La Liga - Barsa, Sevilja i Real mislima u LŠ, Atletiku lagano (NAJAVA)

Autor: Milovan Longinov
subota 31.03.2018.
10:17
Izvor: Sportske.net

Pred nama je 30. kolo španskog prvenstva.

EPA-EFE/JUAN HERRERO
EPA-EFE/JUAN HERRERO

Povezane vesti

Derbi kola igra se večeras između Sevilje i Barselone na "Ramon Sančez Pishuanu", ali treba istaći da rivali ipak u mislima imaju neki drugi motiv.

I Barsa i Sevilja za tri dana igraju u Ligi šampiona, dok su u prvenstvu stvari praktično rešene.

Barsa je lider sa 11 bodova više od Atletika, dok je Sevilja šesta na tabeli, Đirona i Betis joj dišu za vratom, ali će Andalužani svakako u Ligu Evrope kao finalisti Kupa kralja, čak i ako ne pobede.

Barselona je večeras posle duže vremena kompletna, odnosno nedostaje samo Serhio Buskets, ali njemu je Valverde dao odmor posle lakše povrede. Mesi se oporavio, ali nije isključeno da i on počne meč sa klupe.

S druge strane, Vinćenco Montela će verovatno odmoriti neke igrače, u utorak im u goste dolazi Bajern Minhen, a Sevilja ne odustaje od svog sna u LŠ, posle pobede nad Mančester junajtedom.

Real Madrid danas gostuje Las Palmasu, a Zinedin Zidan je izborom svojih igrača pokazao da je digao ruke od borbe za drugo mesto, odnosno, ne želi da rizikuje u trci za Atletikom.

Zidan je dao slobodno Ramosu, Marselu, Krosu, Isku i Ronaldu, dok je Karvahal suspendovan, što dovoljno govori koliko je Realu stalo do mečeva u La Ligi.

Kristijano Ronaldo

Ipak, Barselona ima 15 bodova više, to je sve rešeno, ali drugoplasirani Atletiko ima samo četiri boda više, pa se očekuje da se ovi timovi bore za drugo mesto.

Atletiko Madrid takođe igra u Ligi Evrope, dočekuje Sporting iz Lisabona, ali neće propustiti priliku da pobedi očajni Deportivo koji je na pragu ispadanja.

Deportivo ima 20 bodova, sedam manje od Levantea koji je prvi iznad crte, i teško da će Klarens Sedorf uspeti da ostvari cilj zbog koga je doveden i sačuva La Korunju u eliti.

Od ostalih mečeva izdvajamo direktan duel u borbi za Evropu, između Eibara i Real Sosijedada, pošto je to mini baskijski derbi i prilika da tim našeg Marka Dmitrovića eventualnom pobedom sezonu završi kao najbolje plasirani tim iz Baskije, ispred Sosijedada, Atletik Bilbaoa i Alavesa.

Kolo otvara Đirona koja ima priliku da pobedom nad Levanteom eventualno preskoči Sevilju, ukoliko Andalužani večeras ne pobede Barselonu.

Četvrtoplasirana Valensija gostuje Leganesu i to je lepa prilika da pokuša da preskoči Real koji bi eventualnim kiksom na Kanarskim ostrvima pao na četvrto mesto.

La Liga, 30. kolo:

Subota:

Đirona - Levante (13.00)
Atletik Bilbao - Selta 16.15
Las Palmas - Real Madrid 18.30
Sevilja - Barselona 20.45

Nedelja:

Espanjol - Alaves 12.00
Leganes - Valensija 16.15
Eibar - Real Sosijedad 18.30
Malaga - Viljareal 18.30
Atletiko Madrid - Deportivo 20.45

Ponedeljak:


Hetafe - Betis 21.00
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke