatvorili Eibar i Malaga remijem - 1:1, Zdravko Kuzmanović je zaradio crveni karton, posle samo pet minuta provedenih na terenu, u 90. je dobio dva žuta. Dmitrovićev tim je promašio sijaset prilika i na kraju je morao da bude zadovoljan bodom.

U borbi za opstanak slavio je samo pomenuti Las Palmas, i ostavio Malagu na dnu tabele, ali od nje do 16. plasiranog Alavesa je samo sedam bodova, tako da će pet timova voditi žestoku trku do kraja.

La Liga, 20. kolo:

Petak:

Hetafe - Atletik Bilbao 2:2

Subota:

Espanjol - Sevilja 0:3
Atletiko Madrid - Đirona 1:1
Viljareal - Levante 2:1
Las Palmas - Valensija 2:1

Nedelja:

Alaves - Leganes 2:2
Real Madrid - Deportivo 7:1
Real Sosijedad - Selta 1:2
Betis - Barselona 0:5

Ponedeljak:

Eibar - Malaga 1:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 23.01.2018
02:19

Da li Barsa moze da odradi Arsenal i postane nepobediva ove sezone u ligi? Bice tesko ali dolaskom Kutinja koji ce igrati samo domace prvenstvo i kup uliva veliku dozu kvaliteta...Ako im to podje za nogom nadam se da celnici fudbalskog saveza Spanije predstaviti zlatni trofej la lige kao sto je bilo u Engleksoj...