Kraj - Van der Vart završio karijeru!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.11.2018.
13:07
Izvor: Sportske.net

Nakon više od 500 odigranih utakmica na klupskom nivou i preko sto nastupa u dresu sa državnim grbom, Holanđanin Rafael van der Vart rešio je da se povuče.

Epa/Vincent Jannink
Epa/Vincent Jannink

Povezane vesti

Holandski internacionalac Rafael van der Vart (35) saopštio je danas da završava profesionalnu karijeru!

Gotovo dve decenije igranja na seniorskom nivou, preko 100 nastupa u dresu sa državnim grbom i preko 500 utakmica na klupskom nivou ukupan je bilans momka koji je svojevremeno označavan kao "novi Krojf".

Ponikao u slavnoj Ajaksovoj akademiji Rafael van der Vart je već sa 17 godina debitovao za prvi tim "Kopljanika", a nakon dve titule, trofeja kupa i Super kupa Holandije digao je sidro i otišao u najveću Nemačku luku.

Tri sezone proveo je Van der Vart u Hamburgu pre nego što je realizovao transfer u Real Madrid. Period proveden u Real Madridu nije bio previše plodonosan, sa "Kraljevićima" je osvojio samo jedan Super kup Španije, da bi zatim prešao u Totenhem.

Na leto 2010. godine bio je deo reprezentacije Holandije koja je osvojila drugo mesto na Mundijalu u Južnoj Africi.

Posle velikog uspeha na Mundijalu Van der Vart je zaigrao za Totenhem, u njemu proveo dve sezone, a nakon toga otpočinje drugi mandat u Hamburgu. Od momenta kada je drugi put napustio Hamburg karijera Rafaela van der Varta kreće silaznom putanjom, tako da su epizode u Betisu, Midtjilandu i Esbjergu bile za zaborav.

Na klupskom nivou Van der Vart je odigrao 534 takmičarske utakmice i postigao 171 gol. Osvojio je sedam trofeja, mnoga individualna priznanja, a za svoju zemlju nastupio je 109 puta i upisao nastupe na tri Evropska prvenstva i tri Mundijala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Monday, 05.11.2018
18:03

Kakav igrac, imao je magicnu levu nogu- mekan prijem, prefinjen pas, odlican pregled igre, kreativnost, tehnicki doteran sut.

avatar
Monday, 05.11.2018
16:07

Респект за каријеру, у својим најбољим данима је фудбалу пружио доста !

avatar
JC\'90
Monday, 05.11.2018
14:21

Van Der Vart, Snajder, De Jong. Kakav vezni red reprezentacije i Ajaksa

avatar
Agent Provocateur
Monday, 05.11.2018
14:13

Ne znam sta da mislim o coveku. Kao fudbaler je bio izuzetno talentovan ali onaj sukob sa Ibrahimovicem i ona namerna povreda kada ga je Ibra nagazio - to pokazuje razliku u karakteru top igraca i dobrog igraca, razliku izmedju dobre karijere koju je imao i fantasticne koju je mogao da ima, jednostavno on nije taj lik koji ce poput ibre po svaku cenu da gazi preko svega da bi dosao na vrh.