La Liga – Najlošija još od 2007. godine, tri razloga da više verujemo u Real!

Autor: Milovan Longinov
subota 27.06.2020.
12:59
Izvor: Sportske.net

Titulu osvaja bolji ili manje lošiji tim?!

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Ove sezone titulu će osvojiti - ne bolji, već manje lošiji tim, Barselona ili Real Madrid? Teško da postoji pravi odgovor i objašnjenje da dva najveća španska kluba uporedo igraju jedne od najlošijih sezona poslednjih godina. I baš zbog toga, deluje da je pred nama jedna od najuzbudljivijih završnica u La Ligi. Ključ u svojim rukama, ipak, drži Real Madrid.

Za početak, važno je napomenuti da pravilnik La Lige kaže da prednost ima bolji međusobni skor, a ne gol razlika, a upravo bi to pravilo odlučilo šampiona da se sezona završi u ovom trenutku. Real Madrid je pobedio pre prekida sezone Barselonu rezultatom 2:0, dok je u prvom meču jesenas, bilo 0:0. U ovom trenutku, posle 31 odigranog kola, i Barsa i Real imaju po 68 osvojenih bodova, ali Madriđani su lideri i ako pogledamo raspored, zaista se pitaju samo oni oko svoje titule.

baner 12

Real u ovom kolu gostuje Espanjolu koji se grčevito bori za opstanak, dok Barsa ide na noge zahuktaloj Selti, koja je vezala dve teške pobede. Preostali raspored takođe je na strani Reala, pošto u Madrid stižu - Hetafe, Alaves i Viljareal, dok Madriđani gostuju posle Espanjola još Atletik Bilbau, što je verovatno najteža utakmica do kraja, potom ide i Granadi i u poslednjem kolu Leganesu.

S druge strane, pred Barsom je paklenih sedam dana, nakon Selte, čeka
Atletiko Madrid, a potom i gostuje neugodnom Viljarealu. Katalonci potom
imaju nešto lakši raspored do kraja, pošto čekaju još i Espanjol i Osasunu, a idu Valjadolidu i u poslednjem kolu Alavesu.

baner 7

Pored rasporeda, jedna od tema ovih dana u Španiji je VAR, koji po mišljenju mnogih favorizuje Real Madrid. VAR je već pet puta ove sezone "svirao" u Realovu korist, u Kataloniji grme da je previše očigledno da su Madriđani miljenici lige, dok Zinedin Zidan smireno odgovara: "pustite sudije da rade najteži posao na svetu".

Treći faktor može da bude i dužina klupe, a Barselona ima mnogo većih kadrovskih problema pošto je Frenki de Jong u autu do kraja prvenstva, a odavno je van stroja Osman Dembele. Realu nedostaje samo naš Luka Jović, kao i rezervisti Lukas Vaskez i Naćo Fernandes, koji se uskoro vraćaju na teren.
Sve u svemu, očekuje nas žestoka borba do samog kraja, Barsa je u lošijoj formi, i sama sebi je najveći protivnik. Real drži sve u svojim rukama, i ako pobedi preostalih sedam "finala" titula se vraća u Madrid posle tri godine.
Ali, verovatno ćemo šampiona dobiti sa nikad manje osvojenih bodova i najmanje posle sezone 2006/07, kada je Kapelov Real Madrid postao šampion i pored čak osam poraza i sa samo 76 bodova...

Raspored:


Real Madrid

Espanjol (G)
Hetafe (D)
Atletik Bilbao (G)
Alaves (D)
Granada (G)
Viljareal (D)
Leganes (G)

Barselona

Celta (G)
Atletiko Madrid (D)
Viljareal (G)
Espanjol (D)
Valjadolid (G)
Osasuna (D)
Alaves (G)


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHardV3
Saturday, 27.06.2020
15:49

Liga je nikad kompetentnija, jedan Leganes koji je prigradsko naselje ima igrace kakvi su Eraso, El Nesyri, Jonathan Silva, do skora Braitwhite koji je bukvalno bolji igrac od Grizmana, pre toga takve igrace mogla je da ima samo Sevilja ili Valensija uz trojac napred. Spanci za 10 miliona evra naprave jacu ekipu nego englezi za 100. Dokaz West Hem i slicni

avatar
Badr Hari
Saturday, 27.06.2020
14:35

Ni jedno ni drugo, vec titulu 'osvaja' klub koji je neporedivo vise krao tokom cele sezone, posebno od restarta. Ne 3 nego je 5 razloga da verujemo u Real: Tebas, Lahoz, Manzano, Estrada i Fernandez.

avatar
fadsasdfads
Monday, 29.06.2020
10:14

A priznajes da Varselona krade? 😂

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 27.06.2020
13:07

Deluje da je Bilbao najtezi protivnik ali i ovi mali timovi znaju da budu veoma opasni pogotovo jer se bore za opstanak i igraju veoma defanzivno...