Kurtoa razapet, Real traži novog golmana, ovo su kandidati!

Autor: Stefan Matić
sreda 02.10.2019.
11:42
Izvor: Sportske.net

Madridski klub doživeo novo razočaranje, a rat navijača sa golmanom traje. Tribine žale za Navasom, da li je ovo kraja za Belgijanca?

EPA-EFE/Yoan Valat
EPA-EFE/Yoan Valat

Povezane vesti

Najuspešniji klub u Ligi šampiona nije imao svoju noć na "Bernabeu", Zidanovi puleni su pak uspeli da se izbegnu poraz od strane Briža iako su Belgijanci imali prednost od 2:0 na poluvremenu. Na pauzu je otišao Kurtoa, ali se sa nje vratio Areola.

Belgijski golman nastavlja da bude glavna meta kritika španske javnosti, sinoć je novopridošlica iz Pariza pružila bolju partiju od svog kolege u nastavku. Kasnije su stigle informacije da je Kurtoa zamenjen zbog stomačnih problema.

Areola je odigrao tek jedan ceo meč u La Ligi, ostale utakmice je posmatrao sa klupe. Pitanje je da li će Zidan podleći pritisku i dati svom sunarodniku više šansi u nastavku sezone, evidentno je da Kurtoa trenutno nije na zadovoljavajućem nivou.

Navijači ga ne vole, nikada nije ponovio formu iz Atletika, a iako je želeo da se vrati u Madrid gde mu žive deca, sada nije zadovoljan. Pereza navijači optužuju da je orkestrirao odlazak Navasa i protiv Zidanove volje, jer Belgijanac mora da brani pošto je skupo plaćen.

Sa druge strane, navijači mu zvižde uporno, što svakako pogoršava situaciju, ali mu i ruši koncentraciju, videlo se u par navrata tokom prvog dela.

Areola sača očekuje šansu, jer osim što nije primio gol u drugom delu, ostao je nesavladan i kada je branio protiv Osasune.

Ipak, navijačima nedostaje Kejlor Navas, njegovi brojevi su bolji od naslednika, sa njim u timu Real je primao manje od gola po meču. Kurtoa ima lošiji prosek, naravno to ne zavisi samo od njega, ali 1.37 gol na meču nije dobra statistika, kod kuće prima gol i po u proseku. Navas je upravo bio najbolji u tim situacijama kada treba napraviti odbranu ili dve, održati svoj tim u igri, ili sprečiti rivala da povede, Kurtoa je tu znatno slabiji.

Ima čvrste garancije da će braniti, ali ako se nastavi ova netrpeljivost na leto bi mogao da ode...

Mediji su jasno napravili listu kandidata, nemoguća misija je Oblak, on bi verovatno prihvatio ponudu, ali ga Atletiko neće prodati. Pominje se i Donaruma, mada Perez teško postiže dogovor sa Rajolom.

Mnogi su da se šansa pruži Lunjinu koji je na pozajmicama, ali priča se da je Real već stupio u kontakt sa golmanom Benfike, grčkim reprezentativcem koji je rođen u Nemačkoj, Odiseasom Vlahodimosom. Njega žele svi najveći klubovi u Evropi, bio je viđen u Junajtedu, da De Hea nije produžio ugovor, videćemo hoće li Real dobiti ovu bitku.

Zidan nije bio za to da Navas bude prodat, priča se da on smatra da je Kostarikanac bolje rešenje, a želeo je i De Heu umesto Kurtoe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hala RM
Thursday, 03.10.2019
16:20

Razapinjanje jednih i nerealno veličanje drugih je omiljeni sport navijača Reala. Ne kažem da bih ikada doveo Kurtou, još manje da bih oterao Navasa zbog njega, ali bar malko realnosti u vezi primljenih golova protiv Briža ne bi bilo na odmet.

Svaka čast Brižu, Real je zaslužio da izgubi, što bi se verovatno i desilo da nije bilo sudijske pomoći, ali... postavite sebi pitanje da li je neko ikada video ijedan, a kamoli dva smotanija i smešnija gola od ovih Denisovih? Oba puta izašao sam ispred Kurtoe (valjda je Kurtoa i za to kriv?) i šta je radio kod prvog gola? Asistirao sam sebi ili šta? Kurtoa je otišao na pravu stranu da bi možda i odbranio da je ovaj normalno šutirao, ali ono što je Denis uradio je najblaže smešno, međutim uđe lopta u gol. Kod drugog gola kako nije dva puta pao to ni njemu nije jasno, šta je petljao i na šta je to ličilo, a šut je bio zapravo oslobađanje u poslednjem trenutku od lopte koja mu je pravila velike probleme. I šta je tu Kurtoa mogao?

avatar
Offside
Wednesday, 02.10.2019
17:50

Areola je sasvim solidan golman i treba mu pruziti sansu do kraja sezone.Na kraju sezone imamo mogucnost da ga otkupimo i ako se dobro pokaze zasto da ne,kupiti ga i resiti problem sa golmanom.

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 02.10.2019
16:43

Ovo sto se desava u Realu mi bi komentarisali da ovo ima samo kod nas. Ali ne, veliki klub sa tako velikom tradicijom dozvoljava sebi da Navas ode iz kluba zbog jednog Kurtoe, u cemu je fora? Sta Kurtoa prodaje dresove kao lud? Imaju milione od njega zbog marketinga? Sigurno ne. Ovo je vise bila neka sema izmedju njegovog menadzera i Pereza pa je morao da dodje i da brani. Jer drugi razlog ne vidm. Isto tako pitam se zasto Vaskez mora da uopste postoji u klubu kakav je Real...Decko nema niti kapaciteta niti inteligenciju da igra. I sto je najjace svi to vide a Zidan dodje i kaze da je on igrac kakvog Real treba. Desavaju se neke nelogicne stvari u poslednje 2-3 godine i kako vidim to ce se nastaviti.

avatar
Provokator
Wednesday, 02.10.2019
13:26

Navas ima zagarantovano mesto u timu najpodcenjenijih igraca ikada. Kurtoa ,u timu najgorih pojacanja ikada ili bar na klupi ako se neko seti goreg pojacanja na mestu golmana.

avatar
Amalainter
Wednesday, 02.10.2019
13:15

Kurtoa,Donaruma..pod istu kapu sa Pogbom..svi zajedno max 100 miliona.. Kejlor Navas je za njih bog..

avatar
dzaus81
Wednesday, 02.10.2019
12:22

Sve je ovo Perezovo maslo. On hoće da dovodi igrače, on hoće da sastavlja tim, on zna šta je dobar golman. . . nek propadnu u Segundu mene što se tiče. . .

avatar
deki trbic
Wednesday, 02.10.2019
12:18

Donaruma. .decko ima 20 god

avatar
Z
Wednesday, 02.10.2019
12:15

Nije mi zao ni njega, zbog nacina na koji je napustio CFC, a ni Reala koji ga je doveo i pored cinjenice da su imali TOP golmana (mozda napodcenjenijeg ikada)....kako zanjes, tako i kosis.

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 02.10.2019
17:41

Kaže se: ,,Kako poseješ, tako ćeš i požnjeti". Kositi i žnjeti su u suštini ista radnja... Žnjeti znači kositi i sakupljati žito,...

avatar
GoHardV3
Wednesday, 02.10.2019
19:16

Jer taj Navas ce da brani do 40 godina? I taj najpodcenjeniji golman primao svaku drugu kornu ikad. Ne mozes u modernom fudbalu gde svaki tim ima 5 crnaca od 2 metra da imas 170cm golmana i zbog njega da prosipas bodove, bolje i kroz noge nego jeftino na kornu.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 02.10.2019
11:53

Kad tako napustis Celsi, sve se lepo uklopi. Sada cete ti i tvoj sunarodnik da osetite surovu realnost Madridista i paticete za bezuslovnom podrskom koju ste imali u Londonu. Najzalije mi je sto smo se odrekli Ceha zbog ove zmije, ali sve dolazi na svoje.

avatar
Z
Wednesday, 02.10.2019
12:17

Ja Azaru nista ne zameram. Decko je otvoreno rekao sta zeli, a to je da ispuni decacki san. Prodali smo za korektan iznos i to je to.
Ceha su vec pregazile godine i Kurtoa je bio logican izbor....ali njegov odlazak ostavlja gorak ukus.

avatar
GoHardV3
Wednesday, 02.10.2019
19:17

Hahahahahah nek mocni celsi uziva 15 mesto u premijer ligi i takmici se sa Bornmutom kako je sada slucaj :D

avatar
Dragojevic Andrija
Wednesday, 02.10.2019
12:56

tqacno tako :D i dobili smo kepu koji je sigurno bolji od zmije kojem lagano kroz noge daju golove. kepa ima jedinu manu u odnosu na kurtou visina i ti neki sutevi u raslje ali toga ce manje bit nego golova kroz noge sto kurtoa moze primit.