Lacio ima plan za titulu, ključ je SMS!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.06.2020.
23:20
Izvor: Sportske.net

"Nebeskoplavi" će morati da menjaju određene stvari.

Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI
Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Sezona će se u Seriji A nastaviti 20. juna, naravno pred praznim tribinama uz precizno definisan medicinski protokol kojeg će apsolutno svi do detalja morati da se pridržavaju.

Nakon nepunih 26 odigranih kola, kada je prekinuta sezona, Juve je prvi sa bodom više od Lacija, iza njih je Inter koji ima čak devet bodova manje od lidera, pa mnogi veruju da će se trka za Skudeto voditi udvoje.

Ipak, u duelu Juventusa i Lacija, mnogi sa razlogom prednost daju aktuelnim šampionima. Razloga je mnogo, a čini se da je najveći adut "Bjankonera" duga klupa.

Naime, u Italiji će timovi moći da prave pet izmena tokom jednog susreta do kraja sezone, što je pravilo koje je uvedeno i u ostalim ligama, kako bi se igrači više odmarali i kako bi se smanjio rizik od povreda.

U takvom razvoju događaja Juve je jasno u daleko boljoj situaciji od ostalih timova Serije A, možda posebno od Lacija, koji se uglavnom oslanjao na kratak roster.

Kazino

Tako će Simone Inzagi morati da bude kreativan, a italijanski mediji prenose da bi jedno od rešenja moglo da bude pomeranje Milinković-Savić bliže napadu.

Na taj način će Inzagi dobiti više opcija u ofanzivi, kako trenutno na raspolaganju od napadača ima Imobilea, Kaiseda, Koreu i mladog Bobija Adekanjea, dok Luis Alberto može da igra iza špiceva, stoji u analizi italijanskog "Skaj Sporta".

Dakle, SMS bi mogao da bude ključ Lacija u borbi za titulu, videćemo kako će se trka u Italiji završiti, ali se mora priznati da i pored prekida sezone, odavno nije bilo ovako uzbidljivo, mada bi i to čas moglo da se promeni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke