Kroz Ligu nacija sprema se senzacija - tzv. Kosovo nikad bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo!?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.10.2018.
12:07
Izvor: Sportske.net

Ako sada pogledamo kako izgledaju tabele po grupama, selekcija tzv. Kosova išla bi u plej-of Lige nacija, što je samo dva koraka od plasmana na Evropsko prvenstvo!

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Povezane vesti

Liga nacija polako ulazi u završnicu grupne faze, a mnogima je i dalje nejasno kako ovo novformirao takmičenje funkcioniše.

Ako ni vi niste sigurni, OVDE možete da se podsetite ilustracije UEFA koja objašnjava put iz Lige nacija ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Dakle, imamo četiri ranga takmičenja u Ligi nacija (Ligu A, Ligu B, Ligu C i Ligu D), ali iz svakog od ta četiri ranga neke od najboljih selekcija će uspeti da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Ono što je posebno zanimljivo u celoj priči je i činjenica da će i neka od reprezentacija iz najslabijeg ranga (Liga D), od kojih prema starom sistemu kvalifikacija gotovo nijedna nije mogla ni da sanja plasman na EP, ovoga puta uspeti da se plasira.

Kako sada izgleda stanje na tabelama u Ligi D?

U Grupi 1 vodeća je Gruzija posle tri odigrana kola i ova selekcija će gotovo sigurno na tom mestu i ostati, s obzirom da već ima sedam bodova više od ostalih rivala.

Grupu 2 za sada predvodi Belorusija, sa bodom više od Luksemburga, a u Grupi 3 vodeća je selekcija tzv. Kosova, koja ima dva boda više od drugoplasiranog Azerbejdžana. I konačno, u Grupi 4 ubedljivo vodi Makedonija sa 9 bodova, ispred Lihtenštajna, Jermenije i Gibraltara sa po 3 boda.

Prema pravilima, prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe izboriće plasman u Ligu C, a ujedno i plasman u plej-of za učešće na Evropskom šampionatu.

Ako bismo posmatrali aktuelne tabele u ove četiri grupe, kroz plej-of bi se za jedno mesto na Evropskom prvenstvu borile selekcije Gruzije, Belorusije, tzv. Kosova i Makedonije i jedna od njih bi se plasirala na Evropsko prvenstvo!

Naravno, ima još vremena do kraja takmičenja u grupnoj fazi, moguće su određene pomene po tom pitanju, ali kako rekosmo, Gruzija i Makedonija deluju kao sigurne učesnice plej-ofa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Monday, 15.10.2018
12:52

Jace su sve 3 repke od shiposa, nmtesko da ce se plasirati.

avatar
Merseysade Red
Monday, 15.10.2018
12:52

Znaci, recimo treba da se boris da podjes u nize takmicenje da bi tu imao vise sansi da podjes na prvenstvo :) Kakav sistem. Stimulise te da budes los danas kako bi sjutra nesto izborio bolje... Zar nije?

avatar
Man united
Monday, 15.10.2018
18:12

Сад ми се јави нека луда теорија. Пустиће неке леве репрезентације да на овај начин изборе пласман. Па, ће онда у јавности избити фрка због проласка неквалитетних селекција. И то ће онда да искористе као повод да сви учесници А групе имају обезбеђено ЕП, а остали у квалификације. Вероватно неће бити тако, али од Уефе ме ништа не чуди.

avatar
Merseysade Red
Friday, 19.10.2018
08:11

Tako se stvari inace odvijaju. Taman ce to i biti.