Kup kralja: Betis u polufinalu nakon produžetaka

Autor: Nikola Miloradović
sreda 30.01.2019.
22:06
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Real Betisa obezbedili su učešće u polufinalu nakon dodatnih 30 minuta.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Na stadionu "Benito Viljamarin" u Sevilji, Real Betis je dočekao Espanjol u revanš susretu četvrtfinala Kupa kralja, prvi meč u Kataloniji okončan je sa 1:1.

U revanšu je isti rezultat bio na snazi nakon 90 minuta pa se otišlo u produžetke, nakon kojih "Verdiblankosi" slave sa 3:1 (1:1) i odlaze među četiri najbolje ekipe.

Gosti su poveli, igrao se 33. minut kada je Leo Baptistao naterao Roblesa da vadi loptu iz mreže.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, uveo je u nastavku Kike Setjen iskusnog Hoakina i Serhija Leona na teren, a to je urodilo plodom u 76. minutu, kada je legenda kluba Hoakin asistirao Lo Selsu, koji poravnava rezultat, 1:1 u Sevilji.

Do kraja nije bilo promene rezultata, ali su se gosti našli u problemu pred produžetke, kako je Roka zaradio drugi žuti karton u četvrtom minutu nadoknade, Espanjol je u dodatnih 30 minuta ušao sa igračem manje.

Pokušao je trener gostiju da pojača odbranu uvođenjem Dardera umesto strelca jedinog gola Baptistaa, ali to nije dalo rezultate.

Igrao se 95. minut kada je rezervista Leon doneo prednost Betisu, da bi samo četiri minuta kasnije Aisa Mandi povisio na 3:1.

Bilo je sve jasno na "Benito Viljamarinu", Betis sa ukupnih 4:2 ide u polufinale, gde ih već čeka Valensija.

Betis: Robles, Mandi, Bartra, Sidnei, Gerero, V. Karvaljo (Hoakin), Lo Selso, Guardaro (Garsija), Kanales, Lainez (S. Leon), Loren

Espanjol: Himenez, Lopez, Marmol, Ermoso, Rosales, Viktor, Roka, Melendo (Granero), Baptistao (Darder), B. Iglesijas, Pjati (Garsija)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke