"Kun" doneo pobedu Argentincima protiv domaćina Mundijala

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.11.2017.
16:00
Izvor: Sportske.net

Selekcija Argentine savladala je Rusiju u prijateljskom susretu odigranom u Moskvi.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Domaćin predstojećeg Mundijala ugostio je Argentinu na stadionu "Lužniki", a gosti iz Južne Amerike slavili su sa minimalnih 0:1 (0:0).

U 25. minutu susreta prva velika prilika na utakmici, u dobroj situaciji se našao Aguero, napadač Mančester Sitija je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Igor Akinfejev maestralno odreagovao i sačuvao svoju mrežu.

Pred kraj prvog dela igre, ponovo su u centru pažnje bili napadač "Građana" i golman "Armejaca", a i ovoga puta kao pobednik izašao je Akinfejev, koji je još jedno sjajno intervenisao.

"Gaučosi" su bili daleko bolji rival, ali nisu uspevali da slome odbranu Rusije u nastavku, a onda je u 86. minutu iznenada priliku dobio Aguero.

Treća sreća za napadača Sitija, tukao je nakon pasa Pavona sa desne strane, odbrana domaćina je uspela da ga izblokira, ali se "Kun" popravio i glavom matirao Akinfejeva za 0:1.

Do kraja Rusi nisu imali snage da dođu do poravnanja, te su "Gaučosi" upisali trijumf.

Aguerov gol pogledajte u nastavku.


Ovo je inače bila i prva utakmica na renoviranom stadionu "Lužniki", kao i prva utakmica odigrana sa zvaničnom loptom predstojećeg Mundijala "Telstar 18".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 11.11.2017
17:09

Mesi i Dibala mogu i moraju zajedno,ako Argentinci misle da prodju grupu na SP.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 11.11.2017
17:08

Kako sad stvari stoje,Rusija ce biti jako tvrda ekipa na Mundijalu i igrace ultra defanzivan fudbal.Messi je igrao dobro,mada se vidi da je malo umoran,covjek ne staje,svaka 3 dana igra fudbal,jednostavno nema pauze,to je ogromno trosenje.,Pitanje je koliko ce njemu energije ostati nakon zavrsetka klupske sezone,posebno ako Barsa ode daleko u svim takmicenjima.Igra svaku utakmicu.Kako ostati svjez u tako brutalnom tempu pred Mundijal.

avatar
bokibole
Saturday, 11.11.2017
20:33

ako se nepovredi bice dobro.Ipak on je vec jako blizu 30te godine zivota!Voleo bih primer 3 argentinca koji su kao on poceli u 17.(na velikoj evropskoj sceni u dresu Atletika)a i dalje da kidaju?Imao je doduse i par povreda...

avatar
Ton4i
Sunday, 12.11.2017
03:33

Ako cemo realno,niko se ne bi drznuo igrati otvoreno na gol vise sa Argentinom,i sveukupno gledano,dobra vecina selekcija ce na SP igrati tvrdo,na malo golova,pogotovo u nokaut-fazi,gde je na zadnjem SP-u bilo dosta ikseva.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 11.11.2017
17:07

Ovaj Pavon sabija na menadzeru, u bilo kom klubu.