Kup Francuske - Prošli PSŽ i Monpelje, derbi pripao Lionu

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.01.2018.
23:45
Izvor: Sportske.net

Interesantno u Kupu Francuske, čak tri meča su rešena nakon penala, a derbi između Monaka i Liona pripao je gostima.

epa/ETIENNE LAURENT
epa/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

PSŽ je lako izašao na kraj sa Genganom, poveli su brzo sa 2:0 preko Rabioa i Deoa koji je postigao autogol, da bi Tiram iz penala smanjio rezultat. Pastore u 64. povećava na 3:1, iz još jednog penala Ngabato smanjuje na 3:2, a pitanje pobednika rešava Markinjoš u 89. minutu.

U derbiju Monaka i Liona na stadionu "Luj II" Jovetić je doveo domaće u prednost u 13. minutu nakon asistencije Fabinja, ali su gosti do 25. minuta preokrenuli rezultat. Traore i Sidibe autogolom preokreću rezultat, a Marijano Dijaz u 55. minutu povećava prednost gostiju.

Ipak, Roni Lopes smanjuje na 2:3, ali to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Troa je pobedio Sent Etjen nakon penala, Nive je doveo domaće u prednost, Maiga je izjednačio, ali je kasnije penal lutrija bila na strani domaćih.

Mec je slavio u gostima protiv Tura nakon penala, u regularnom delu je bilo 0:0, Sent Lo je na svom terenu poražen od Le Erbiera sa 1:2 u regularnom delu, dok je Grenobl nakon penala bio bolji od Bishajma pošto je u regularnom delu bilo 1:1, a nakon produžetaka 2:2.

Monpelje je takođe slavio, oni su bili bolji od Lorijena sa 4:3, a zanimljivo da su svi golovi viđeni do 64. minuta. Buanga je sa dva gola u prvom poluvremenu doveo goste u prednost prvo od 1:0, potom i od 1:2 (jedini gol za domaće postigao je Ninga u prvom delu igre), a u nastavku Monpelje bolji, za samo devet minuta postižu tri gola i preko Sambije, Mbenze i Ninge rešavaju meč. Jedini gol za goste u drugom delu igre delo je Kloda Morisa.

Pobedničke ekipe su izborile plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke