Kup Francuske - PSŽ dominantno do polufinala

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.02.2020.
20:21
Izvor: Sportske.net

"Sveci" ubedljivi na gostovanju.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Fudbaleri Pari sen Žermena plasirali su se u polufinale Kupa Francuske, kako su kao gosti slavili protiv Dižona sa ubedljivih 1:6 (1:2).

Nije prošlo ni 60 sekundi a ekipa Tomasa Tuhela je imala prednost, nespretna reakcije fudbalera domaće ekipe Lotoa, koji matira sopstvenog golmana i to veoma efektno.

Ipak, samo 12 minuta kasnije, Dižon dolazi do izjednačenja, Šuiar seče jednu loptu na sredini terena, odlazi sa njom do ivice kaznenog prostora rivala, odakle preciznim udaracem matira Navasa, 1:1.

Držao se domaćin sve do 44. minut, kada je Mbape pobegao odbrani i zatresao mrežu Dižona za 2:1 u korist Parižana.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon pet minuta igre u nastavku PSŽ stigao i do dva gola viška, Sarabija je izveo korner sa desne strane, najbolji u skoku bio je Tijago Silva, koji povećava prednost prvaka Francuske.

Samo šest minuta kasnije se i Sarabija upisuje u listu strelaca, pokupio je jedan odbitak i smestio ga u mrežu rivala za ubedljivih 4:1 u korist Pari sen Žermena.

Nije to bilo dovoljno gostima iz prestonice, do petog gola stižu u 86. minutu, ali uz dosta sreće, Kulibali je skrenulo loptu u sopstvenu mrežu, drugi autogol Dižona na utakmici.

Ni to nije bio kraj agonije za domaći sastav, kontra Parižana u prvom minutu nadoknade, Sarabija pogađa nebranjenu mrežu rivala na asistenciju Mbapea.

Dominantan nastupa "Svetaca" za plasman u polufinale Kupa Francuske.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke