Kutinjo postao Portugalac, otvorio mesto za zemljaka!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 13.02.2018.
11:22
Izvor: Sportske.net

Jasan je i plan Barselone, ali i šta će biti sledeći potez.

Epa/Juan Carlos Cardenas
Epa/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Pošto je ispunio sve uslove, Kutinjo je postao Portugalac. Naravno, Brazilac će nastaviti da igra za "Selesao", a državljanstvo EU je dobio zbog braka sa suprugom Ainom koja je Portugalka.

Naime, on je ispunio uslov da bude u braku tri godine, još 2012. su se venčali, no sada je tek njegov zahtev rešen, pa neće zauzimati mesto stranca u Barseloni.

Ovo je za klub veoma bitno, naime, na leto će otvoriti mesto za pojačanje van EU.

Već se zna da će to biti Brazilac Artur koji će moći da bude deo tima. Kolumbijac Mina takođe nema pasoš EU, kao ni Paulinjo, ali Luis Suarez recimo ima, u pitanju je italijansko državljanstvo koje je dobio zahvaljujući braku sa Sofijom Balbi.

U Primeri, trojica igrača van EU mogu da budu članovi ekipe, ali Južnoamerikanci često na osnovu svojih korena dobijaju državljanstva Portugala ili Italije. Takođe, posle pet godina u Španiji, mogu da apliciraju za pasoš ove zemlje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 13.02.2018
12:26

Da je dosao u Srbiju, dobio bi nas pasos cim bi krocio na aerodrom Hahaha

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 13.02.2018
16:01

Da da kao sto je Kleo zaigrao za repku. Mi svi veliki Srbi necemo stranca u reprezentaciji. Miba trazi himnu , a deca mu ne govore srpski I nece da zive nikada u Srbiji. E Srbijo medju sljivama

avatar
Tuesday, 13.02.2018
16:53

Ni ne treba stranci da igraju za nas cak ni u fudbalu, ovo je vise bila aluzija ne neke koji to dobijaju ekspresno i pre nego sto su uopste nesto i uradili ovde.