"Krtica" među premijerligašima, očekujte potpuno drugačiji scenario!

Autor: Beta Beta
utorak 12.05.2020.
19:02
Izvor: Beta

Očekuje nas haotično leto ako se sezona ne nastavi?!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Vlasnik jednog fudbalskog kluba u engleskoj Premijer ligi rekao je danas da klubove čeka haotično leto ako se ova sezona ne bude nastavila i da postoji "40 odsto šanse" da se sezona otkaže.

Vlasnik, koji nije želeo da se otkrije identitet, rekao je da brojni fudbaleri ne žele da se vrate na posao i da veruje da će klubovi koji ispadnu iz lige podneti tužbu, bez obzira koja matematička formula bude upotrebljena da se odredi konačan plasman u slučaju da se sezona ne nastavi.

"Niko ne zna kako će se rešiti stvari ako ne budemo igrali. Verujem da bi najbolje rešenje bilo da klubovi ne ispadnu iz lige, možemo da imamo 22 ekipe u jednoj sezoni, kako bi Lids i Vest Bromvič mogli da uđu u Premijer ligu iz Čempionšipa", rekao je vlasnik kluba za Skaj.

Klubovi Premijer lige juče su na sastanku prvi put razgovarali o mogućnosti da se sezona otkaže.

On je rekao da postoji "40 odsto šanse da se sezona otkaže i da ako se to dogodi, klubove čeka haotično leto".

Fudbalski savez Engleske neće dozvoliti da se sezona poništi niti da se ukine ispadanje iz lige. 

"Šta god da se dogodi, klubovi koji ispadnu će podneti tužbe i zbog toga nisam za ispadanje", rekao je vlasnik kluba.

Kazino

Većina klubova koji su u donjem delu tabele žele da se ukine ispadanje ako utakmice budu igrane na neutralnim terenima, ali je uprava Premijer lige pristala da razgovara sa predstavnicima vlasti kako bi proverila da li je moguće da klubovi igraju sve utakmice kao domaćini na svojim stadionima.

Klubovi koji se zalažu za ukidanje ispadanja iz lige nisu taj predlog pomenuli na jučerašnjem sastanku, pošto su ostvarili glavni cilj, da se preispita predlog o odigravanju utakmica na neutralnim terenima.

Premijer liga će razgovarati sa kapitenima klubova o medicinskim protokolima koji će se primenjivati kada se nastave treninzi, ali mnogi fudbaleri su zabrinuti zbog preranog povratka na posao.

Zvaničnik jednog premijerligaškog kluba rekao je da on verovatno ne bi išao na utakmice ako se sezona nastavi.

"Voleo bih da idem, ali ne bih išao ako sam prisiljen ili ako savetuju da ostanem kod kuće", naveo je on.

Izvšrni direktor Premijer lige Ričard Masters juče je rekao da ne očekuje da će fudbaleri odbiti da se vrate na trening.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke