Krenula operacija "Mbape", da li "Nejmarova" plata može blokirati Madriđane?

Autor: Stefan Matić
petak 22.11.2019.
12:47
Izvor: Sportske.net

Leonardo ima pune ruke posla.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

PSŽ večeras igra veliki derbi francuskog prvenstva, na "Parku prinčeva" gostuje prošlogodišnji viceprvak Lige 1 Lil. "Doge" su nešto slabije krenule u novu sezonu, ali su i dalje samo na dva boda od top tri dok PSŽ već ima zalihu od osam bodova u odnosu na drugoplasirani Marsej posle trinaest odigranih kola.

Pored nastavka takmičarskog dela Parižani će uskoro započeti i opsežne pregovore sa Kilijanom Mbapeom oko produžetka ugovora.

Ugovor mladog Francuza ističe kroz nešto više od dve godine, Real Madrid se napominje kao budući klub heroja Francuske, ali Leonardo će učiniti sve u moći svog kluba ne bili ga zadržao u Parizu.

Mbape trenutno zarađuje 17.5 miliona evra kod Parižana, nudi mu se produžetak saradnje koji bi trebao da važi do 2024. godine sa platom od 30 miliona evra plus bonusi kroz koje bi se izjednačio sa Nejmarom koji po sezoni svoj rad naplaćuje 36 miliona evra.

Leonardo

Veoma unosna pobeda, ali opet, pitanje je da li bi Mbape ostankom u Parizu mogao da dođe do najvrednijih trofeja, eventualno i do Zlatne lopte uzimajući samu ligu i nemogućnost Francuza, makar do sada, da načini odlučujući korak u Ligi šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Friday, 22.11.2019
17:32

Plata sigurno ne može da blokira Real jedino visina transfera može.

avatar
Logika i argumenti
Friday, 22.11.2019
16:24

Mbape je svetski prvak a vrlo verovatno će biti i evropski na leto... Psg će kad tad uzeti i taj famozni trofej lige šampiona i onda će ga motivisati samo novac... Verujem da bi za 35 miliona neto prešao u Real al pitanje je koliko se to Realu isplati... Za transfer se mora izdvojiti minimum 300 miliona uz to porez državi kada se doda pa onda porez na platu Mbapea, narušena platna struktura u ekipi msm sve su to faktori koji su ozbiljni... Čisto sumnjam da će Mbape biti marketinski isplatljiv kao Mesi i Ronaldo pa da se sa te strane pokriju minusi... Ja da sam na Realovom mestu novac bih uložio u Sancha koga bih upario sa rodrigom i vinisijusom i to vam je trio za narednih 15 godina... Ostatak novca na De Brujnea i Kimiha i to je već zverska ekipa u kojoj dominira kolektiv a ne pojedinac... Vratiš Hakimija i Reguljona smena generacija uspešna...