Kulibali upija Anćelotijevu mudrost

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 07.11.2018.
16:14
Izvor: Sportske.net

Defanzivac otkrio male stvari koje Italijan radi, a koje mogu mnogo da znače.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Jedan od najboljih defanzivaca na svetu, Kalidu Kulibali je impresioniran trenerom Napolija. Sinoć je Napoli igrao veoma važan meč u Ligi šampiona protiv PSŽ-a, a Kulibali sa svojim timom nije uspeo da sačuva mrežu domaćina, ipak, nije loše igrao.

Brojni klubovi su zainteresovani za ovog fantastičnog defanzivca, a čak se pominju i cifre od 80 miliona evra. Ipak, izgleda da bi Kulibali radije ostao da sarađuje sa Anćelotijem.

"Želeo bih da budem poput Anćelotija, pre svega kao čovek, više nego dobar trener. On je ugledna osoba", započeo je Kulibali.

"On je skroman, u toku treninga je bilo dosta mladih igrača. Pozdravio ih je pre početka treninga. Za mene je to neverovatno iznenađenje. Kada vidim to, mislim da i dalje ima pristojnih ljudi u svetu. Nadam se da ću kad budem stariji biti mudar koliko i on."

Poznato je koliko mladim igračima svaka sitnica znači, pogotovo na početku karijere i jasno je da ovo što je Kulibali istakao, da je to mali gest koji nekome puno znači. Ljudima je ponekad teško da urade te sitnice, ali Anćelotiju očigledno nije, zato i jeste stručnjak kakav jeste i zato je i osvajao toliko trofeja u brojnim klubovima.

Kulibali je pod palicom Mauricija Sarija izrastao u fantastičnog defanzivca, ali očigledno da je Anćeloti (koji je ovog leta seo na klupu Napolija) ipak nešto specijalno.

Anceloti

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 07.11.2018
19:10

A kad ce Kulibali u neki veci klub?

avatar
Vicariuosly
Wednesday, 07.11.2018
18:26

Uvek je bio gospodin. Da ne pričamo o trenerskim kvalitetima. To je jasno.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 07.11.2018
17:26

nikad niko kao Don Karlo