Kvaljarela "od stotinu leta" otkrio svoj recept!

Autor: Stefan Matić
petak 22.03.2019.
20:51
Izvor: Sportske.net

Italijan je ubedljivo najstariji u konkurenciji za najboljeg strelca na Apeninima.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Fabio Kvaljarela uveliko proživljava svoju drugu mladost.

Italijan sa punih 36 godina zauzima čelo liste strelaca u tvrdoj Seriji A, za svoju Sampdoriju je do sada pogađao metu 21 put.

Iza sebe je ostavio imena poput Kristijana Ronalda iz Juventusa, Kšištofa Pjonteka iz Milana i Duvan Zapate iz Atalante i tako dobio poziv selektora Italije Roberta Manćinija.

Bivši fudbaler Torina, Juventusa i Napolija ima prednost od dva gola deset kola pre kraja "Kalča", a nedavno je otkrio u čemu je tajna njegove sjajne forme.

"Kako uspevam u tome? Sa velikom dozom entuzijazma i mirnoće. Dovoljno imam godina da bih znao kako da kontrolišem emocije i pravo mi je zadovoljstvo biti u ovakvoj situaciji. Vreme ide dalje i ne treba trošiti mnogo vremena na razmišljanje o propuštenim prilikama ili nečem sličnom", izjavio je Italijan za Tutosport.

Ovo mu je petnaesta sezona među najboljima u Italiji, do sada nikada nije imao ovakve brojke, prošle sezone je postigao 19 golova.

Klub iz Đenove posle reprezentativne pauze dočekuje ekipu Milana, prethodni meč u prvenstvu su dobili "Rosoneri" sa 3:2 Kvaljarela je postigao drugi gol za Sampu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke