Kuman otrkio koji "komadić" mu je nedostajao

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.10.2017.
12:29
Izvor: Beta

Bivši trener Evertona Ronald Kuman rekao je da ne bi dobio otkaz da je u letnjem prelaznom roku uspeo da dovede napadača kog je žarko želeo.

EPA/MARTA PEREZ
EPA/MARTA PEREZ

Povezane vesti

Iako se letos vratio Vejn Runi, iako je doveden najbolji strelac Malage Sandro ramirez posle odlične sezone u Primeri, Ronald Kuman je insistirao na dovođenju klasičnog centarfora, koji bi bio prava zamena za Lukakua.

I ne, to nije Dijego Košta, kako su juče preneli ostvrski mediji, iako se Španac za brazislkim pasošem dovodio tokom leta u vezu sa 'Karamelama', reč je o drugom igraču sličnog profila.

Everton je u ponedeljak otpustio Kumana zbog loših rezultata, pošto je ekipa ostvarila samo dve pobede u devet utakmica u Premijer ligi i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa osam bodova.

Kuman je holandskim medijima rekao da je klub u letnjem prelaznom roku bio na korak od dovođenja Olivijea Žirua, ali da se francuski napadač predomislio u poslednjem trenutku. "Karamele" su letos ostale bez svog najboljeg napadača Romelua Lukakua, koji je prešao u Mančester junajted.

"Skoro da smo doveli Žirua. To bi za nas bilo savršeno, ali je on u poslednjem trenutku odlučio da želi da ostane u Londonu. To je bilo teško prihvatiti, gde bismo mogli da nađemo boljeg napadača od njega? Lukaku je bio veoma važan za ekipu, ne samo zbog golova, već i zbog načina igre, brz je, jak i direktan" rekao je Kuman za Fudbal Internešenel.

Ziru

Everton je u letnjem prelaznom roku potrošio oko 150 miliona funti na nove igrače.

"Prodali smo Lukakua za 90 miliona, to je bio naš rekord, a Islanđanina Gilfija Sigurdsona smo platili upola manje. Naravno, to je mnogo novca, ali u Engleskoj radite u svetu drugačijih cifara. Igrači ovde koštaju mnogo više nego što vrede. Tako radi tržište", naveo je Kuman. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Thursday, 26.10.2017
14:03

Sam je kriv. Doveo je Klasena i Sigurdsona, a imao Gaja, Barklija i Snajderlina, a krila nema nikako. Nije na vrijeme shvatio da Runi, Kalter-Levin i Sigurdson nisu krila i da ne mogu tu igrati. Previse je eksperimentisao, dovodio igrace koji mu nisu trebali i zavrsio kako je zavrsio. Nista neocekivano.

avatar
Miletaaaaa
Thursday, 26.10.2017
12:53

Pa da i Girouda inace krase brzina i direktnost! :D Covjek je sve kontra od toga. Daleko od toga da je los igrac. Ima onu nosinu za gol da je to malo za reci.

avatar
Mangus
Thursday, 26.10.2017
12:43

Није Евертонов проблем био претварање шанси у голове већ свеукупно лоша игра. Можда би имали неки бод више али ништа ово не значи