Lacio u velikom problemu, Rimljanima preti izbacivanje iz Serije A!?

Autor: Beta Beta
sreda 04.11.2020.
11:33
Izvor: Beta

Fudbalski savez Italije (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Lacija zbog mogućeg kršenja zdravstvenog protokola u vezi sa korona virusom, a jedna od kazni za prekršaj je i izbacivanje iz lige.

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Povezane vesti

Kako je danas prenela Gazeta delo Sport, kazna za kršenje protokola kreće se "od novčane pa sve do izbacivanja iz lige".

Moguće kršenje pravila odnosi se na slučajeve fudbalera Ćira Imobilea, Lukasa Leive i Tomasa Strakoše, koje je Evropska fudbalska unija UEFA sprečila da putuju u Rusiju za večerašnju utakmicu protiv Zenita, a nisu igrali ni prošle nedelje protiv Briža u Ligi šampiona.

Njih trojica su ponovo testirani uoči prošlog vikenda, rezultati na korona virus su bili negativni, pa su igrali u prvenstvu protiv Torina. Lacio je pobedio sa 4:3, a Imobile je postigao pobedonosni pogodak.

FIGC je saslušao predsednika Lacija Klauidja Lotita i klupskog lekara Iva Pulčinija, pre nego što je tražio rezultate testova obavljenih pre utakmica sa Brižom i Torinom.

Kako je navela Gazeta, Savezu su predati i rezultati sa jučerašnjeg testiranja igrača.

Baner

List je naveo da se kazna "iz člana osam primenjuje u zavisnosti od njene težine i kreće se od novčanih, pomeranja ekipe na poslednje mesto na tabeli pa čak i do izbacivanja iz lige".

Ozbiljnost kršenja pravila procenjuje se prema riziku po zdravlje igrača, članova ekipe, sudija i svih profesionalaca izloženih infekciji korona virusa, kao i "utvrđene namere da se promeni tok ili rezultat utakmice", navela je Gazeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OGLoc
Thursday, 05.11.2020
10:06

I zbog cega bi bili izbaceni? Nista konkretno niste napisali.

avatar
Man united
Wednesday, 04.11.2020
15:44

Шта је проблем ако је имао негативан налаз?