Kuman odjednom na slatkim mukama, večeras je siguran samo "rođendandžija"

Autor: Milovan Longinov
subota 31.10.2020.
15:09
Izvor: Sportske.net

Barsa večeras kod redovne mušterije.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nakon pobede nad Juventusom i ostavke očajne uprave na čelu sa Bartomeuom, vratili su se osmesi i pozitivne vibracije na Kamp Nou.

Barsa večeras gostuje Alavesu, kome je ne tako davno, u poslednjem kolu prošle sezone, dala pet golova.

Katalonci večeras žele da nastave niz i da iskoriste nešto lakši raspored do reprezentativne pauze, kako bi podigli formu, jer posle Alavesa, na Kamp Nou stižu Dinamo Kijev i Betis.

Ronald Kuman ima slatke muke pred večerašnji meč, jer je napadački kvartet Dembele, Mesi, Pedri, Grizman delovao veoma ukomponovano. Ansu Fati je ponajbolji igrač od početka sezone i sigurno će se vratiti u startnu postavu, a danas će imati poseban motiv pošto je postao punoletan.

Ansu Fati je na svim naslovnicama katalonskih medija, koji u njemu vide novu zvezdu i naslednika Lionela Mesija, te je sigurno da će mu Kuman za poklon dati mesto startera. Uostalom, on je i prvi strelac ekipe i sigurno ga zaslužuje.

Salah


Sreća da je Filipe Kutinjo povređen na kratko, inače, Kuman bi danas zaista teškom mukom morao da izabere dvojicu ofanzivaca koji će ostati na klupi.

Jedino gde nije na slatkim, već na pravim mukama je na poziciji štopera, nakon povrede Ronalda Arauha, Pike i Lengle će sigurno igrati naredne tri utakmice, jedino je alternativa Frenki de Jong, koga bi u tom slučaju u veznom redu mogao da pokrije Miralem Pjanić.

Ne bi bilo iznenađenje da Đordi Alba dobije odmor, pošto je posle povrede odigrao dve zahtevne utakmice protiv Real Madrida i Juventusa, a njegovo mesto lagano može da pokrije novajlija Seržinjo Dest.

Inače, istorija kaže da Alaves leži Barseloni, na 35 utakmica, Katalonci imaju 25 pobeda i pet remija i poraza.

baner 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke