Kuvajtski petro-dolari ulaze u velikana? U Italiji će se sanjati veliki snovi!?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.07.2020.
10:18
Izvor: Sportske.net

Ime kluba nije spomenuto, ali svi znaju o kome se radi...

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Roma je i dalje u pravom "limbu" kada je vlasnik u pitaju. Palota je prekinuo pregovore sa zemljakom Danom Fridkinom, milijarder iz Teksasa neće postati vlasnik kluba, zapelo je oko novca, ali i lokacije za novi stadion.

Pojavila se i grupa investitora iz Južne Amerike, što je potvrdio brat i menadžer Edinsona Kavanija, ako bi preuzeli klub, "El Matador" bi bio prvo pojačanje.

Ali, ni tu se nije daleko odmaklo, a sada je jasno i zašto.

Fahad El Bakar, jedan od glavnih ljudi kuvajtskog emira je potvrdio da pregovara o kupovini kluba iz Serije A.

"Dogovorili smo se u principu, sada slede detalji. Suma je oko 400 miliona evra, ali ne mogu da kažem ime, klub je na berzi. Nije gotovo videćemo da li možemo da usaglasimo detalje"
, rekao je Kuvajćanin.

Jasno, u pitanju je Roma, suma odgovara vrednosti kluba, Palota je rekao da će prodati "Vučicu" samo ako je ostavi u sigurnim rukama.

On je demantovao da pregovara sa praktično državom Kuvajt, ali niko mu ne veruje, izgleda da je deo dogovora da se ništa ne spominje.

Arapski novac bi sigurno podigao Romu, omogućio velike snove, ali da sačekamo, činilo se da je posao sa Denom Fridkinom gotov, čak su i igrači bili obavešteni da klub menja vlasnika, a onda je izbila pandemija i sve propalo.

Bonus baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke