Kraj za Jaju Turea, klinac ga isterao iz takmičarske ekipe!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.11.2017.
08:55
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Pep ubrzava stvari, a razlog je motivacija...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Jaja Ture nije u timu, tačnije u konkurenciji za večerašnji meč protiv Sautemptona. Naime, on je prvi put od septembra ostao bez mesta i na klupi, a razlog je želja Pepa Gvardiole da forsira mlađanog Zinčenka.

On će dobiti šansu da bude uz ekipu, možda i da zaigra u nekom trenutku jer je impresionirao trenera.

"Veoma sam ponosan na to kako radi, njegova posvećenost je impresivna", kaže Pep za momka koji se nije proslavio u PSV na pozajmici i traži svoju šansu u Sitiju ove sezone u paklenoj konkurenciji.

"Kada smo se vratili iz Hadersfilda u nedelju, ostao je sam u teretani sat vremena, da dodatno radi. To je za mene sjajno, pokazuje koliko mu je stalo, i znam da će biti spreman kada dođe njegovo vreme"
, dodao je menadžer Sitija.

Inače, on je okrivio UEFA jer ne može da prijavi dovoljan broj igrača za Ligu šampiona.

"To je bizarno, jer bi Zinčenko igrao protiv Šahtjora i dobijao priliku u takvim mečevima, ali nisam imao dovoljno mesta za njega letos", objašnjava Gvardiola.

Ali, to znači da će Jaja Ture izgubiti mesto na zimu i u ekipi za Ligu šampiona, pojavljuju se priče da je ponovo na ledu, da nije baš motivisan u svojoj poslednjoj sezoni među "Građanima". Igrao je protiv Fejenorda u Ligi šampiona, ali teško da će dobijati šansu u važnim mečevima ako Siti bude kompletan.

Inače, Zinčenko ima 21 godinu i došao je u Siti iz ekipe UFA za par miliona evra. Ukrajinac je inače prošao školu Šahtjora, ali se nije dugo zadržao u Donjecku...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke