Kup Nemačke - Drama u Dortmundu, senzacija u Hajdenhajmu, pronađen lek i za "Farmaceute"!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 05.02.2019.
23:35
Izvor: Sportske.net

"Seča" prvoligaša u osmini finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Nemačkoj.

Epa/Daniel Kopatsch
Epa/Daniel Kopatsch

Povezane vesti

U okviru osmine finala Kupa Nemačke danas su odigrane četiri utakmice u kojima smo videli i neka iznenađenja.

Najveću dramu videli smo u Dortmundu gde je Verder eliminisao domaću Borusiju nakon boljeg izvođenja penala 4:2 nakon 3:3 u regularnom delu meča. Poveli su gosti golom Milota Rašice u petom minutu, ali se na odmor otišlo nerešenim rezultatom pošto je Marko Rojs poravnao u trećem minutu nadoknade vremena. U drugom poluvremenu nismo videli golove, da bi prava drama usledila u produžecima.

Kristijan Pulišić je doveo svoj tim u vođstvo u 105. minutu, da bi tri minuta kasnije izjednačio Klaudio Pizaro. Ašraf Hakimi je pogodio za 3:2, da bi utakmicu u penal odveo Martin Harnik u 119. minutu susreta. Prva dva promašaja Alkasera i Filipa bila su ključna u penal seriji pošto je Maks Kruze odveo svoj tim u narednu rundu takmičenja.

Hajdenhajm je napravio veliko iznenađenje pošto je izbacio Bajer iz Leverkuzena iz daljeg takmičenja pobedom od 2:1. Dobro je krenulo po "Farmaceute" koji su poveli u 44. minutu, ali je domaćin golovima Nikole Dovedana u 47. i Morisa Multaupa u 72. minutu okrenuo rezultat i načinio veliki podvig.

Hamburger je na svom terenu uspeo da eliminiše prvoligaša Nirnberg sa 1:0, a čovek odluke bio je Berkaj Oskan u 69. minutu meča.

Paderborn je prošao u četvrtfinale pobedom nad Duizburgom u gostima gde je bilo 3:1. Domaćin je poveo u 47. minutu golom Oliveira Souze, da bi potom usledio preokret Paderborna koji je pobedio pogocima Bernarda Tekpeteja u 52, Kaja Prodžera u 60. i Antvija Ađeja u 75. minutu susreta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 06.02.2019
14:20
avatar
Bato C.
Wednesday, 06.02.2019
11:59

Kod nas da se ovako nesto desi svi bi "znali" nakon "pouzdane" dojave da je sve namesteno!
Al kod švaba je to ok.