Kuvanje! Siti traži policijsku pratnju kroz pakao! Taktika koja je već dala rezultat!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 20.03.2018.
12:17
Izvor: Sportske.net

Ništa novo, samo biće još gore, mesto koje je Geri Nevil za rivala opisao kao najusamljenije na svetu. A sada će "Građani" morati sa tim da se suoče...

Beta/Laurent Gillieron/Keystone via AP
Beta/Laurent Gillieron/Keystone via AP

Povezane vesti

Siti će se obratiti policiji, ali i UEFA.

Problem je poziv Liverpulovih navijača da građani izađu na ulice i prirede neprijateljski doček "Građanima".

Ko je bio u Liverpulu zna kako izgleda u uskim uličicama, koje je Geri Nevil opisao kao horor u kome ti izgleda da si sam na svetu zombija, a navijači Redsa bi trebalo da se okupe dva sata pred meč, kada se autobus bude probijao ka Enfildu.

Oni su pozvani da ponesu pirotehniku, naravno, ovakav doček isključuje nasilje, ali predstavlja pritisak, pa se Siti uplašio mogućih incidenata koji uvek mogu da izbiju.

Slično se desilo 2014. kada su dva tima bila u borbi za titulu, autobus sa navijačima Sitija je zasut kamenicama.

Traži se sastanak policija Mančestera i Liverpula kako bi se sprečilo okupljanje.

Na transparentu koji se širi društvenim mrežama piše:

"Ponesite pirotehniku i zastave, pivo i transparente. Da ih preplašimo, da znaju gde dolaze, da podviju repove i pre nego što počne. Pokažimo im ono što njihov novac nikada neće moći da kupi", piše između ostalog u pozivu.

Ova taktika je radila protiv Viljareala 2016. kada su preplašili Špance, dobili revanš sa 3:0 i prošli dalje iako su izgubili u prvom meču na "El Madrigalu".

Sitijevi navijači biće pod pratnjom policije, ali teško da će snage reda uspeti da zabrane okupljanje na ulicama na dan meča.

Igra se trećeg aprila, revanš je osam dana kasnije na "Etihadu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueMoon
Wednesday, 21.03.2018
00:55

Nema Liverpool sta da trazi,vezni red sa Canom,Hendersonom i Milnerom djeluje neozbiljno kada se uporedi sa nasim i tu cemo dobiti dvomeč

avatar
_mladen_
Wednesday, 21.03.2018
00:39

Haha cega su se uplasili, neka pogledaju docek Dortmunda kada je dolazio. Tako se navija kada se igra Evropa, nece ih niko ubiti, vec su ljudi dosli da pamte Evropasku noc. Samo sto ovi iz Sitija to jos uvek ne razumeju...

avatar
Savoa
Tuesday, 20.03.2018
16:07

To je Liverpul koji svi volimo. Nek se osecaju kao da su dosli u Mordor.

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 20.03.2018
14:44

Neki lome noge i kolena, neki prozivaju prete navijacima i incidentima. Oce li neko fudbal da igra protiv njih, zadnja linija im je dobra ali moze da primi pet komada kada udje voda u usi. Doduse mogu i da daju sest ali koje su ovo fore sa autobusima i ulicama, sta je ovo beton liga ?

avatar
FanEngleskogfudbala
Tuesday, 20.03.2018
13:48

Liverpul ima odlicna navijace,jedne od najboljih u Engleskoj.Ali ne znam zasto svi prozivaju navijace Mancester Sitija,pa oni nisu tako mali klub i imaju solidnu istoriju i mnogo navijaca u Mancesteru a i sirom sveta.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 20.03.2018
17:35

Siti ima ubedljivo najmanji broj navijaca od top6 klubova u svetu. Pa i na ovom sajtu mozes da vidis samo dva, tri zalutala klinca i ovog iz Psg koji ce uskoro da predje za Siti.

avatar
Кун
Tuesday, 20.03.2018
20:34

Ali zato ima i jednog hejtera koji je stariji od dva, tri klinca i ovog iz Psg zajedno i navija za Čelsi praktično od osnivanja kluba!

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 20.03.2018
13:34

Jooj jadnici, 31 godinu titulu nisu videli i oni nesto pricaju. Pa kad ih je onakav mancester razbio sta ocekivati od sampiona???

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 20.03.2018
13:45

Ajao, poslušajmo šta ima da kaže napaljeno detence, a pritom još navija za PSŽ...