Kvalifikacije - Englezi definitivno na EP, Drulovićev poraz u Luksemburgu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 05.09.2015.
20:25
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Engleske zabeležila je i sedmu pobedu u isto toliko mečeva, dok je Vejn Runi izjednačio rekord Bobija Čarltona. Pobeda Rusije nad Švedskom.

BETA/AP Photo/Marco Vasini
BETA/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Nakon pobede nad San Marinom reprezentacija Engleske je uspela da se plasira na EP u Francuskoj.

San Marino je pokušao da se u potpunosti zatvori, krenuli su sa petoricom u odbrani i četvoricom na sredini terena, ali ih ni to nije sprečilo da dožive ubedljiv poraz od 6:0 na svom terenu.

Englezi su danas bili dominantni, zabeležili su i sedmi uzastopni trijumf u ovim kvalifikacijama u isto toliko mečeva i prvi su obezbedili učešće na EP u Francuskoj.

Vejn Runi je uspeo da sustigne rekord Bobija Čarltona postigavši gol iz penala u 13. minutu meča. Bio je to njegov 49. gol u dresu reprezentacije, isto koliko ima i Bobi Čarlton.

Pored Runija strelci za reprezentaciju Engleske bili su Broli (autogol), Barkli, Volkot (2) i Hari Kejn.

U istoj grupi Estonija je zabeležila pobedu protiv Litvanije golom Vasiljeva, pa su se Estonci makar na kratko preselili na poziciju broj 3.

Večeras se igra utakmica Švajcarske i Slovenije u ovoj grupi.

U grupi G Rusija je savladala reprezentaciju Švedske sa 1:0 golom Dzjube nakon sjajne akcije koju ste mogli da vidite OVDE.

Ovom pobedom Rusija se približila Šveđanima na samo bod zaostatka u borbi za direktan plasman na EP u Francuskoj. prvoplasirana Austrija igra sa Moldavijom, Crna Gora sa Lihtenštajnom u ovoj grupi večeras.

Veliko iznenađenje desilo se u Luksemburgu gde je domaćin savladao reprezentaciju Makedonije sa 1:0 golom Tila u 92. minutu meča za veliku radost domaćih fudbalera.

Makedonci na čelu sa Ljubinkom Drulovićem kao selektorom su promašili penal samo 7 minuta ranije, Abdurahimi je veliki tragičar ove reprezentacije. Ovom pobedom Makedonija je sada na poslednjem mestu na tabeli grupe C sa 3 boda, Luksemburžani su ih pretekli i sada imaju 4.

Španci sa Slovacima igraju večeras u derbiju ovog kola kvalifikacija pošto Slovaci imaju tri boda više od Furije. Ukrajinci koji imaju sada utakmicu više od pomenutih reprezentacija su uspeli da savladaju Belorusiju sa 3:1, pa su se sada izjednačili sa reprezentacijom Španije po broju osvojenih bodova sa 15.

Golove za Ukrajinu su postigli Kravets, Jarmolenko i Konopljanka, dok je strelac za Belorusiju bio Kornilenko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 05.09.2015
22:15

U svakoj reprezentaciji igraju fudbaleri samo u mojoj,Makedonskoj reprezentaciji igraju "drva",smreka,zemzeleni bor,dab i tako dalje,koja bruka!

avatar
čombe
Saturday, 05.09.2015
20:45

Kakva krila ima ukrajina jarmolenko i konopljanka!

avatar
Jurgen Klopp BVB
Saturday, 05.09.2015
21:48

Aa sve ostalo im je prosek, ali i ako je većina ekipa prosek izuzetno su jaki kao kolektiv, zna se ko šta radi i kako, i to pokazuje da često u fudbalu kvalitet nije garant uspeha.