La Liga ima rezervni plan, Atletiko Madrid "izvisio"?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 16.04.2020.
15:05
Izvor: Sportske.net

U Španiji je situacija i dalje kritična...

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbalski savez Španije (RFEF) održao je danas sastanak na kom se spekulisalo o potencijalnim scenarijima za kraj sezone.

Kako je Španija blizu 20.000 preminulih od koronavirusa, La Liga mora da razmatra i opciju ukoliko se ne steknu uslovi za nastavak sezone.

Ukoliko dođe do toga RFEF predlaže da ove sezone nema šampiona, odnosno, da su u prvom planu samo plasmani u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Tako bi u Ligu šampiona išle prve četiri ekipe na tabeli - Barselona, Real Madrid, Sevilja i Real Sosijedad, dok bi u Ligu Evrope išli Atletiko Madrid i Hetafe, kao i Atletik Bilbao kao finalista Kupa kralja.

Jasno je da bi Atletiko bio najviše oštećen, naročito ako se uzme u obzir da je tim Dijega Simeonea pobedio Liverpul i izbacio šampiona Evrope u osmini finala.

No, u Španiji se i dalje nadaju da bi sezona mogla da bude završena, a ovo je samo rezervni plan...

Podsetimo, UEFA je za narednu nedelju zakazala novi video sastanak sa svih 55 članica kada će se razmatrati dalji plan u odnosu na dešavanja u Evropi, koja nažalost, nisu mnogo bolja.

Italija i Španija i dalje imaju na stotine preminulih svakog dana, i niko ni ne razmišlja o sportu...

Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 16.04.2020
16:30

Pa dobro, biće zanimljivo u LE. Tamo nema boranije poput Liverpula. Biće jakih utakmica.

avatar
Mirjevac
Thursday, 16.04.2020
15:38

Nisam navijac Atletika, ali ovo nije fer prema njemu! LaLiga treba da se zavrdi ako treba bez punlike, pa koje bolji taj neka bude prvak lige i kako se ko kvalifikuje u ligi taj neka ide LS ili u EL, sve drugo je prevara!

avatar
RocknRolla
Thursday, 16.04.2020
15:13

Koliko ocajan i jadan fudbal igraju i ne trebaju da budu u ligi sampiona nikad,ne samo sledece sezone.

avatar
The Red Army
Thursday, 16.04.2020
17:11

Hahaha nije valjda da te jos boli 😂 oni su sa takvim fudbalom zasluzeno trebali da osvoje bar jednu ligu sampiona ako ne i oba finala koja su igrali, ni ja ne preferiram taj stil igre ali znaju da naprave rezultat tu nema sta

avatar
RocknRolla
Saturday, 18.04.2020
08:51

Kako navijac Junajteda opravdava bunker, sto je i logicno kad igrate tako protiv Liverpula od trenutka kad vas je Ferguson napustio.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.04.2020
18:20

Neko je jos ogorcen? Pobedili vas oba puta dosta bolji tim od vas pa bi hteo da ih nema? Nije ni cudo sto ceo svet misli da ste najgori navijaci na svetu.