Kvalifikacije za LŠ - Gurban Gurbanov nadmudrio Stolicu, Olimpija ispala

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.07.2018.
20:58
Izvor: Sportske.net

Završene još tri revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Spisku učesnika drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras su se pridružili azerbejdžanski Karabag, moldavski Šerif i slovačka Trnava.

Karabag je za rivala imao ljubljansku Olimpiju, koju od ovog leta sa klupe vodi bivši trener Voždovca i Vojvodine Ilija Stolica.

Ekipa nama dobro poznatog Gurbana Gurbanova slavila je u prvom meču u Ljubljani sa 1:0, pa joj je večerašnjih 0:0 u Bakuu bilo dovoljno za prolaz dalje.

Olimpija se sada seli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će joj rival biti Krusejders iz Severne Irske. Karabag će u drugom kolu kvalifikacija za LŠ ići na megdan albanskom Kukešiju.

Šerif je za to vreme uspeo da eliminiše gruzijski Torpedo. Tim iz Moldavije večeras je slavio sa ubedljivih 3:0, više nego dovoljno posle minimalnog poraza od 1:2 u prvom meču.

Junak trijumfa Šerifa večeras je bio brazilcki napadač Žoalison, dvostruki strelac u revanš meču.

Slovačka Trnava je posle minimalne pobede (1:0) na svom terenu pre nedelju dana,. večeras izborila remi protiv predstavnika BiH, ekipe Zrinjskog - 1:1.

Slovaci su večeras rano poveli sa 1:0 i time dodatno pojačali pritisak na ekipu Zrinjskog koja je do kraja uspela samo da remizira golom Todorovića u 58. minutu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke